0 0
SEKANÁ na plechu, najlepší recept z bravčového mäsa

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 kg Bravčové mäso chudé pliecko, môže byť aj stehno
2 ks Pečivo rožky alebo žemle, vhodné je biele pečivo
2 ks Vajce
2 dl Mlieko aj viac, podľa potreby
3 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
1 ks Cibuľa vačšia alebo 2 ks menšie
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Vegeta ak používame, podľa chuti
1 ML Drvená rasca ML/malá lyžička
1 ML Kurkuma ML/malá lyžička
1 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica
NA PEČENIE
3 PL Olej

Nutričné informácie

1
Porcia
395
kcal

SEKANÁ na plechu, najlepší recept z bravčového mäsa

Tip pre vás. Pri verzii bez lepku zvolíme pečivo bezlepkové, tak ako v tomto recepte. Domácej sekanej z bravčového mäsa to vôbec neubralo na chuti, skvelé jedlo pre celú rodinu.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA PEČENIE

Popis:

Zdieľať

Sekaná na plechu. Najlepší, úplne jednoduchý recept z chudého bravčového mäsa. Dnes rozmýšľame, čo pripravíme na obed, aby sme nestrávili v kuchyni veľa času. Keďže nás je viac, vyhrala to domáca sekaná. Príprava na plechu v rúre je rýchla, mäsko po upečení šťavnaté a veľmi chutné. Skúste.

Jedlá z mletého mäsa ? Takéto recepty sú na Slovensku žiadané. Sekaná výborne chutí k zemiakovej kaši s kyslou uhorkou. Ladí so zemiakmi na kyslo, sviečkovou či kôprovou omáčkou, úžasná aj na studeno s chlebom a chrenom. Skrášli každú sviatočnú veľkonočnú misu. Neviete ako pripravíme fantastickú sekanú z bravčového mäsa na plechu, aby nepraskla, bola chrumkavá, zároveň šťavnatá? Mám pre Vás osvedčený recept. Dobrú chuť želám.

Dobrá rada. Keď ochutené mäso s vajíčkami a pečivom necháme odležať v chlade aspoň hodinu, môžeme aj viac, domáca sekaná je ešte chutnejšia. Pečivo dobre rozmočíme, nemôže byť suché. Mlieko pridáme vždy podľa potreby. Práve to zaručí šťavnatosť. Takto chutí ideálna sekaná na plechu.

Kroky

1
Hotové

Bravčové chudé mäso pomelieme, môžeme si zakúpiť aj hotové mleté mäso. K mäsu pridáme korenie podľa chuti, vajcia, roztlačený (nastrúhaný) cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu, dobre premiešame.

2
Hotové

Staršie rožky alebo žemle nakrájame na menšie kocky, zalejeme mliekom, aby sa dobre rozmočili, potom primiešame k mäsu. Najlepšie je to poriadne premiesiť rukou, vtedy bude bravčová sekaná dokonalá.

3
Hotové

Pripravené mleté mäso na sekanú uložíme na olejom vytretý plech, rukami vyformujeme mäsový bochník. Celú sekanú potrieme studenou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry najprv na 200 stupňov Celzia.

4
Hotové

Po 15 minútach znížime teplotu na 150 stupňov a sekanú dopekáme ešte 45 minút, prípadne podľa potreby. Sekanú nezakrývame, nemusíme ju ani podlievať. Ak by však bolo potrebné, podlejeme ju vodou.

Martina

Špenátová roláda
predchádzajúci
Špenátová roláda so zeleninou, TOP recept na Veľkú noc
Veľkonočná hrudka-syrek
ďalšií
Ako sa robí veľkonočná HRUDKA-syrek, rokmi overený recept
Špenátová roláda
predchádzajúci
Špenátová roláda so zeleninou, TOP recept na Veľkú noc
Veľkonočná hrudka-syrek
ďalšií
Ako sa robí veľkonočná HRUDKA-syrek, rokmi overený recept

Pridajte svoj komentár