• Domov
  • Nápoje
  • Vianočný punč – recept ako sa robí domáci vianočný punč
0 0
Vianočný punč – recept ako sa robí domáci vianočný punč

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Čaj 500 ml uvareného čaju
5 dl Červené víno alebo víno biele
1 dl Rum
NA DOCHUTENIE
1 ks Vanilkový cukor
3 ks Badián
0.5 ML Mletá škorica ML/malá lyžička
3 ks Celá škorica
4 ks Klinčeky klinčeky
Med alebo trstinový cukor, podľa chuti
Zázvor čerstvý, cca 1 cm kúsok
1.5 ks Pomaranč 1 ks odšťavíme, 0.5 ks krájame na plátky
1 ks Mandarínky odšťavíme
Ovocie bobuľovité podľa chuti, 1 hrsť
1 ks Jablká menšie jablko
NA ZDOBENIE
1 ks Pomaranč krájame na plátky

Nutričné informácie

1
Porcia
230
Kcal

Vianočný punč – recept ako sa robí domáci vianočný punč

Tip pre vás. Tento vianočný domáci punč si môžeme pripraviť aj bez alkoholu a to tak, že vínko a rum vynecháme. Pridáme však viac čaju a rumovú arómu. Na zdravíčko.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Jednoduchý voňavý domáci vianočný punč, ktorý sa dá pripraviť podľa vlastnej chuti. Práve v tomto chladnejšom období skvelý horúci punč zahreje, prevonia celý náš domov. Predvianočné obdobie si bez chutného punču nevieme ani predstaviť. Viete ako ho pripraviť? Ponúkam vám jednoduchý recept ako na to.

Domáci vianočný punč je možné pripraviť s červeným sladším ríbezľovým vínom, samozrejme aj suchým, ale aj vínom bielym. Záleží, kto má aké rád. Rum sa dá nahradiť aj iným alkoholom, napríklad Tatranským čajom, vodkou, zázvorovou pálenkou. Vianočný punč sa sladí medom alebo trstinovým (kryštálovým) cukrom. Vyskúšajte.

Horúce nápoje sú ideálne, keď sa vonku ochladí. Zahrejú zvnútra, pošteklia chuťové poháriky. Badián, klinčeky, škorica, zázvor, vanilka, citrusové ovocie – ideálna kombinácia, ktorá poteší aj našu dušu.

Dobrá rada. Do vianočného punču sa môže pridať rôzne obľúbené ovocie – pomaranče, mandarínky, jablká. Máme v mrazničke bobuľovité ovocie – jahody, maliny, čučoriedky, černice, ríbezle? Výborná voľba. Ovocie dodá vianočnému punču dokonalú chuť a vôňu.

Kroky

1
Hotové

Pripravíme čaj podľa obľuby, silnejší ovocný alebo čierny. Čierny však lúhujeme iba krátko, aby nebol príliš silný. Jablko umyjeme, vyrežeme striedku a nakrájame na menšie kúsky. Pomaranč a mandarínky odšťavíme. Polovicu pomaranča nakrájame na plátky. Zázvor očistíme, krájame na menšie kúsky alebo nastrúhame.

2
Hotové

Do hrnca nalejeme víno podľa výberu - biele alebo červené, rum a čaj. Privedieme do varu. Teplotu znížime, pridáme šťavu z ovocia, bobuľovité ovocie, nakrájané jablko, zázvor, mletú a celú škoricu, badián, klinčeky, vanilkový cukor. Med na dosladenie pridáme až keď punč odstavíme, aby sa už nevaril.

3
Hotové

Vianočný punč povaríme 15 minút pri nízkej teplote, aby prešli všetky chute. Nakoniec ho dosladíme medom, môžeme aj trstinovým (kryštálovým) cukrom. A domáci voňavý punč máme hotový. Cítite tú omamnú vôňu? Punč nalejeme do pohárov, ozdobíme plátkom pomaranča a vychutnávame. Na zdravie.

Martina

Cestoviny s tuniakom
predchádzajúci
Cestoviny s tuniakom a paradajkami – rýchly, chutný FIT recept
Vínové koláčiky
ďalšií
Vínové koláčiky, RECEPT na sladko a slano
Cestoviny s tuniakom
predchádzajúci
Cestoviny s tuniakom a paradajkami – rýchly, chutný FIT recept
Vínové koláčiky
ďalšií
Vínové koláčiky, RECEPT na sladko a slano

Pridajte svoj komentár