Ingrediencie:
- 2 ks Cuketastredne veľká, mladá, cca 700g
- 5 ks Vajce
- 1 ks Cibuľamenšia cibuĺa
- 2 strúčiky Cesnak
- 5 PL Špaldová múkahladká špaldová múka. PL-polievková lyžica
-
Na dochutenie
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Drvená rasca
-
Na pečenie
- podľa potreby Olej
Popis:
Obľubujete placky? Dnes si ich pripravíme z cukety. Garantujem, že vám zachutia. Inšpirujte sa jednoduchým receptom na vynikajúce zeleninové jedlo. Práve cuketa patrí k najzdravším druhom zeleniny. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Cuketa posilňuje svaly a srdce, pomáha pri liečbe reumy, dny a cukrovky. Má výborné antibakteriálne účinky, podporuje zdravé trávenie, priaznivo pôsobí pri detoxikácii, zvyšuje odolnosť organizmu, posilňuje aj imunitu. Cuketu by sme mali konzumovať aj so šupkou, pretože práve v šupke je najviac živín. Cuketa je skvelá pri rôznych diétach, pretože má veľmi málo kalórií. Preto by sme ju mali zaradiť čo najskôr do svojho jedálnička.
Dobrá rada: Ak by sa cuketové placky pri pečení rozpadávali, pridáme ešte ďalšiu múku. Mladú cuketu je vhodné vyžmýkať, pretože obsahuje veľa vody.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Šťavnaté, treba vyskúšať
Ďakujem krásne za hodnotenie. Potešilo.