0 0
Zelerový šalát s ananásom – najlepší RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 poháre 2x320 g, alebo podľa balenia
1 pohár Kukurica 340 g, alebo podľa balenia
1 pohár 565 g, alebo podľa balenia, chuti
3 ks Vajce vajcia uvarené natvrdo, môžeme aj vynechať
150 g Dusená šunka chudá bravčová, morčacia alebo kuracia
150 g Tvrdý syr nastrúhaný tvrdý syr podľa výberu
1/4 ks Pór cca 10 cm kúsok, podľa veľkosti póru
420 ml Majonéza alebo tatárska omáčka, alebo aj hustý biely jogurt
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
320
kcal

Zelerový šalát s ananásom – najlepší RECEPT

Tip pre vás. Pri FIT verzii pridáme namiesto majonézy či tatárskej omáčky hustý biely jogurt (kyslú smotanu). Pre chuť a sviežosť môžeme do zelerového šalátu s ananásom primiešať trošku citrónovej šťavy.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Zelerový šalát s ananásom – najlepší recept. Jednoduchý, rýchly a extra chutný šalát na každý deň, skvelý na rôzne oslavy, párty, Veľkú noc a Silvestra.

Očakávate návštevu a neviete čo pripraviť? Vyskúšajte najlepší zelerový šalát. Keď takéto chute nemusíte, skúste napríklad vynikajúci lahodný cviklový šalát  či zeleninový šalát s kuracím mäsom a mozzarellou , alebo aj vajíčkový šalát so zeleným hráškom. Dobrú chuť.

Fajnové domáce šaláty na každú príležitosť. Zelerový šalát – veľmi obľúbený a žiadaný kvôli fantastickej chuti. Príprava aj pre začiatočníkov, úspech zaručený.

Dobrá rada. Najlepší zelerový šalát s ananásom chutí najlepšie dobre vychladený. Úžasne lahodný a svieži. Šunku môžeme aj vynechať, ak mäsové výrobky nepreferujeme. VARENIE VAJEC. Keď chceme, aby sa po uvarení jednoducho šúpali, vajcia vyberieme z chladničky 15 minút skôr. Potom ich na konci napichneme ihlou, následne klasicky varíme. Od bodu varu maximálne 10 minút. Do vody pridáme aj malú lyžičku soli alebo sódy bikarbóny.

množstvo ingrediencií v recepte = 6-8 porcií (podľa veľkosti 1 porcie)

Kroky

1
Hotové

Najprv si uvaríme vajcia natvrdo. Od boru varu ich povaríme 10 minút, následne dôkladne schladíme studenou vodou. Sterilizovaný zeler, kukuricu a ananás precedíme. Do väčšej misky pridáme všetky tieto ingrediencie. Šunku, najlepšie chudú bravčovú, morčaciu či kuraciu nakrájame na malé rezančeky, môžeme malé kocky.

2
Hotové

K zeleru, kukurici, ananásu, šunke vložíme uvarené vajcia, ktoré sme si po vychladení ošúpali a nakrájali nadrobno. Môžeme ich pretlačiť aj cez okrúhle koliesko na šalát. Ďalej pridáme aj na malé kúsky nakrájaný pór (malé rezančeky či kocky), nastrúhaný tvrdý syr a majonézu (tatársku omáčku či hustý biely jogurt).

3
Hotové

Zelerový šalát s ananásom opatrne a dôkladne premiešame, dochutíme soľou i mletým čiernym korením. Hotový šalát uložíme do chladu aspoň na jednu hodinku. Chute sa nádherne prepoja a šalát lepšie vychladí. Zelerový šalát chutí úžasne, je skvelý na rôzne príležitosti. Klasický s majonézou či FIT verzia s jogurtom?

Martina

Parížska šľahačka
predchádzajúci
Parížska šľahačka RECEPT do tort, koláčov
Karfiolová omeleta
ďalšií
Karfiolová omeleta – Rýchle jedlo z karfiolu, FIT recept
Parížska šľahačka
predchádzajúci
Parížska šľahačka RECEPT do tort, koláčov
Karfiolová omeleta
ďalšií
Karfiolová omeleta – Rýchle jedlo z karfiolu, FIT recept

Pridajte svoj komentár