Ingrediencie:
- 4 ks Rybyfilety z tresky cca 130 g
-
NA OCHUTENIE
- Soľpodľa potreby
- Mleté čierne koreniepodľa potreby
- Mletá červená paprikapodľa chuti
- Granulovaný cesnakpodľa potreby
- Mletá rascapodľa potreby
- Bylinkysušené oregano, bazalka, tymián, podľa obľuby
-
NA OPEKANIE
- 2 PL MasloPL/polievková lyžica
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica
Popis:
Treska na masle – jednoduchý a super rýchly recept. Treska – veľmi zdravá a výživná, ak nemáte radi na Vianoce vyprážané rybky, nech sa páči, tu je skvelý tip na prípravu zdravého jedla vianočného menu. Ako diétnu prílohu môžeme zvoliť hráškové, mrkvové či tekvicové pyré, alebo aj klasický mrkvový šalát s jablkami. Fantastická a chutná treska – bohatá na bielkoviny, obsahuje zdraviu prospešné tuky, vitamíny A a D, z minerálov je to horčík, vápnik, fosfor a draslík. Mäso z morských rýb bohaté predovšetkým na jód, ktorý ľudské telo často postráda.
Dobrá rada. Najlepšie chutí treska na masle z filetov chladených. Ryby pripravujeme vždy čerstvé, tesne pred podávaním. Na prípravu tresky na masle potrebujeme naozaj iba zopár minút, jej chuť bude tak dokonalá.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
Dĺžka opekania tresky záleží od veľkosti - hrúbky filetov. Je to dôležité pri opekaní aj iných druhov rýb, aby bolo rybie mäsko šťavnaté, nie vysušené. Hotovú tresku ihneď podávame, vtedy chutí najlepšie. Zdravou prílohou je zelenina - rôzne zeleninové šaláty, pyré zo zeleniny či grilovaná zelenina. |