Ingrediencie:
- 2 poháre2x320 g, alebo podľa balenia
- 1 pohár Kukurica340 g, alebo podľa balenia
- 1 pohár565 g, alebo podľa balenia, chuti
- 3 ks Vajcevajcia uvarené natvrdo, môžeme aj vynechať
- 150 g Dusená šunkachudá bravčová, morčacia alebo kuracia
- 150 g Tvrdý syrnastrúhaný tvrdý syr podľa výberu
- 1/4 ks Pórcca 10 cm kúsok, podľa veľkosti póru
- 420 ml Majonézaalebo tatárska omáčka, alebo aj hustý biely jogurt
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
Popis:
Zelerový šalát s ananásom – najlepší recept. Jednoduchý, rýchly a extra chutný šalát na každý deň, skvelý na rôzne oslavy, párty, Veľkú noc a Silvestra.
Očakávate návštevu a neviete čo pripraviť? Vyskúšajte najlepší zelerový šalát. Keď takéto chute nemusíte, skúste napríklad vynikajúci lahodný cviklový šalát či zeleninový šalát s kuracím mäsom a mozzarellou , alebo aj vajíčkový šalát so zeleným hráškom. Dobrú chuť.
Fajnové domáce šaláty na každú príležitosť. Zelerový šalát – veľmi obľúbený a žiadaný kvôli fantastickej chuti. Príprava aj pre začiatočníkov, úspech zaručený.
Dobrá rada. Najlepší zelerový šalát s ananásom chutí najlepšie dobre vychladený. Úžasne lahodný a svieži. Šunku môžeme aj vynechať, ak mäsové výrobky nepreferujeme. VARENIE VAJEC. Keď chceme, aby sa po uvarení jednoducho šúpali, vajcia vyberieme z chladničky 15 minút skôr. Potom ich na konci napichneme ihlou, následne klasicky varíme. Od bodu varu maximálne 10 minút. Do vody pridáme aj malú lyžičku soli alebo sódy bikarbóny.
množstvo ingrediencií v recepte = 6-8 porcií (podľa veľkosti 1 porcie)
Kroky
1 Hotové |
Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Od boru varu ich povaríme 10 minút, následne dôkladne schladíme studenou vodou. Sterilizovaný zeler, kukuricu a ananás precedíme. Do väčšej misky pridáme všetky tieto ingrediencie. Šunku, najlepšie chudú bravčovú, morčaciu či kuraciu nakrájame na malé rezančeky, môžeme malé kocky. |
2 Hotové |
K zeleru, kukurici, ananásu, šunke vložíme uvarené vajcia, ktoré sme si po vychladení ošúpali a nakrájali nadrobno. Môžeme ich pretlačiť aj cez okrúhle koliesko na šalát. Ďalej pridáme aj na malé kúsky nakrájaný pór (malé rezančeky či kocky), nastrúhaný tvrdý syr a majonézu (tatársku omáčku či hustý biely jogurt). |
3 Hotové |
Zelerový šalát s ananásom opatrne a dôkladne premiešame, dochutíme soľou i mletým čiernym korením. Hotový šalát uložíme do chladu aspoň na jednu hodinku. Chute sa nádherne prepoja a šalát lepšie vychladí. Zelerový šalát chutí úžasne, je skvelý na rôzne príležitosti. Klasický s majonézou či FIT verzia s jogurtom? |