Ingrediencie:
- 1 ks Hlávkový šalátHlávka strednej veľkosti
- 4 ks Vajce
- 3 Hrnčeky Špaldová múkaHrnček 250ml- použijeme hladkú šaldovú múku, aj viac
-
Duchutenie
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Vegetamôžeme aj vynechaťm podľa chuti
Popis:
Že ste také ešte nepočuli? Neváhajte. Pripravte svojej rodine chutné a výživné halušky, ktoré sú výbornou vložkou do polievky, úžasnou prílohou k rôznym jedlám. Hlávkový šalát je vitamínovou bombou. Obsahuje vitamíny B1, B2, B6, ale aj vitamín C, E, K a A.
Z minerálnych látok majú zastúpenie najmä železo, vápnik, sodík, zinok, fosfor, horčík, chróm, mangán a selén. Hlávkový šalát obsahuje aj vlákninu, posilňuje imunitu, podporuje naše trávenie, odstraňuje únavu.Máte doma hlávkový šalát a neviete čo s ním? Pripravte si so mnou úžasné šalátové halušky, halušky plné vitamínov a živín. Dobrá rada: Ak halušky ihneď podávame, iba ich scedíme, môžeme jemne prepláchnuť horúcou vodou. Je to dôležité, aby sa halušky neochladili. Keď budeme halušky konzumovať neskôr, prepláchneme ich studenou vodou a scedíme.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |