Ingrediencie:
- 1 l Kapustová vodajuška
- 300 g Bravčové mäsostehno, pliecko alebo karé
- 1 hrsť Sušené huby
- 1 ks Klobása1 nožička
- 3 PL Olejalebo maslo, PL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- 4 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- 2 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica - alebo podľa chuti
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- 1 ks Bobkový list
- 3 guličky Celé čierne korenie
-
NA ZAHUSTENIE
- 3 PL Hladká múkaplné polievkové lyžice - podľa potreby, hustoty
Popis:
Domáca mačanka s mäsom, klobásou a hubami. Tradičná klasika, nazývaná aj kyšeľ, obľúbená predovšetkým na východe Slovenska. Niekde sa pripravuje iba s hubami, bez mäsa. Vyskúšajte však tento jednoduchý recept na mačanku s mäsom a klobásou. Jej chuť vás milo prekvapí, potešíte hlavne mužské polovičky.
Kapustovú vodu (jušku) riedime vodou podľa potreby, záleží, akú kyslú domácu mačanku s mäsom chceme uvariť. Potrebujeme 1 l tekutiny na jej prípravu. Pridaním bravčového mäsa a klobásky bude domáca mačanka výdatná a sýta. Juška z kapusty pôsobí veľmi blahodárne na náš organizmus. Obsahuje vitamíny B, C, K, E, z minerálov majú zastúpenie draslík a vápnik. Veľké množstvo vlákniny podporuje zdravé trávenie. Kapustová voda má aj úžasné detoxikačné účinky.
Dobrá rada. Pri bezlepkovej verzii mačanku zahustíme Solamylom namiesto múky. Vynikajúca mačanka pre celú rodinu.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |