0 2
JABLKOVÝ hrnčekový koláč bez vaľkania – rýchly recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 hrnček Hladká múka alebo hladká špaldová múky
0.5 hrnčeka Kryštálový cukor
0.5 bal Prášok do pečiva
0.5 hrnčeka Mlieko vlažné
50 g Maslo roztopené, alebo olej
2 ks Vajce
NA JABLKOVÚ NÁPLŇ
5 ks Jablká stredná veľkosť
Citrónová štava podľa chuti
Mletá škorica podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti
1 ks Vanilkový cukor 8 g
NA VYMASTENIE PLECHU
2 PL Maslo alebo olej
NA POSÝPKU
Práškový cukor podľa chuti, alebo pomletý trstinový cukor

Nutričné informácie

1
Porcia
140
kcal

JABLKOVÝ hrnčekový koláč bez vaľkania – rýchly recept

Tip pre vás. Do jablkovej náplne môžeme pridať aj hrozienka namočené v rume. Rumové hrozienka jablkový koláčik skvelo dochutia. Vyskúšajte.

Vlastnosti:
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA JABLKOVÚ NÁPLŇ

  • NA VYMASTENIE PLECHU

  • NA POSÝPKU

Popis:

Zdieľať

Jablkový hrnčekový koláč bez vaľkania – jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. U nás doma máme tento koláč plný jabĺk veľmi radi. Skúste ho aj vy, a napíšte nám komentár pod recept. Sladké jablkové maškrtenie.

Domáce koláče prevoňajú celý náš domov. K nedeľnej kávičke či čaju, ale aj vo všedný deň sa jablkový koláč vždy hodí. Zdravšia verzia jablkovej dobroty je z hladkej špaldovej múky a trstinového cukru.

Jablká – plné živín a vitamínov, bežne dostupné v každej domácnosti. Sú tradičné, prospievajú nášmu zdraviu. Nie nadarmo sa hovorí, aspoň jedno jabĺčko denne, aby sme boli pekní a zdraví. Náš hrnčekový jablkový koláč určite poteší chuťové poháriky.

Dobrá rada. Keď pečieme koláč na veľký plech, ingrediencie zdvojnásobíme, aby sme mali dostatok cesta, ale aj jablkovej náplne.

1 hrnček = 3 dl

Kroky

1
Hotové

Jablká ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubšie rezančeky. Keď sú jablká veľmi šťavnaté, šťavu vytlačíme rukou, zlejeme. Primiešame citrónovú šťavu, cukor a škoricu podľa chuti.

2
Hotové

Mokré ingrediencie - vlažné mlieko, roztopené maslo a vajcia vymiešame dokopy. Suché ingrediencie - múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva spojíme spolu osobitne v miske.

3
Hotové

Potom zapracujeme suchú zmes k mokrej hmote, dobre premiešame. Menších plech veľkosti cca 26x18 cm vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne vymastíme maslom (olejom).

4
Hotové

Na plech rozvrstvíme polovicu cesta, na ktoré rozložíme jablká. Nezabúdame, ak zvolíme väčší plech, musíme zdvojnásobiť dávku ingrediencií. Je to dôležité, pretože by nám nevystačilo cesto.

5
Hotové

Na jablkovú vrstvu rozotrieme zvyšnú - druhú polovicu cesta. Cesto pečením narastie. Na prípravu tohto koláča môžeme zvoliť klasickú hladkú múku, výživnejšia je však špaldová múka.

6
Hotové

Jablkový hrnčekový koláč pečieme pri teplote 180 °C 20-30 minút podľa potreby. Koláčik má mať zlatistú farbu. Keď je správne upečený, nádherne rozvoniava a láka maškrtníkov.

7
Hotové

Upečený koláčik necháme vychladnúť, odležať. Jablkový koláč aj jemne stuhne, lepšie sa bude krájať. Tak ho ešte posypeme práškovým cukrom (pomletým trstinovým cukrom), nakrájame.

8
Hotové

Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč chutí úžasne. Pridať môžeme kôpku zmrzliny či šľahačky. Vynikajúci je aj na druhý deň, jemnučký a voňavý. Rozhodne sa ho oplatí vyskúšať.

Martina

Polievka zo žltého suchého hrachu
predchádzajúci
Polievka zo žltého suchého hrachu, LACNÝ recept
Losos na panvici
ďalšií
LOSOS na panvici – ako pripraviť najlepší recept
Polievka zo žltého suchého hrachu
predchádzajúci
Polievka zo žltého suchého hrachu, LACNÝ recept
Losos na panvici
ďalšií
LOSOS na panvici – ako pripraviť najlepší recept

Pridajte svoj komentár