Ingrediencie:
- 4 ks Cuketamenšia mladá cuketa veľkosti cca 20 cm
- 4 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
-
NA RESTOVANIE
- 2 PL Olejalebo podľa potreby
- 2 PL Masloalebo podľa potreby
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Kurkumapodľa chuti
Popis:
Cuketa recepty – cuketa na panvici ako príloha. FIT recept z cukety, pritom super rýchly a veľmi jednoduchý, pre začiatočníkov ako stvorený. Strúhaná cuketa na panvici – dokonalá pri delenej strave s mäskom či rybou, alebo aj so zemiakmi, ryžou, cestovinami. Vyskúšajte fajnovú cuketu s obyčajným čerstvým chlebíkom či chrumkavou hriankou.
Veľa cukety a nevieme čo s ňou? Skúste vynikajúce, pritom veľmi rýchle cestoviny s cuketou , famózny cuketový tatarák , fantastické cuketové placky , alebo super zdravú cuketovú polievku . Dobrú chuť bez výčitiek.
Prečo práve cuketa? Nie nadarmo sa hovorí – cuketa – kráľovná zeleniny. Obsahuje vitamíny C, E, A, B. Minerály – železo, horčík, vápnik, draslík a fosfor. Cuketa posilňuje srdce, imunitu, svaly, napomáha pri liečbe cukrovky, dny, reumy. Má silné detoxikačné účinky. Konzumáciou cukety podporíme zdravé trávenie, zvýšime aj odolnosť organizmu.
Dobrá rada. Keď máme cuketu mladú s tenkou šupkou, nikdy ju nešúpeme, pretože práve v zelenej šupke je najviac vitamínov a minerálov. Ak máme cuketu väčšiu (staršiu), s veľkými jadierkami, takúto cuketu ošúpeme a odstránime striedku so semienkami. Z cuketovej striedky môžeme uvariť úžasný vývar nabitý živinami. K dužine pridáme zeleninu – klasika ako na vývar, a povaríme približne 1 hodinku. Dochutíme soľou a obľúbeným korením.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |