0 0
Tvarohovo špenátová FIT nátierka – obľúbený recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
200 g Tvaroh hrudkovitý
1 hrsť Špenát 1 plná hrsť baby špenátu
50 g Maslo 2 PL na restovanie, zvyšok do nátierky
1 ks Cibuľa menšia cibuľa
2 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Vegeta sušená zelenina bez soli, môže sa aj vynechať
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby a zápaly
NA ZDOBENIE
Pažítka alebo jarná cibuľka, petržlenová vňať

Nutričné informácie

1
Porcia
95
kcal

Tvarohovo špenátová FIT nátierka – obľúbený recept

Tip pre vás. Namiesto masla sa môže pridať smotanová nátierka, Lučina alebo žervé. Kto obľubuje Ramu, prípadne iný druh, pripraví si domácu nátierku z rastlinného masla.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Tvarohovo špenátová FIT nátierka – lahodná, chutná a výživná. Nech sa páči, tu je recept na zdravú nátierku, ktorú sa oplatí vyskúšať. Chutila vám? Napíšte nám do komentárov. Ďakujeme.

Domáce nátierky sú úžasné na raňajky, desiatu, olovrant, aj večeru. Jednoduchú nátierku stačí natrieť na pečivo či chlebík, podávať sa môže aj so zeleninovými tyčinkami. Keď sa tvarohovo-špenátová nátierka nechá zachladiť, bude ešte chutnejšia.

Prečo práve kombinácia tvarohu a špenátu? Tvaroh je veľmi obľúbený, s vynikajúcimi nutričnými hodnotami. Nie nadarmo sa mu hovorí biely poklad. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A, C, D, E, ďalej kyselinu listovú, riboflavín, tiamín. Minerály – vápnik, horčík, zinok, draslík, selén. Zelený zázrak – špenát, je plný vitamínov A, C, E, K , obsahuje takmer všetky vitamíny skupiny B. Z minerálov majú zastúpenie draslík, horčík, vápnik, sodík, fosfor, železo. Tvarohovo špenátová FIT nátierka je naozaj skvelá, doplní nášmu telu mnoho vitamínov a živín. Ak pridáme čerstvé bylinky, doprajeme si ďalšiu dávku potrebného vitamínu C.

Dobrá rada. Nemáme špenát chladený? Môže sa zvoliť aj špenát mrazený. Je však potrebné ho dlhšie restovať, aby sa tekutina odparila. Inak by bola tvarohová nátierka so špenátom redšia.

Kroky

1
Hotové

Menšiu cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle orestujeme pripravenú cibuľu do sklovita.

2
Hotové

K cibuli pridáme roztlačený cesnak, 1 minútu restujeme, aby zavoňal. Špenát umyjeme, osušíme.

3
Hotové

K cibuli pridáme špenát, ktorý restujeme iba chvíľu, aby zvädol. Je dôležité, aby si zachoval živiny.

4
Hotové

Hotový špenát necháme vychladnúť, do nátierky ho nepridávame horúci. Do misky vložíme tvaroh.

5
Hotové

Ďalej pridáme aj vychladnutý špenát, maslo. Všetko spolu rozmixujeme dohladka ponorným mixérom.

6
Hotové

Tvarohovo špenátovú nátierku dochutíme kurkumou, soľou, mletým čiernym korením, sušenou zeleninou.

7
Hotové

A nátierka je hotová. Primiešať môžeme ešte nakrájanú jarnú cibuľku, pažítku alebo petržlenovú vňať.

Martina

Biele varené víno
predchádzajúci
Biele varené víno – RECEPT na horúci voňavý nápoj
LEČO s vajcom a klobásou
ďalšií
LEČO s vajcom a klobásou – domáci recept
Biele varené víno
predchádzajúci
Biele varené víno – RECEPT na horúci voňavý nápoj
LEČO s vajcom a klobásou
ďalšií
LEČO s vajcom a klobásou – domáci recept

Pridajte svoj komentár