0 0
Najlepší jahodový sirup RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 kg Jahody
0.4 l Voda cca 2 poháre
800 g Kryštálový cukor alebo podľa chuti
1 PL Kyselina citrónová PL/polievková lyžica kopcovitá

Nutričné informácie

1
Porcia
130
kcal

Najlepší jahodový sirup RECEPT

Tip pre vás. Podľa nášho receptu na najlepší jahodový sirup si môžeme pripraviť aj iné domáce sirupy - napríklad z malín, ríbezlí, čerešní i višní. Cukor pridávame vždy podľa chuti, potreby.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Najlepší jahodový sirup – RECEPT. Jednoduchý a rýchly sirup z jahôd, nádhernej farby a skvelej chuti. Výborný do limonád, drinkov, dezertov i pudingov. Domáci jahodový sirup si skrátka zamilujete.

Jahody – najobľúbenejšie sladučké ovocie plné minerálov a vitamínov. Vitamíny – A, C, E a vitamíny skupiny B. Minerály – mangán, bór, draslík, fluór, fosfor, horčík a vápnik. Jahody chránia mozog, vynikajúce pri chudnutí, výborné na trávenie, skvelé na pleť a krásne zuby, úžasné pre zdravé kosti. Majú aj veľmi silný antioxidačný účinok.

Recept z jahôd? Nech sa páči – rýchly jahodový džem podľa babičkiného receptu.

Dobrá rada. Jahody na sirup nevaríme pridlho, aby mal domáci sirup z jahôd nádhernú farbu. Zaujímavá chuť jahodového sirupu? K vareniu pridáme vetvičky mäty či medovky, môžeme aj vanilku alebo limetku. Nezabúdame, ovocie na prípravu musí byť pekné, zrelé, bez poškodení. Cukor môžeme zvoliť kryštálový, ale aj trstinový. Ak sú jahody kyslejšie, pridáme ďalší cukor.

množstvo ingrediencií v recepte = cca 2 litre domáceho jahodového sirupu

(zo zvyšku – 3 menšie poháre jahodového džemu)

Kroky

1
Hotové

Jahody zbavíme stopiek, dôkladne umyjeme. Tak ich popučíme a zasypeme cukrom - podľa potreby (chuti jahôd). Uložíme ich do chladu do druhého dňa. Túto časť môžeme aj vynechať, s jahôdkami môžeme pracovať aj ihneď. Keď však jahody zasypeme cukrom, chutná šťavička sa nádherne uvoľní.

2
Hotové

K pripraveným jahodám prilejeme vodu, približne 2 poháre - 400 ml. Jahodovú zmes privedieme do varu. Ak je málo sladká, pridáme ďalší cukor. Spolu povaríme 15 minút, potom necháme jahôdky vychladnúť. Tak zmes precedíme cez gázu alebo husté cedidlo (najlepšie plastové, nie kovové).

3
Hotové

Z uvarených jahôd by sme mali dostať 1,8-2 l tekutiny. Šťavu vrátime do hrnca, pridáme kyselinu citrónovú (kopcovitú polievkovú lyžicu), varíme 5 minút. Horúci sirup nalievame do uzatváreľných pohárov alebo fliaš so zátkou. Musia byť dôkladne čisté a suché. Poháre dobre uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore.

4
Hotové

Keď máme fľaše so zátkou, dáme ich na ležato. Takto necháme poháre či fľaše prikryté ešte dekou do druhého dňa vychladnúť. Zo zvyšku jahôd môžeme dovariť džem, alebo pridať do pohárov, koláčov. Recept na jahodový džem nájdete medzi našimi receptami. Jahody sú už povarené, postačí zopár minút.

5
Hotové

Domáci jahodový sirup skladujeme v chlade. Je vynikajúci do limonád, drinkov, pudingov i dezertov. Má prenádhernú farbu, chuť a vôňa je dokonalá. Jahodový sirup môžeme ešte dochutiť medovkou, mätou, vanilkou, alebo aj limetkou či citrónom. Kto má rád zaujímavé chute, pridá voňavý rum.

Martina

Cuketa na panvici
predchádzajúci
Cuketa recepty – cuketa na panvici ako príloha
Držky na paprike
ďalšií
Držky na paprike, RECEPT na držkový perkelt
Cuketa na panvici
predchádzajúci
Cuketa recepty – cuketa na panvici ako príloha
Držky na paprike
ďalšií
Držky na paprike, RECEPT na držkový perkelt

Pridajte svoj komentár