Ingrediencie:
- 500 ml Šľahačková smotanas vysokým obsahom tuku, min. 33 %
- 200 g Čokoládanajlepšie kvalitná, s vysokým obsahom kakaa
Popis:
Parížska šľahačka – do tort, koláčov a dezertov. Dokonalý čokoládový krém, ktorý budete milovať. Rýchly a extra jednoduchý na prípravu, chuť famózna. Sladké maškrtenie a osvedčené Recepty pre Vás.
Viete aký je rozdiel medzi parížskou šľahačkou, parížskym krémom a polevou ganache? Parížsky krém pozostáva iba z dvoch ingrediencií, tak, ako i poleva ganache. Avšak, do parížskej šľahačky ide menšie množstvo tmavej čokolády v pomere približne 1:2,5 – jeden diel čokolády, dva a pol dielov šľahačkovej smotany. Pri poleve ganache zvolíme pomer 1:1, jeden diel čokolády a jeden diel smotany. Poleva sa nešľahá. Vyskúšajte recept na túto lesklú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme. Parížsku šľahačku pripravujeme vždy čerstvú, vydrží kratšie, približne 2-3 dni. Keďže neobsahuje maslo, nie je taká pevná ako parížsky krém, ktorý pozostáva zo šľahačkovej smotany, čokolády, masla a kakaa. Parížsky krém vďaka ďalšiemu tuku – maslu vydrží omnoho dlhšie, lepšie drží aj tvar.
Dobrá rada. Parížska šľahačka je fantastická. Pri príprave ale dávame pozor, aby sme ju neprešľahali. Ak by sa zrazila, šľahačku rozmixujeme ponorným mixérom a opäť ju prešľaháme, ale už opatrne.
množstvo ingrediencií v recepte:
na 1 väčší koláč (veľkosť plechu cca 33×23)
alebo 1 väčšiu tortu (priemer cca 28 cm)
pri menšom koláči či torte
zvolíme 1/2 množstvo ingrediencií
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |