Ingrediencie:
- 0.5 l Biele vínosuché alebo polosuché, podľa výberu
- 6 ks Klinčeky
- 3 ks Badián
- 2 ks Celá škorica
- 0.5 ML Mletá škoricamalá lyžička, môžeme aj vynechať
-
NA OSLADENIE
- Kryštálový cukortrstinový cukor alebo med, podľa chuti
- Vanilkový cukorpodľa chuti
-
NA OZDOBENIE
- Pomarančpodľa chuti a fantázie
Popis:
Biele varené víno. Nádherne voňavé, korenisté, horúci nápoj, ktorý zahreje telo i dušu. Je skvelé nielen počas vianočného obdobia, ale aj dlhých zimných večerov. Po takej prechádzke je skutočným pôžitkom, prevonia celý náš domov.
Ako sa pripravuje biele varené víno? Je to úplne jednoduché a rýchle. Vyskúšajte náš klasický recept.
Kto má rád ovocné chute, k vareniu bieleho vína môže pridať aj šťavu z pomaranča a obľúbené ovocie – čučoriedky, ríbezle, maliny. Ovocie varené víno úžasne doladí.
Dobrá rada. Biele víno nikdy nevaríme pridlho, varí sa iba na jemnom stupni. Tak sa nechá víno ešte lúhovať, aby sa chute pekne prepojili. Na zvýraznenie škoricovej chuti sa pridá mletá škorica (0.5 malej lyžičky).
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |