Ingrediencie:
- 4 ružičky Karfiólpribližne dve hrste uvareného karfiolu
- 3 ks Vajce
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Kurkumapodľa chuti
-
NA OPEKANIE
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica, alebo maslo, alebo maslo ghee
-
NA DOZDOBENIE
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka, kôpor
-
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE
- Jogurthustý biely jogurt alebo kyslá smotana - podľa chuti
Popis:
Karfiolová omeleta. Rýchle jedlo z karfiolu – FIT recept. Chutnú a zdravú karfiolovú omeletu určite vyskúšajte. Prípravu zvládnu začiatočníci, aj tínedžeri. Práve výživné jednoduché recepty hľadajú skoro všetci. Stačí iba pár minút, a vynikajúce jedlo zdravého stravovania máme na stole. Dobrú chuť.
Karfiol (kapusta obyčajná karfiolová) – má málo kalórií, bohatý však na živiny, vlákninu a kyselinu listovú, ktorá je potrebná hlavne v tehotenstve. Obsahuje provitamín A (betakarotén), vitamín B, E a významné množstvo vitamínu C. Minerály – draslík, vápnik, horčík, fosfor, železo. Tuková zložka v karfiole – úplne zanedbateľná. Karfiol odvodňuje, výborný i pri problémoch s obličkami. Podporuje chudnutie, trávenie, znižuje krvný tlak. Potrebný pre naše srdce i kosti. Jedlá z karfiolu sú skrátka skvelé – chutné, výživné a diétne. Ich konzumáciou doplníme aj dôležité vitamíny a minerály. Ak hľadáte zaujímavé FIT recepty, vyskúšajte aj najlepšiu pečenú cviklu so syrom , fantastický cviklový tatarák , alebo aj tatarák z cukety , ktorý chutí úžasne.
Zeleninové jedlá podporujú zdravé trávenie a tak isto aj Rýchle jedlo z karfiolu – Karfiolová omeleta. Chutnú a zdravú karfiolovú omeletu určite vyskúšajte. Prípravu zvládnu začiatočníci, aj tínedžeri. Práve výživné jednoduché recepty hľadajú skoro všetci. Stačí iba pár minút, a vynikajúce jedlo zdravého stravovania máme na stole. Dobrú chuť.
Dobrá rada. Z tejto karfiolovej zmesi môžeme pripraviť omeletu, ako aj zdravé karfiolové placky. Na kvalitnú panvicu s olejom ukladáme menšie kôpky, tvarujeme do placiek. Placky z karfiolu opekáme z oboch strán do zlatista. Omeletu či placky môžeme upiecť aj v rúre na papieri na pečenie, budú ešte zdravšie. Na opekanie je vhodné zvoliť maslo ghee, ktoré k zdravej výžive jednoznačne patrí. Omeletu konzumujeme čistú, môžeme s hustým bielym jogurtom či kyslou smotanou, obložiť ďalšou čerstvou zeleninou, naplniť strúhaným syrom, nakrájanou šunkou. Bylinky – petržlenová vňať, pažítka alebo kôpor dodajú na chuti.
množstvo ingrediencií v recepte = 1 väčšia omeleta (1 porcia)
pri oblohe či naplnení = 2 menšie omelety (2 porcie)
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |