Ingrediencie:
- 400 g Rybytreska chladená alebo mrazená
- 150 g Jogurthustý biely jogurt
- 200 g Kyslá smotananajlepšie 16 %
- 1 ks Mrkvastredná veľkosť, podľa chuti
- 2 ks Kyslé uhorkystredná veľkosť, podľa chuti
- 1 ks Cibuľamenšia veľkosť
-
NA NÁLEV
- 5 dl Voda
- 2 ks Bobkový list
- 2 guličky Nové korenie
- 4 guličky Celé čierne korenie
- 3 KL SoľKL/kávová lyžička
- 1 KL Kryštálový cukorKL/kávová lyžička
- 4 PL Kvasný liehový ocot
-
NA DOCHUTENIE
- Soľ´podľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
- Kvasný liehový ocotpodľa chuti
- Vegetabez soli, podľa chuti
Popis:
Veľká chuť na tresku s bielym rožkom? Socialistická klasika. Vyskúšajte však moju alternatívu. Domáca treska, ktorá chutí úžasne. Je svieža, lahodná a FIT. Nech sa páči, recept na fajnovú tresku bez výčitiek.
Šaláty sú skvelé na raňajky a večeru, ale aj ľahký obed. Keď milujete ryby, treska je vynikajúcou pochúťkou. Pri delenej strave sa pridá už iba ďalšia zelenina. Treska chutí fantasticky s klasickým bielym rožkom, ale aj celozrnným chlebíkom. Mňam.
Dobrá rada. Najlepšia domáca treska bez éčok sa nechá odležať aspoň na pár hodín, najlepšie do druhého dňa, aby prešli chute. Keď cibuľu pokvapkáme citrónovou šťavou, cibuľa je v šaláte ľahšie stráviteľná.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |