Ingrediencie:
- 4 ks Kuracie prsiaväčšie kuracie prsia
- 4 plátky Šunka
- 4 plátky Tvrdý syr
- 10 PL Kečup
-
Na dochutenie
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Soľ
- Pizza koreniealebo bazalka, oregano
Popis:
Nenáročný chutný obed či večera? Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov? Mám pre vás pripravenú ďalšiu skvelú novinku – recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky. Vynikajúce jedlo bez lepku pre celú rodinu. Zapekané šťavnaté kuracie prsia výborne ladia so zemiakovou kašou, šťuchanými zemiakmi, zemiakovými hranolkami, ale aj s ryžou. Pri fit verzii ako prílohu zvolíme iba zeleninový šalát, grilovanú či dusenú zeleninu. Pri pečení plnených kuracích pŕs nám vznikne chutná prírodná šťava.
Dobrá rada: Ak si strážime kalórie, na prípravu zapekaných kuracích pŕs pridáme chudú šunku, nízkotučný syr a paradajkové pyré.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové 40 min. |
|
5 Hotové |
4 Komentáre Skryť komentáre
Nevedela som čo na obed a tento recept ma zaujal, naozaj rýchla príprava a chuť mňam.
Aj u nás doma je tento recept obľúbený. Lívia, ďakujem.
Pečie sa to tak na sucho, bez podliatia olejom, masťou? Nevyshne mäso?
Milá Olga, tuk (olej, masť) nie je potrebné vôbec pridávať. Mäsko pustí vlastnú šťavu, môžeme ho šťavou aj priebežne podlievať. Ale kúsok masla na pečenie rozhodne nikdy nič nepokazí.