0 0
Domáci cibuľový sirup proti kašľu – RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Cibuľa väčšia, alebo dve menšie
1.5 dl Med alebo aj viac, podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
490
kcal

Domáci cibuľový sirup proti kašľu – RECEPT

Tip pre vás. Do domáceho cibuľového sirupu môžeme pridať aj plátky citróna, ktorý uvoľní ďalšie potrebné vitamíny. Vhodná je BIO kvalita, vtedy ho použijeme so šupkou.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Domáci cibuľový sirup proti kašľu, chrípke a prechladnutí – recept ako sa robí liečivý sirup z cibule. Počuli ste už o tomto babičkinom cibuľovom sirupe a neviete ako na to? Vyskúšajte tento úplne jednoduchý a lacný recept.

Med – superpotravina vďaka svojmu unikátnemu zloženiu. Viete, že med vydrží aj niekoľko desiatok rokov a nepokazí sa? Med pôsobí protizápalovo a antibakteriálne, posilňuje imunitný systém, pomáha pri prechladnutí, ale aj ochoreniach dýchacích ciest.

Cibuľa – nášmu zdraviu taktiež veľmi prospešná. Obsahuje prírodné antibiotikum, má antibakteriálne a fungicídne účinky, vďaka čomu napomáha predchádzať infekciám. Dezinfikuje ústa, hltan a nos, pomáha pri liečbe kašľu, posilňuje imunitu, vynikajúca pri chrípke a prechladnutí.

Cibuľový sirup. Cibuľu zalejeme dostatočným množstvom medu, aby bola cibuľa zakrytá. Ak med nemôžeme, pridáme potrebné množstvo kryštálového či trstinového cukru. Necháme postáť niekoľko hodín na teplom mieste, aby cibuľa uvoľnila liečivú šťavu. Domáci cibuľový sirup sa užíva po lyžičkách niekoľkokrát denne. Najviac účinný je sirup čerstvý, môžeme ho však pripraviť aj na dva dni. Skladujeme v chlade.

Čaj z cibule. Cibuľový čaj  pomáha pri prechladnutí a chrípke. Cibuľu nakrájame, zalejeme studenou vodou, privedieme do varu. Čaj povaríme 20 minút, necháme odležať 5 minút. Precedíme, dosladíme medom. Pijeme teplý, po malých dúškoch.

Dobrá rada. Cibuľový sirup skladujeme v chlade. Čerstvý – najlepší pri liečbe kašľu. Nepripravujeme ho príliš veľa, nikdy nie do zásoby.

1 porcia = 1 malý pohár

Kroky

1
Hotové

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, môžeme však aj na tenké plátky. Cibuľu zalejeme medom podľa potreby, a to tak, aby bola nakrájaná cibuľa prikrytá. Cibuľovú zmes dôkladne premiešame.

2
Hotové

Tak pohár uzavrieme a necháme odležať na teplom mieste približne 3 hodiny. Cibuľa uvoľní zdraviu prospešné látky na prípravu domáceho cibuľového sirupu proti kašľu. Potom sirup precedíme cez sitko.

3
Hotové

Vytlačíme každú kvapôčku. Cibuľový sirup skladujeme v chlade. Pri kašli užívame aj niekoľko lyžíc denne, pokiaľ kašeľ neustúpi. Najúčinejší je čerstvý, pripravený v ten istý deň. Zvyšnú cibuľu môžeme využiť na prípravu domáceho cibuľového čaju. Cibuľu zalejeme studenou vodou a povaríme 20 minút, necháme odstáť 5 minút, scedíme. Popíjame teplý, po dúškoch.

Martina

Ako sa robí výborná ryža
predchádzajúci
Ako sa robí výborná ryža – jednoduchý hrnčekový RECEPT
Salámová pomazánka
ďalšií
Výborná salámová pomazánka, rýchly RECEPT
Ako sa robí výborná ryža
predchádzajúci
Ako sa robí výborná ryža – jednoduchý hrnčekový RECEPT
Salámová pomazánka
ďalšií
Výborná salámová pomazánka, rýchly RECEPT

Pridajte svoj komentár