0 0
Domáca TRESKA recept – ľahká, chutná a fit

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Ryby treska chladená alebo mrazená
150 g Jogurt hustý biely jogurt
200 g Kyslá smotana najlepšie 16 %
1 ks Mrkva stredná veľkosť, podľa chuti
2 ks Kyslé uhorky stredná veľkosť, podľa chuti
1 ks Cibuľa menšia veľkosť
NA NÁLEV
5 dl Voda
2 ks Bobkový list
2 guličky Nové korenie
4 guličky Celé čierne korenie
3 KL Soľ KL/kávová lyžička
1 KL Kryštálový cukor KL/kávová lyžička
4 PL Kvasný liehový ocot
NA DOCHUTENIE
Soľ ´podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti
Kvasný liehový ocot podľa chuti
Vegeta bez soli, podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
148
kcal

Domáca TRESKA recept – ľahká, chutná a fit

Tip pre vás. Do domácej tresky sa môže pridať aj tatárska omáčka alebo majonéza, keď obľubujeme tie klasické šaláty a kalórie si nestrážime. Odľahčená verzia je s kyslou smotanou a hustým bielym jogurtom.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA NÁLEV

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Veľká chuť na tresku s bielym rožkom? Socialistická klasika. Vyskúšajte však moju alternatívu. Domáca treska, ktorá chutí úžasne. Je svieža, lahodná a FIT. Nech sa páči, recept na fajnovú tresku bez výčitiek.

Šaláty sú skvelé na raňajky a večeru, ale aj ľahký obed. Keď milujete ryby, treska je vynikajúcou pochúťkou. Pri delenej strave sa pridá už iba ďalšia zelenina. Treska chutí fantasticky s klasickým bielym rožkom, ale aj celozrnným chlebíkom. Mňam.

Dobrá rada. Najlepšia domáca treska bez éčok sa nechá odležať aspoň na pár hodín, najlepšie do druhého dňa, aby prešli chute. Keď cibuľu pokvapkáme citrónovou šťavou, cibuľa je v šaláte ľahšie stráviteľná.

 

Kroky

1
Hotové

Najprv si pripravíme nálev z vody, bobkových listov, nového a čierneho celého korenia, soli, cukru a octu.

2
Hotové

Nálev povaríme 5 minút, aby prešli chute. Rybu nakrájame na tenšie pásy a povaríme ju v kyslom v náleve.

3
Hotové

Tresku varíme v náleve cca 10 minút, podľa veľkosti ryby. Tak ju necháme v náleve odležať ešte 5 minút.

4
Hotové

Cibuľu očistíme. Nakrájame ju nadrobno a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby bola ľahšie stráviteľná.

5
Hotové

Do misky nastrúhame surovú mrkvu a sterilizované kyslé uhorky najemno, pridáme aj pripravenú cibuľu.

6
Hotové

Uvarené ochutené mäso z tresky vidličkami rozdrobíme na malé kúsky, môžeme to urobiť aj prstami.

7
Hotové

K zelenine a treske pridáme 16 % kyslú smotanu a hustý biely jogurt, aby domácu tresku zjemnili a spojili.

8
Hotové

Na dochutenie lahodnej tresky môžeme pridať aj vegetu - sušenú zeleninu, najlepšie domácej výroby.

9
Hotové

Pridáme ešte soľ, mleté čierne korenie, ocot alebo citrónovú šťavu. Doladíme chute, všetko dobre premiešame.

10
Hotové

Domácu tresku je vhodné zachladiť aspoň na 30 minút, najlepšie cez noc, aby sa chute nádherne prepojili.

Martina

Silvestrovská cesnaková nátierka
predchádzajúci
SILVESTROVSKÁ cesnaková nátierka – najobľúbenejší recept
Bravčové na smotane
ďalšií
Bravčové na smotane – obľúbený jednoduchý recept
Silvestrovská cesnaková nátierka
predchádzajúci
SILVESTROVSKÁ cesnaková nátierka – najobľúbenejší recept
Bravčové na smotane
ďalšií
Bravčové na smotane – obľúbený jednoduchý recept

Pridajte svoj komentár