0 0
Recept na piškótovú roládu s džemom, jemnučkú ako pierko

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
5 ks Vajce väčśie vajcia použiť
2 PL Kryštálový cukor
1 ks Vanilkový cukor
3 PL Hladká múka kopcovité lyžice
0.5 ML Prášok do pečiva malá lyžička
Soľ štipka soli
Na náplň
1 mp Džem 1 malý pohár lekváru , jadoha marhuĺa, ćućoriedka najlepšie domáci
Na posypanie
Práškový cukor podľa chuti

Nutričné informácie

1
porcia
106
kcal

Recept na piškótovú roládu s džemom, jemnučkú ako pierko

Tip pre vás: Ak chcete piškótovú roládu zdravšiu, namiesto klasickej hladkej múky zvoľte múku hladkú špaldovú, ktorá je výživnejšia. Cukor kryštálový nahraďte cukrom trstinovým.

Vlastnosti:
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na náplň

  • Na posypanie

Popis:

Zdieľať

Rýchly koláčik ku kávičke na nedeľné popoludnie? Jemnučká piškótová roláda s džemom, recept mojej mamky. Vyskúšajte. Za pár minút máte úžasnú dobrotu. Ak máte domáce vajíčka a domáci džem, ideálna voľba. Sladké maškrtenie želám. Táto piškótová roláda je u nás veľmi obľúbená. Je ideálnou maškrtou na výlety, letné posedenie s priateľmi, rôzne oslavy. Nemusíte mať obavy, že sa zmení jej konzistencia. Piškótová roláda s džemom, ktorá zaručene nepraskne. Ak neviete ako na to, upečte si ju so mnou. Prípravu zvládne naozaj každý, nie je to nič zložité.

Chcete vedieť malý trik na upečenie skvelej piškótovej rolády? Dôležitá je teplota zvolených surovín, všetky by mali mať izbovú teplotu. Preto si vajcia vyberieme z chladničky oveľa skôr.

Kroky

1
Hotové

Najprv si oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej peny. Prišľaháme aj cukor, kryštálový a vanilínový.

2
Hotové

Žĺtky rozmiešame vidličkou, prišľaháme ku hmote. Potom varechou opatrne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

3
Hotové

Plech veľkosti cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie. Nadýchané piškótové cesto jemne rozotrieme po celej ploche plechu.

4
Hotové
10 min.

Piškótovú roládu pečieme pri teplote 150 °C približne 10 minút. Nepečieme ju dlhšie, aby sa nevysušila a nepraskla, ale ostala šťavnatá.

5
Hotové

Po upečení necháme piškótovú roládu jemne vychladnúť, potom opatrne odstránime papier na pečenie. Piškótovú roládu preložíme.

6
Hotové

Roládu dáme na nový papier na pečenie, tou časťou dole, kde sme odstránili papier na pečenie. Na hornú časť rolády rozotrieme džem.

7
Hotové

Jemnučkú piškótovú roládu pomaly zrolujeme, jemne pritláčame, aby mala pekný tvar. Ukončenie rolády by malo byť na spodnej strane.

8
Hotové

Piškótovú roládu posypeme práškovým cukrom. Na výlety môžeme cukor aj vynechať. Dokonalá piškótová roláda, jemnučká ako pierko.

Martina

orechove sulance
predchádzajúci
Najlepšie tradičné šúľance (kokošky), recept starej mamy
kuracie prsia a zelenina
ďalšií
Fit recept – Rýchle kuracie prsia so zeleninou
orechove sulance
predchádzajúci
Najlepšie tradičné šúľance (kokošky), recept starej mamy
kuracie prsia a zelenina
ďalšií
Fit recept – Rýchle kuracie prsia so zeleninou

Pridajte svoj komentár