• Domov
  • Prílohy
  • Skvelé halušky z hlávkového šalátu, recept na domáce halušky
0 0
Skvelé halušky z hlávkového šalátu, recept na domáce halušky

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Hlávkový šalát Hlávka strednej veľkosti
4 ks Vajce
3 Hrnčeky Špaldová múka Hrnček 250ml- použijeme hladkú šaldovú múku, aj viac
Duchutenie
Soľ
Mleté čierne korenie
Vegeta môžeme aj vynechaťm podľa chuti

Nutričné informácie

1
porcia
289
kcal

Skvelé halušky z hlávkového šalátu, recept na domáce halušky

Tip pre vás: Do cesta na šalátové halušky môžeme pridať aj roztlačený cesnak (2 strúčiky), halušky získajú veľmi zaujímavú chuť.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Duchutenie

Popis:

Zdieľať

Že ste také ešte nepočuli? Neváhajte. Pripravte svojej rodine chutné a výživné halušky, ktoré sú výbornou vložkou do polievky, úžasnou prílohou k rôznym jedlám. Hlávkový šalát je vitamínovou bombou. Obsahuje vitamíny B1, B2, B6, ale aj vitamín C, E, K a A.
Z minerálnych látok majú zastúpenie najmä železo, vápnik, sodík, zinok, fosfor, horčík,  chróm, mangán a selén. Hlávkový šalát obsahuje aj vlákninu, posilňuje imunitu, podporuje  naše trávenie, odstraňuje únavu.Máte doma hlávkový šalát a neviete čo s ním? Pripravte si so mnou úžasné šalátové halušky, halušky plné vitamínov a živín. Dobrá rada: Ak halušky ihneď podávame, iba ich scedíme, môžeme jemne prepláchnuť horúcou vodou. Je to dôležité, aby sa halušky neochladili. Keď budeme halušky konzumovať neskôr, prepláchneme  ich studenou vodou a scedíme.

Kroky

1
Hotové

Hlávkový šalát rozoberieme od listov, dôkladne umyjeme. Tvrdé časti odstránime. Listy dáme do väčšej misky, pridáme vajcia.

2
Hotové

Ponorným mixérom všetko spolu dobre rozmixujeme. Vznikne nám základ na prípravu našich chutných halušiek z hlávkového šalátu.

3
Hotové

Do hmoty postupne pridávame hladkú špaldovú múku podľa potreby, ale aj soľ, korenie, vegetu. Cesto by malo mať haluškovú konzistenciu

4
Hotové

Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu. Pridáme lyžičku soli. Ak sa chceme uistiť, že máme správnu konzistenciu cesta, zavaríme iba zopár halušiek.

5
Hotové

Ak sa halušky rozpadávajú, pridáme viac múky. Do vody zavárame halušky cez sito alebo haluškovač. Keď vyplávajú, varíme 5 minút, scedíme.

Martina

lacna chutna natierka
predchádzajúci
Lacná nátierka zo zvyšného mäska a zeleniny
koláč s tvarohom a ovocím
ďalšií
Božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, top recept
lacna chutna natierka
predchádzajúci
Lacná nátierka zo zvyšného mäska a zeleniny
koláč s tvarohom a ovocím
ďalšií
Božský hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím, top recept

Pridajte svoj komentár