0 0
Parížska šľahačka RECEPT do tort, koláčov

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 ml Šľahačková smotana s vysokým obsahom tuku, min. 33 %
200 g Čokoláda najlepšie kvalitná, s vysokým obsahom kakaa

Nutričné informácie

1
Porcia
2 408
kcal

Parížska šľahačka RECEPT do tort, koláčov

Tip pre vás. Parížsku šľahačku môžeme pripraviť z čokolády tmavej s vysokým obsahom kakaa, čokolády mliečnej, ale aj bielej. Pomer šľahačkovej smotany a čokolády je rovnaká ako v základnom recepte. Skvelá parížska šľahačka podľa vlastnej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

Popis:

Zdieľať

Parížska šľahačka – do tort, koláčov a dezertov. Dokonalý čokoládový krém, ktorý budete milovať. Rýchly a extra jednoduchý na prípravu, chuť famózna. Sladké maškrtenie a osvedčené Recepty pre Vás.

Viete aký je rozdiel medzi parížskou šľahačkou, parížskym krémom a polevou ganache? Parížsky krém pozostáva iba z dvoch ingrediencií, tak, ako i poleva ganache. Avšak, do parížskej šľahačky ide menšie množstvo tmavej čokolády v pomere približne 1:2,5 – jeden diel čokolády, dva a pol dielov šľahačkovej smotany. Pri poleve ganache zvolíme pomer 1:1, jeden diel čokolády a jeden diel smotany. Poleva sa nešľahá. Vyskúšajte recept na túto lesklú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme. Parížsku šľahačku pripravujeme vždy čerstvú, vydrží kratšie, približne 2-3 dni. Keďže neobsahuje maslo, nie je taká pevná ako parížsky krém, ktorý pozostáva zo šľahačkovej smotany, čokolády, masla a kakaa. Parížsky krém vďaka ďalšiemu tuku – maslu vydrží omnoho dlhšie, lepšie drží aj tvar.

Dobrá rada. Parížska šľahačka je fantastická. Pri príprave ale dávame pozor, aby sme ju neprešľahali. Ak by sa zrazila, šľahačku rozmixujeme ponorným mixérom a opäť ju prešľaháme, ale už opatrne.

množstvo ingrediencií v recepte:

na 1 väčší koláč (veľkosť plechu cca 33×23)

alebo 1 väčšiu tortu (priemer cca 28 cm)

pri menšom koláči či torte

zvolíme 1/2 množstvo ingrediencií

Kroky

1
Hotové

Do kvalitného kastrólika nalejeme šľahačkovú smotanu s vysokým obsahom tuku, pridáme aj kúsky tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa. Za stáleho miešania necháme roztopiť, pred bodom varu odstavíme, smotana by nemala zovrieť.

2
Hotové

Takto pripravenú hmotu na domácu parížsku šľahačku necháme vychladnúť, a tak uložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc, do druhého dňa. Tak hmotu preložíme do nádoby, v ktorej chceme parížsku šľahačku vyšľahať na krém.

3
Hotové

Parížsku šľahačku šľaháme iba krátko, zopár minút, dávame pozor, aby sme ju neprešľahali. Mohla by sa zraziť. Ak by sa nám to aj stalo, zrazenú parížsku šľahačku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, a tak šľahačku opäť vyšľaháme.

4
Hotové

Táto fantastická parížska šľahačka je vynikajúca do tôrt, zákuskov a koláčikov, výborná na dezerty, ovocných pohárov. Chutí naozaj famózne. Je vhodné ju skonzumovať do 2-3 dní od jej vyšľahania. Dokonalý a extra jednoduchý čokoládový krém.

Martina

Piškótový koláč
predchádzajúci
Jednoduchý piškótový koláč, babičkin RECEPT
Zelerový šalát s ananásom
ďalšií
Zelerový šalát s ananásom – najlepší RECEPT
Piškótový koláč
predchádzajúci
Jednoduchý piškótový koláč, babičkin RECEPT
Zelerový šalát s ananásom
ďalšií
Zelerový šalát s ananásom – najlepší RECEPT

Pridajte svoj komentár