0 0
Treska na masle, jednoduchý zdravý FIT recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Ryby filety z tresky cca 130 g
NA OCHUTENIE
Soľ podľa potreby
Mleté čierne korenie podľa potreby
Mletá červená paprika podľa chuti
Granulovaný cesnak podľa potreby
Mletá rasca podľa potreby
Bylinky sušené oregano, bazalka, tymián, podľa obľuby
NA OPEKANIE
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
2 PL Olej PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
280
kcal

Treska na masle, jednoduchý zdravý FIT recept

Tip pre vás. Namiesto tresky môžeme zvoliť aj iné druhy rýb - pripraviť si môžeme tuniaka, makrelu, lososa, pstruha. Dĺžka opekania závisí od veľkosti a hrúbky filetov. Je dôležité, aby sa ryba dobre prepiekla, nebola surová, ale čo je najhlavnejšie, ostala pekne šťavnatá.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OCHUTENIE

  • NA OPEKANIE

Popis:

Zdieľať

Treska na masle – jednoduchý a super rýchly recept. Treska – veľmi zdravá a výživná, ak nemáte radi na Vianoce vyprážané rybky, nech sa páči, tu je skvelý tip na prípravu zdravého jedla vianočného menu. Ako diétnu prílohu môžeme zvoliť hráškové, mrkvové či tekvicové pyré, alebo aj klasický mrkvový šalát s jablkami. Fantastická a chutná treska – bohatá na bielkoviny, obsahuje zdraviu prospešné tuky, vitamíny A a D, z minerálov je to horčík, vápnik, fosfor a draslík. Mäso z morských rýb  bohaté predovšetkým na jód, ktorý ľudské telo často postráda.

Dobrá rada. Najlepšie chutí treska na masle z filetov chladených. Ryby pripravujeme vždy čerstvé, tesne pred podávaním. Na prípravu tresky na masle potrebujeme naozaj iba zopár minút, jej chuť bude tak dokonalá.

Kroky

1
Hotové

Mäso z tresky zvolíme mrazené (vtedy ho necháme rozmraziť) alebo chladené. Filety z tresky umyjeme, dôkladne osušíme a okoreníme korením podľa chuti. Môžeme použiť aj hotové korenie na ryby. Na opekanie si pripravíme kvalitnú panvicu, ktorú rozohrejeme, pridáme maslo a olej.

2
Hotové

Keď je maslo s olejom rozohriate, vložíme filety tresky a na miernom stupni ich opekáme cca 5 minút z jednej strany, rybka musí zbelieť do polovice. Zo spodu by mala byť zlatistá. Tak rybu opatrne otočíme a dopekáme z druhej strany tiež dozlata. Trvá to približne 3 minúty, podľa potreby.

3
Hotové

Dĺžka opekania tresky záleží od veľkosti - hrúbky filetov. Je to dôležité pri opekaní aj iných druhov rýb, aby bolo rybie mäsko šťavnaté, nie vysušené. Hotovú tresku ihneď podávame, vtedy chutí najlepšie. Zdravou prílohou je zelenina - rôzne zeleninové šaláty, pyré zo zeleniny či grilovaná zelenina.

Martina

Zemiakový šalát bez majonézy
predchádzajúci
Slovenský zemiakový šalát bez majonézy, babičkin RECEPT
Vyprážaná ryba
ďalšií
Vyprážaná ryba, recept na skvelú chrumkavú rybu
Zemiakový šalát bez majonézy
predchádzajúci
Slovenský zemiakový šalát bez majonézy, babičkin RECEPT
Vyprážaná ryba
ďalšií
Vyprážaná ryba, recept na skvelú chrumkavú rybu

Pridajte svoj komentár