0 0
Cuketa recepty – cuketa na panvici ako príloha

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Cuketa menšia mladá cuketa veľkosti cca 20 cm
4 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
NA RESTOVANIE
2 PL Olej alebo podľa potreby
2 PL Maslo alebo podľa potreby
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Kurkuma podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
70
kcal

Cuketa recepty – cuketa na panvici ako príloha

Tip pre vás. Na dochutenie môžeme pridať aj niečo pálivé, napríklad nadrobno nakrájanú chilli papričku. Ešte výdatnejšia restovaná cuketa na panvici? Nakoniec pridáme nastrúhaný syr - eidam, gouda, mozzarella, alebo aj niva. Ak zvolíme syr niva, cuketu posolíme pomenej, lebo tento druh syra je slanší.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA RESTOVANIE

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Cuketa recepty – cuketa na panvici ako príloha. FIT recept z cukety, pritom super rýchly a veľmi jednoduchý, pre začiatočníkov ako stvorený. Strúhaná cuketa na panvici – dokonalá pri delenej strave s mäskom či rybou, alebo aj so zemiakmi, ryžou, cestovinami. Vyskúšajte fajnovú cuketu s obyčajným čerstvým chlebíkom či chrumkavou hriankou.

Veľa cukety a nevieme čo s ňou? Skúste vynikajúce, pritom veľmi rýchle cestoviny s cuketou , famózny cuketový tatarák , fantastické cuketové placky , alebo super zdravú cuketovú polievku . Dobrú chuť bez výčitiek.

Prečo práve cuketa? Nie nadarmo sa hovorí – cuketa – kráľovná zeleniny. Obsahuje vitamíny C, E, A, B. Minerály – železo, horčík, vápnik, draslík a fosfor. Cuketa posilňuje srdce, imunitu, svaly, napomáha pri liečbe cukrovky, dny, reumy. Má silné detoxikačné účinky. Konzumáciou cukety podporíme zdravé trávenie, zvýšime aj odolnosť organizmu.

Dobrá rada. Keď máme cuketu mladú s tenkou šupkou, nikdy ju nešúpeme, pretože práve v zelenej šupke je najviac vitamínov a minerálov. Ak máme cuketu väčšiu (staršiu), s veľkými jadierkami, takúto cuketu ošúpeme a odstránime striedku so semienkami. Z cuketovej striedky môžeme uvariť úžasný vývar nabitý živinami. K dužine pridáme zeleninu – klasika ako na vývar, a povaríme približne 1 hodinku. Dochutíme soľou a obľúbeným korením.

Kroky

1
Hotové

Mladú cuketu umyjeme a odstránime konce z oboch strán. Cukety nastrúhame na rezančeky, môžeme aj tenké plátky. Urobíme to ručne na strúhadle, alebo použijeme taký menší sekáčik.

2
Hotové

Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a maslo. Tak vložíme roztlačený, alebo na plátky nakrájaný cesnak. Chvíľu orestujeme, stačí iba aby zavoňal. Pridáme pripravenú strúhanú cuketu.

3
Hotové

Cuketu restujeme na panvici (nezakrývame pokrievkou) cca 10 minút, aby jemne zmäkla, alebo tak, ako ju máme radi, do mäkka. Cuketu dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou.

Martina

Slivkové gule
predchádzajúci
Výborné slivkové gule – babičkin RECEPT
Jahodový sirup
ďalšií
Najlepší jahodový sirup RECEPT
Slivkové gule
predchádzajúci
Výborné slivkové gule – babičkin RECEPT
Jahodový sirup
ďalšií
Najlepší jahodový sirup RECEPT

Pridajte svoj komentár