1 0
GANACHE poleva alebo krém z kyslej smotany – recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
GANACHE POLEVA Z KYSLEJ SMOTANY
200 g Čokoláda čokoláda s vysokým obsahom kakaa, min. 52 %
200 g Kyslá smotana najlepšie s vyšším obsahom tuku, 16 %
GANACHE KRÉM Z KYSLEJ SMOTANY
200 g Čokoláda čokoláda s vysokým obsahom kakaa, min. 52 %
400 g Kyslá smotana najlepšie s vyšším obsahom tuku, 16 %

Nutričné informácie

1
Porcia
1 200
kcal

GANACHE poleva alebo krém z kyslej smotany – recept

Tip pre vás. Klasická poleva GANACHE zo šľahačkovej smotany - čokolády sa pripravuje z jedného dielu kvalitnej vysokoprecentnej čokolády a jedného dielu šľahačkovej smotany. Čiže, pomer 1:1 - napríklad, na 100 g čokolády pripadá 100 g šľahačkovej smotany. Po dôkladnom vymiešaní sa nechá poleva približne 10 minút jemne vychladnúť, a potom sa zľahka rozotrie na torty, rezy i koláče. Dokonalá lesklá čokoládová poleva, ktorá sa nikdy neláme.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • GANACHE POLEVA Z KYSLEJ SMOTANY

  • GANACHE KRÉM Z KYSLEJ SMOTANY

Popis:

Zdieľať

Ganache poleva alebo krém z kyslej smotany. Jednoduchý a rýchly recept na dokonalú čokoládovú polevu, ale aj fantastický čokoládový krém (náplň) do tort, zákuskov i koláčov. Poleva – krém z čokolády a smotany, ktorá sa vždy podarí. Kyslá smotana dodá na chuti, úžasnej  sviežosti.

Čokoládová poleva, čokoládová náplň. Potrebujeme iba dve ingrediencie – kvalitnú vysokopercentnú čokoládu a kyslú smotanu. Dôležitý je práve pomer surovín. Na prípravu krému (náplne) zvolíme 2:1 – 2 diely kyslej smotany a jeden diel čokolády. Na fajnovú lahodnú čoko polevu potrebujeme pomer 1:1, čiže, jeden diel kyslej smotany a jeden diel kvalitnej čokolády.

Hľadáte recept na lesklú polevu zo šľahačkovej smotany? Nech sa páči – recept na najlepšiu overenú polevu ganache.

Dobrá rada. Kyslú smotanu pridávame do polevy i krému ganache vždy vychladenú. Najprv však roztopíme čokoládu, tak primiešame kyslú smotanu, vtedy sa smotana v čokoláde zaručene nezrazí. Hmotu netreba nechať vychladnúť úplne, môžeme s ňou ihneď pracovať – rozotrieť na torty, koláč, aj zákusky. 

množstvo ingrediencií v recepte = poleva alebo krém GANACHE na koláč veľkosti cca 28×38 cm

Kroky

1
Hotové

Čokoládová poleva i krém GANACHE - postup. Kvalitnú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (menší hrniec s čokoládou vložíme do väčšieho hrnca, do ktorého sme pridali vodu - cca 5 cm od dna, tak sa nám pod hrncom s čokoládou vytvorí potrebná para).

2
Hotové

Do roztopenej horúcej čokolády pridáme vychladenú kyslú smotanu. Postup musíme zachovať. Najprv roztopiť kvalitnú čokoládu, potom pridať kyslú smotanu. Tak sa nám čokoládový krém z kyslej smotany a čokolády isto nezrazí. Hmotu dôkladne vymiešame.

3
Hotové

Ak zvolíme ingrediencie na polevu - pomer 1:1, čokoládová hmota bude redšia, vynikajúca namiesto klasickej čoko polevy. Keď pridáme viac smotany - pomer 2:1, pripravíme lahodný čokoládový krém. Polevu aj krém ihneď rozotrieme na obľúbené koláče.

Martina

Cuketová praženica
predchádzajúci
Cuketová praženica – recepty z mladej cukety
Mrkvová nátierka
ďalšií
Mrkvová nátierka s tvarohom – RECEPT plný bielkovín
Cuketová praženica
predchádzajúci
Cuketová praženica – recepty z mladej cukety
Mrkvová nátierka
ďalšií
Mrkvová nátierka s tvarohom – RECEPT plný bielkovín

Pridajte svoj komentár