• Domov
  • Nápoje
  • Biele varené víno – RECEPT na horúci voňavý nápoj
0 0
Biele varené víno – RECEPT na horúci voňavý nápoj

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
0.5 l Biele víno suché alebo polosuché, podľa výberu
6 ks Klinčeky
3 ks Badián
2 ks Celá škorica
0.5 ML Mletá škorica malá lyžička, môžeme aj vynechať
NA OSLADENIE
Kryštálový cukor trstinový cukor alebo med, podľa chuti
Vanilkový cukor podľa chuti
NA OZDOBENIE
Pomaranč podľa chuti a fantázie

Nutričné informácie

1
Porcia
198
kcal

Biele varené víno – RECEPT na horúci voňavý nápoj

Tip pre vás. Cukor alebo med pridávame vždy nakoniec, podľa chuti. Záleží, aký druh bieleho vína sme zvolili. Čo dodať na záver? Na zdravie priatelia.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA OSLADENIE

  • NA OZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Biele varené víno. Nádherne voňavé, korenisté, horúci nápoj, ktorý zahreje telo i dušu. Je skvelé nielen počas vianočného obdobia, ale aj dlhých zimných večerov. Po takej prechádzke je skutočným pôžitkom, prevonia celý náš domov.

Ako sa pripravuje biele varené víno? Je to úplne jednoduché a rýchle. Vyskúšajte náš klasický recept.

Kto má rád ovocné chute, k vareniu bieleho vína môže pridať aj šťavu z pomaranča a obľúbené ovocie – čučoriedky, ríbezle, maliny. Ovocie varené víno úžasne doladí.

Dobrá rada. Biele víno nikdy nevaríme pridlho, varí sa iba na jemnom stupni. Tak sa nechá víno ešte lúhovať, aby sa chute pekne prepojili. Na zvýraznenie škoricovej chuti sa pridá mletá škorica (0.5 malej lyžičky).

Kroky

1
Hotové

Do hrnca pridáme biele víno podľa výberu, celú škoricu, klinčeky, badián. Víno pomaly zahrievame. Privedieme do varu, odstavíme.

2
Hotové

Víno môžeme prikryť pokrievkou, aby sa neochladilo, a necháme 5 minút lúhovať. Chute vína a korenín sa nádherne prepoja.

3
Hotové

K vareniu vína môžeme pridať aj mletú škoricu, zintenzívni sa jej chuť. Niekomu však mletá škorica vadí. Víno dosladíme podľa chuti.

4
Hotové

Biele varené víno ešte horúce nalievame do vhodných pohárov, môžeme ozdobiť plátkom pomaranča, badiánom a škoricou.

Martina

Mrkvový šalát s jablkami
predchádzajúci
Mrkvový šalát s jablkami – najobľúbenejší vitamínový RECEPT
Tvarohovo špenátová FIT nátierka
ďalšií
Tvarohovo špenátová FIT nátierka – obľúbený recept
Mrkvový šalát s jablkami
predchádzajúci
Mrkvový šalát s jablkami – najobľúbenejší vitamínový RECEPT
Tvarohovo špenátová FIT nátierka
ďalšií
Tvarohovo špenátová FIT nátierka – obľúbený recept

Pridajte svoj komentár