0 0
Cestoviny s CUKETOU, lacný a zdravý recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Cestoviny podľa obľuby
3 ks Cuketa mladé cukety veľké cca 25 cm
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
3 PL Olej PL/polievková lyžica - na restovanie cukety
2 PL Maslo PL/polievková lyžica - na omastenie cestovín
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie môžeme aj vynechať
1 ML Kurkuma ML/malá lyžička
1 štipka Drvená rasca
1 ML Kryštálový cukor 1 ML/malá lyžička

Nutričné informácie

1
Porcia
245
kcal

Cestoviny s CUKETOU, lacný a zdravý recept

Tip pre vás. Ak zvolíme cestoviny bez lepku, toto jedlo bez mäsa je vhodné pri bezlepkovej intolerancii. Pri voľbe bezvaječných cestovín, a ak vynecháme aj maslo, pripravíme pokrm DELENEJ stravy.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Cestoviny s cuketou sú fantastické je to lacný a zdravý recept, ktorý si zamiluje. Skvelé bezmäsité jedlo, najobľúbenejšie jedlo môjho detstva. Cestoviny vyberáme podľa obľuby – bezvaječné, bezlepkové, semolinové, špaldové, celozrnné, tvary – fliačky, špirálky, slimáčiky, rezance. Za 30 minút pripravíme vynikajúce jednoduché jedlo bez výčitiek pre celú rodinu. Dobrú chuť.

Cuketa je zelenou kráľovnou medzi zeleninou. Práve cuketa patrí k najzdravším druhom zeleniny. Obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Z vitamínov to je vitamín C, E, A, B, z minerálov horčík, železo, vápnik, fosfor a draslík. Cuketa posilňuje svaly, srdce a imunitu, pomáha pri liečbe reumy, dny a cukrovky. Má výborné antibakteriálne vlastnosti, podporuje zdravé trávenie, pôsobí detoxikačne, zvyšuje odolnosť organizmu. Cestoviny s opraženou cuketou sú výbornou voľbou.

Dobrá rada. Cuketu by sme mali konzumovať aj so šupkou, pretože práve v šupke je najviac živín. Cuketa je vynikajúca pri rôznych diétach, obsahuje veľa vody, má veľmi málo kalórií. Cuketa je naozaj dokonalá zelenina.

Kroky

1
Hotové

Dáme si variť vodu na cestoviny. Cukety umyjeme, osušíme, konce odstránime. Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubšie rezančeky. Práve v šupke je najviac živín. Ak by sme mali cuketu väčšiu, s tvrdou šupkou, cuketu ošúpeme, striedku odstránime. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a cibuľu, orestujeme do sklovita. Vložíme cuketu, restujeme do polomäkka.

2
Hotové

Cuketu dochutíme podľa chuti - soľou, mletým čiernym korením, kurkumou (pôsobí protizápalovo, je skvelá na kĺby), drvenou rascou, troškou cukru, ktorý dodá cukete na chuti. Kto má rád pálivé, môže pridať aj čili korenie. K duseniu cukety pridáme aj vodu, aby bola cuketa šťavnatá, nesmie byť suchá. Prilejeme približne 1/2-1 pohár. Medzitým si v osolenej vode uvaríme cestoviny podľa druhu a návodu.

3
Hotové

Po uvarení cestoviny prepláchneme horúcou vodou a scedíme. Nikdy nie studenou, cestoviny s cuketou by sa ochladili. Na prípravu sú výborné fliačky, slimáky, rezance. Na malej panvici opražíme maslo, stačí, keď pekne zavonia. Opražené maslo dodá na skvelej vôni a chuti. Pridať môžeme aj maslo ghee, recept nájdete na stránke www.receptyprevas.sk. K uvareným cestovinám pridáme opražené maslo a cuketu.

4
Hotové

Cestoviny s cuketou a maslom dobre premiešame, ihneď podávame. Vtedy chutí toto bezmäsité jedlo najlepšie. Je to obľúbený ľahký pokrm na obed či večeru. Jednoduchá príprava aj pre začiatočníkov, úspech zaručený. Cestoviny s cuketou chutia predovšetkým deťom. Ak by sa im šupka "nepáčila", cukety stačí ošúpať. Cestoviny majú výbornú chuť, sú lahodné, oplatí sa ich vyskúšať. Dobrú chuť.

Martina

Brokolicová polievka
predchádzajúci
BROKOLICOVÁ polievka, najjednoduchší rýchly recept
Stroganov z kuracích pŕs
ďalšií
Stroganov z kuracích pŕs, NAJLEPŠÍ recept
Brokolicová polievka
predchádzajúci
BROKOLICOVÁ polievka, najjednoduchší rýchly recept
Stroganov z kuracích pŕs
ďalšií
Stroganov z kuracích pŕs, NAJLEPŠÍ recept

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár