0 0
Bravčové na smotane – obľúbený jednoduchý recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Bravčové mäso bravčové stehno
2 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
NA DOCHUTENIE
1 PL Mletá červená paprika
Soľ podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie
1 štipka Drvená rasca
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
1 ks Bobkový list
NA OMÁČKU
200 ml Šľahačková smotana podľa balenia 180-250 ml
250 ml Mlieko aj viac 300 ml, podľa potreby
2 PL Hladká múka alebo 1 PL Solamylu

Nutričné informácie

1
Porcia
340
kcal

Bravčové na smotane – obľúbený jednoduchý recept

Tip pre vás. Keď sa na zahustenie smotanovej omáčky zvolí Solamyl, bravčové na smotane bude vhodné aj pri bezlepkovej diéte. Chutné bravčové kocky na smotane pre celú rodinu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA OMÁČKU

Popis:

Zdieľať

Skvelé bravčové na smotane, ktoré sa môže podávať s uvarenou cestovinou, parenou knedľou, ale aj s maslovými haluškami. Inšpirujte sa.

Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube, milujú ich predovšetkým deti. Bravčové na smotane chutí úžasne. Keď však bravčové mäso nejedávame, je možné zvoliť kuracie či morčacie mäso. Na zahustenie pridáme 2 zarovnané PL hladkej múky alebo 1 zarovnanú PL Solamylu. Omáčku zriedime mliekom podľa potreby, záleží či máme radi hustejšie či redšie omáčky. Keď sa pridá smotanová zálievka, vždy ju varíme na miernom stupni aspoň 10 minút, aby omáčka zhustla. Zálievku vždy dobre premiešame, aby neboli hrudky, môže sa k mäsu aj precediť cez sitko.

Dobrá rada. Ak sa mäso naloží do olejovej marinády (2 PL oleja zmiešame s korením podľa chuti) a nechá odležať na pár hodín, najlepšie cez noc, bravčové kocky budú mať omnoho lepšiu chuť, mäso sa skôr udusí. Ušetríme aj čas pri samotnej príprave bravčového mäsa na smotane.

na 1 porciu rátame cca 100 g surového mäsa

Kroky

1
Hotové

Bravčové mäso umyjeme, osušíme, odstránime mastnejšie časti a nakrájame na menšie kocky. Pridáme koreniny, aj bobkový list.

2
Hotové

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Primiešame mletú papriku, premiešame. Pridáme aj okorenené mäso.

3
Hotové

Bravčové kocky restujeme v cibuľovom základe, aby sa mäso zatiahlo. Keď mäso zbledne, uzavrie sa a ostane vo vnútri šťavnaté.

4
Hotové

Potom orestované mäso prikryjeme a dusíme 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Takto pripravené mäso získa na vynikajúcej chuti.

5
Hotové

Mäso podlejeme 1 dl horúcej vody a dusíme takmer do mäkka. Dĺžka dusenia závisí od kvality a druhu mäsa. Pripravíme si zálievku.

6
Hotové

Šľahačková smotana a mlieko by mali mať izbovú teplotu. K mlieku prilejeme šľahačkovú smotanu, primiešame múku (Solamyl).

7
Hotové

Zálievku bez hrudiek prilejeme k mäsu, povaríme 10 minút. Bravčové kocky môžeme zriediť mliekom, prevaríme a dosolíme. Hotovo.

Martina

Domáca treska
predchádzajúci
Domáca TRESKA recept – ľahká, chutná a fit
Granadír
ďalšií
GRANADÍR alebo granadiersky pochod – šťavnatý, chutný, najlepší
Domáca treska
predchádzajúci
Domáca TRESKA recept – ľahká, chutná a fit
Granadír
ďalšií
GRANADÍR alebo granadiersky pochod – šťavnatý, chutný, najlepší

Pridajte svoj komentár