Ingrediencie:
- 1 kg Bravčové mäsochudé pliecko, môže byť aj stehno
- 2 ks Pečivorožky alebo žemle, vhodné je biele pečivo
- 2 ks Vajce
- 2 dl Mliekoaj viac, podľa potreby
- 3 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
- 1 ks Cibuľavačšia alebo 2 ks menšie
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Vegetaak používame, podľa chuti
- 1 ML Drvená rascaML/malá lyžička
- 1 ML KurkumaML/malá lyžička
- 1 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica
-
NA PEČENIE
- 3 PL Olej
Popis:
Sekaná na plechu. Najlepší, úplne jednoduchý recept z chudého bravčového mäsa. Dnes rozmýšľame, čo pripravíme na obed, aby sme nestrávili v kuchyni veľa času. Keďže nás je viac, vyhrala to domáca sekaná. Príprava na plechu v rúre je rýchla, mäsko po upečení šťavnaté a veľmi chutné. Skúste.
Jedlá z mletého mäsa ? Takéto recepty sú na Slovensku žiadané. Sekaná výborne chutí k zemiakovej kaši s kyslou uhorkou. Ladí so zemiakmi na kyslo, sviečkovou či kôprovou omáčkou, úžasná aj na studeno s chlebom a chrenom. Skrášli každú sviatočnú veľkonočnú misu. Neviete ako pripravíme fantastickú sekanú z bravčového mäsa na plechu, aby nepraskla, bola chrumkavá, zároveň šťavnatá? Mám pre Vás osvedčený recept. Dobrú chuť želám.
Dobrá rada. Keď ochutené mäso s vajíčkami a pečivom necháme odležať v chlade aspoň hodinu, môžeme aj viac, domáca sekaná je ešte chutnejšia. Pečivo dobre rozmočíme, nemôže byť suché. Mlieko pridáme vždy podľa potreby. Práve to zaručí šťavnatosť. Takto chutí ideálna sekaná na plechu.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |