Ingrediencie:
- 2 kg Jahody
- 0.4 l Vodacca 2 poháre
- 800 g Kryštálový cukoralebo podľa chuti
- 1 PL Kyselina citrónováPL/polievková lyžica kopcovitá
Popis:
Najlepší jahodový sirup – RECEPT. Jednoduchý a rýchly sirup z jahôd, nádhernej farby a skvelej chuti. Výborný do limonád, drinkov, dezertov i pudingov. Domáci jahodový sirup si skrátka zamilujete.
Jahody – najobľúbenejšie sladučké ovocie plné minerálov a vitamínov. Vitamíny – A, C, E a vitamíny skupiny B. Minerály – mangán, bór, draslík, fluór, fosfor, horčík a vápnik. Jahody chránia mozog, vynikajúce pri chudnutí, výborné na trávenie, skvelé na pleť a krásne zuby, úžasné pre zdravé kosti. Majú aj veľmi silný antioxidačný účinok.
Recept z jahôd? Nech sa páči – rýchly jahodový džem podľa babičkiného receptu.
Dobrá rada. Jahody na sirup nevaríme pridlho, aby mal domáci sirup z jahôd nádhernú farbu. Zaujímavá chuť jahodového sirupu? K vareniu pridáme vetvičky mäty či medovky, môžeme aj vanilku alebo limetku. Nezabúdame, ovocie na prípravu musí byť pekné, zrelé, bez poškodení. Cukor môžeme zvoliť kryštálový, ale aj trstinový. Ak sú jahody kyslejšie, pridáme ďalší cukor.
množstvo ingrediencií v recepte = cca 2 litre domáceho jahodového sirupu
(zo zvyšku – 3 menšie poháre jahodového džemu)
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
Z uvarených jahôd by sme mali dostať 1,8-2 l tekutiny. Šťavu vrátime do hrnca, pridáme kyselinu citrónovú (kopcovitú polievkovú lyžicu), varíme 5 minút. Horúci sirup nalievame do uzatváreľných pohárov alebo fliaš so zátkou. Musia byť dôkladne čisté a suché. Poháre dobre uzavrieme viečkom, otočíme dnom hore. |
4 Hotové |
|
5 Hotové |