0 0
Kapustové fliačky, recept na fliačky s hlávkovou kapustou

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Cestoviny fliačky alebo iný druh cestovín
800 g Kapusta 800-1000 g, 1 stredne veľká hlávka bielej kapusty
3 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa 1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
270
kcal

Kapustové fliačky, recept na fliačky s hlávkovou kapustou

Tip pre vás. Pri voľbe cestovín bez lepku, uvaríme skvelé rýchle jedlo bez mäsa pri bezlepkovej diéte. Kapustové fliačky so smaženou kapustou, na ktorých si pochutia všetci.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Kapustové fliačky – fliačky so smaženou hlávkovou (bielou) kapustou. Vynikajúci obed či večera bez mäsa, lacný, predovšetkým veľmi obľúbený recept.

Kapusta je super zdravá zelenina. Podporuje imunitu, chráni pred zápalmi a infekciami, zlepšuje trávenie, pomáha pri zápche, chrípke a nachladnutí, detoxikuje, spomaľuje starnutie. Obsahuje vitamíny A, E, K, ale aj mnoho vlákniny. Má úplne málo kalórií.

Ak preferujeme delenú stravu, pridáme fliačky bezvaječné, môžeme aj špaldové či celozrnné. Nemáme fliačky? Vhodné sú aj široké rezance alebo slimáčiky. Mladá hlávková kapusta má zelenšiu farbu, obsahuje viac vody. Listy sú tiež mäkšie, kapusta sa skôr orestuje. Na zjemnenie tohto jedla pridáme opražené maslo alebo ghee maslo . Cestoviny so smaženou kapustou chutia úžasne.

Dobrá rada. Pre milovníkov slaniny, k restovaniu cibule pridáme namiesto oleja na malé kocky nakrájanú slaninku. Slanina pustí tuk, preto už ďalší olej nepridávame, s cukrom potom tiež opatrne. Kapustové fliačky so slaninkou, dobrota, ktorej muži neodolajú. Dobrú chuť želám.

Kroky

1
Hotové

Hlávkovú bielu kapustu nakrájame alebo nastrúhame ne tenké rezančeky, hlúbik (strednú časť) odstránime.

2
Hotové

Väčšiu kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme.

3
Hotové

Keď cibuľa pekne zavonia, vložíme aj kapustu. Spolu pražíme cca 10 minút za stáleho miešania.

4
Hotové

Tak pridáme podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a trošku cukru (podľa obľuby) na vyváženie chuti.

5
Hotové

Kapustu podlejeme vodou, cca 2 dl a restujeme. Niekto má rád kapustu chrumkavejšiu, iný mäkšiu.

6
Hotové

Medzitým dáme uvariť fliačky do väčšieho množstva osolenej vody. K orestovanej kapuste pridáme maslo.

7
Hotové

Zvoliť môžeme ghee maslo, alebo maslo opražíme, aby bolo pekne voňavé. Fliačky opláchneme, scedíme.

8
Hotové

Fliačky prepláchneme horúcou vodou, aby sa neochladili. Premiešame ich s kapustou, môžeme ešte dochutiť.

9
Hotové

Pri restovaní kapusty dávame pozor, aby sa neprichytila. Mladá hlávková kapusta sa opraží oveľa skôr.

Martina

Pečená tekvica Hokkaido
predchádzajúci
Pečená tekvica hokkaido, jednoduchý zdravý RECEPT
Rožky plnené jablkami
ďalšií
ROŽKY plnené jablkami – Recept zo starého pečiva
Pečená tekvica Hokkaido
predchádzajúci
Pečená tekvica hokkaido, jednoduchý zdravý RECEPT
Rožky plnené jablkami
ďalšií
ROŽKY plnené jablkami – Recept zo starého pečiva

Pridajte svoj komentár