0 0
Fantastické zapekané kuracie prsia – extra jednoduché a šťavnaté

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Kuracie prsia väčšie kuracie prsia
4 plátky Šunka
4 plátky Tvrdý syr
10 PL Kečup
Na dochutenie
Mleté čierne korenie podľa chuti
Soľ
Pizza korenie alebo bazalka, oregano

Nutričné informácie

1
porcia
320
kcal

Fantastické zapekané kuracie prsia – extra jednoduché a šťavnaté

Tip pre vás: Do zárezov kuracieho mäsa môžeme pridať aj plátky paradajok, ktoré zapekané kuracie prsia nádherne prevoňajú, dodajú aj na šťavnatosti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

Popis:

Zdieľať

Nenáročný chutný obed či večera? Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov? Mám pre vás pripravenú ďalšiu skvelú novinku – recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Vynikajúce jedlo bez lepku pre celú rodinu. Zapekané šťavnaté kuracie prsia výborne ladia so zemiakovou kašou, šťuchanými zemiakmi, zemiakovými hranolkami, ale aj s ryžou. Pri fit verzii ako prílohu zvolíme iba zeleninový šalát, grilovanú či dusenú zeleninu. Pri pečení plnených kuracích pŕs nám vznikne chutná prírodná šťava.

Dobrá rada: Ak si strážime kalórie, na prípravu zapekaných kuracích pŕs pridáme chudú šunku, nízkotučný syr a paradajkové pyré.

Kroky

1
Hotové

Kuracie prsia umyjeme a dôkladne osušíme. Do kuracích pŕs urobíme šikmé zárezy, aby sme mali miesto na ukladanie šunky a syra. Mäso si osolíme a okoreníme z oboch strán.

2
Hotové

Šunku a syr krájame na menšie kúsky - obdlžníčky. Do každého zárezu pridáme trochu kečupu, kúsky šunky a syra. Naplnené kuracie prsia ukladáme na zapekaciu misu alebo plech.

3
Hotové

Je vhodné, ak si zapekaciu misu (plech) vystelieme papierom na pečenie. Naplnené kuracie prsia posypeme pizza korením alebo sušeným oreganom či bazalkou, a upečieme.

4
Hotové
40 min.

Kuracie prsia pečieme pri teplote 175 °C cca 40 minút, podľa potreby. Záleží to od veľkosti kuracích pŕs a rúry. Je dôležité, aby sa mäsko dobre prepieklo, ale zároveň nevysušilo.

5
Hotové

Korenie pizza (bazalka, oregano) dodá mäsku vynikajúcu chuť, môžeme ho však aj vynechať. Zapekané kuracie prsia podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, výborná je aj ryža.

Martina

sisky
predchádzajúci
Najlepšie babičkine šišky – recept overený rokmi
zemiakové lokše
ďalšií
Tradičné domáce zemiakové lokše – babičkin recept
sisky
predchádzajúci
Najlepšie babičkine šišky – recept overený rokmi
zemiakové lokše
ďalšií
Tradičné domáce zemiakové lokše – babičkin recept

4 Komentáre Skryť komentáre

Milá Olga, tuk (olej, masť) nie je potrebné vôbec pridávať. Mäsko pustí vlastnú šťavu, môžeme ho šťavou aj priebežne podlievať. Ale kúsok masla na pečenie rozhodne nikdy nič nepokazí.

Pridajte svoj komentár