0 0
BRAVČOVÉ mäso na prírodno, jednoduchý základný recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
800 g Bravčové mäso podľa výberu, chudé pliecko, stehno, karé
1 ks Cibuľa väčšia alebo 2 ks menšie
2 strúčiky Cesnak aj viac, podľa chuti
4 PL Olej alebo bravčová masť, PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Drvená rasca podľa chuti
Kurkuma podľa chuti, fantastická proti zápalom, výborná na kĺby
1 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica alebo podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
360
kcal

BRAVČOVÉ mäso na prírodno, jednoduchý základný recept

Tip pre vás. Ak bravčové plátky marinujeme v marináde z oleja a korenia na pár hodín, najlepšie cez noc, bravčové mäso na prírodno bude jemnejšie, chuť delikátna.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Bravčové mäso na prírodno. Jednoduchý základný recept na panvici aj pre začiatočníkov. Máte obavy, neviete ako na to? Nech sa páči, skúste môj osvedčený recept. Prajem dobrú chuť.

Šťavnaté plátky bravčového mäsa na cibuli a cesnaku, s obyčajným, bežne dostupným korením. Kto má rád pálivé, pridá štipľavú papriku alebo chilli korenie. Nenáročné jedlo na obed či večeru, tak vynikajúce. Bravčové mäso na prírodno chutí úžasne s dusenou ryžou, pečenými zemiakmi, bulgurom či tarhoňou, skvelo aj s dusenou zeleninou alebo zeleninovým šalátom – pri delenej strave. Takto pripravené mäsko fantasticky ladí s kapustou kyslou či hlávkovou, parenou knedľou. Inšpirácií nie je nikdy dosť. Zbiehajú sa vám slinky?

Dobrá rada. Na prípravu bravčového mäsa na prírodno môžeme zvoliť chudé bravčové pliecko, bravčové stehno či karé, ale aj bravčovú krkovičku. Keď máme radi hustejšie omáčky, prírodnú omáčku zahustíme 1 malou lyžičkou Solamylu, ktorú rozmiešame v troške vody.

na porciu rátame cca 150-200 g surového mäsa

Kroky

1
Hotové

Bravčové mäso podľa výberu umyjeme, dôkladne osušíme, odblaníme a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Plátky mäsa jemne rozklepeme. Bravčové mäso okoreníme korením podľa chuti a potreby.

2
Hotové

Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej - 2 polievkové lyžice. Plátky mäsa opekáme z každej strany dozlatista, aby sa uzavreli, tak ostane mäso vo vnútri šťavnaté. Po opečení plátky vyberáme na tanier.

3
Hotové

Do výpeku pridáme zvyšný olej, cibuľu, orestujeme do sklovita. Potom vložíme roztlačený cesnak, chvíľu restujeme. Stačí, keď zavonia. Stiahneme zo sporáka, primiešame aj mletú červenú papriku.

4
Hotové

Vložíme bravčové plátky, panvicu prikryjeme a podusíme 5 minút, aby mäso pustilo vlastnú šťavu. Potom mäso dusíme za podlievania horúcim vývarom alebo vodou do mäkka, šťavu môžeme dochutiť.

Martina

Chren na Veľkú noc
predchádzajúci
Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept
Syrová roláda
ďalšií
SYROVÁ ROLÁDA bez vaľkania – jednoduchý a rýchly recept
Chren na Veľkú noc
predchádzajúci
Ako pripraviť CHREN na Veľkú noc – najlepší lahodný recept
Syrová roláda
ďalšií
SYROVÁ ROLÁDA bez vaľkania – jednoduchý a rýchly recept

Pridajte svoj komentár