Ingrediencie:
- 500 g Bravčové mäsobravčové stehno
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
-
NA DOCHUTENIE
- 1 PL Mletá červená paprika
- Soľpodľa chuti
- 1 štipka Mleté čierne korenie
- 1 štipka Drvená rasca
- 1 štipka Kurkumavýborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
- 1 ks Bobkový list
-
NA OMÁČKU
- 200 ml Šľahačková smotanapodľa balenia 180-250 ml
- 250 ml Mliekoaj viac 300 ml, podľa potreby
- 2 PL Hladká múkaalebo 1 PL Solamylu
Popis:
Skvelé bravčové na smotane, ktoré sa môže podávať s uvarenou cestovinou, parenou knedľou, ale aj s maslovými haluškami. Inšpirujte sa.
Smotanové omáčky sa tešia veľkej obľube, milujú ich predovšetkým deti. Bravčové na smotane chutí úžasne. Keď však bravčové mäso nejedávame, je možné zvoliť kuracie či morčacie mäso. Na zahustenie pridáme 2 zarovnané PL hladkej múky alebo 1 zarovnanú PL Solamylu. Omáčku zriedime mliekom podľa potreby, záleží či máme radi hustejšie či redšie omáčky. Keď sa pridá smotanová zálievka, vždy ju varíme na miernom stupni aspoň 10 minút, aby omáčka zhustla. Zálievku vždy dobre premiešame, aby neboli hrudky, môže sa k mäsu aj precediť cez sitko.
Dobrá rada. Ak sa mäso naloží do olejovej marinády (2 PL oleja zmiešame s korením podľa chuti) a nechá odležať na pár hodín, najlepšie cez noc, bravčové kocky budú mať omnoho lepšiu chuť, mäso sa skôr udusí. Ušetríme aj čas pri samotnej príprave bravčového mäsa na smotane.
na 1 porciu rátame cca 100 g surového mäsa
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |