Ingrediencie:
-
GANACHE POLEVA Z KYSLEJ SMOTANY
- 200 g Čokoládačokoláda s vysokým obsahom kakaa, min. 52 %
- 200 g Kyslá smotananajlepšie s vyšším obsahom tuku, 16 %
-
GANACHE KRÉM Z KYSLEJ SMOTANY
- 200 g Čokoládačokoláda s vysokým obsahom kakaa, min. 52 %
- 400 g Kyslá smotananajlepšie s vyšším obsahom tuku, 16 %
Popis:
Ganache poleva alebo krém z kyslej smotany. Jednoduchý a rýchly recept na dokonalú čokoládovú polevu, ale aj fantastický čokoládový krém (náplň) do tort, zákuskov i koláčov. Poleva – krém z čokolády a smotany, ktorá sa vždy podarí. Kyslá smotana dodá na chuti, úžasnej sviežosti.
Čokoládová poleva, čokoládová náplň. Potrebujeme iba dve ingrediencie – kvalitnú vysokopercentnú čokoládu a kyslú smotanu. Dôležitý je práve pomer surovín. Na prípravu krému (náplne) zvolíme 2:1 – 2 diely kyslej smotany a jeden diel čokolády. Na fajnovú lahodnú čoko polevu potrebujeme pomer 1:1, čiže, jeden diel kyslej smotany a jeden diel kvalitnej čokolády.
Hľadáte recept na lesklú polevu zo šľahačkovej smotany? Nech sa páči – recept na najlepšiu overenú polevu ganache.
Dobrá rada. Kyslú smotanu pridávame do polevy i krému ganache vždy vychladenú. Najprv však roztopíme čokoládu, tak primiešame kyslú smotanu, vtedy sa smotana v čokoláde zaručene nezrazí. Hmotu netreba nechať vychladnúť úplne, môžeme s ňou ihneď pracovať – rozotrieť na torty, koláč, aj zákusky.
množstvo ingrediencií v recepte = poleva alebo krém GANACHE na koláč veľkosti cca 28×38 cm
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |