Ingrediencie:
- 1 hrnček Hladká múkaalebo hladká špaldová múky
- 0.5 hrnčeka Kryštálový cukor
- 0.5 bal Prášok do pečiva
- 0.5 hrnčeka Mliekovlažné
- 50 g Masloroztopené, alebo olej
- 2 ks Vajce
-
NA JABLKOVÚ NÁPLŇ
- 5 ks Jablkástredná veľkosť
- Citrónová štavapodľa chuti
- Mletá škoricapodľa chuti
- Kryštálový cukorpodľa chuti
- 1 ks Vanilkový cukor8 g
-
NA VYMASTENIE PLECHU
- 2 PL Masloalebo olej
-
NA POSÝPKU
- Práškový cukorpodľa chuti, alebo pomletý trstinový cukor
Popis:
Jablkový hrnčekový koláč bez vaľkania – jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. U nás doma máme tento koláč plný jabĺk veľmi radi. Skúste ho aj vy, a napíšte nám komentár pod recept. Sladké jablkové maškrtenie.
Domáce koláče prevoňajú celý náš domov. K nedeľnej kávičke či čaju, ale aj vo všedný deň sa jablkový koláč vždy hodí. Zdravšia verzia jablkovej dobroty je z hladkej špaldovej múky a trstinového cukru.
Jablká – plné živín a vitamínov, bežne dostupné v každej domácnosti. Sú tradičné, prospievajú nášmu zdraviu. Nie nadarmo sa hovorí, aspoň jedno jabĺčko denne, aby sme boli pekní a zdraví. Náš hrnčekový jablkový koláč určite poteší chuťové poháriky.
Dobrá rada. Keď pečieme koláč na veľký plech, ingrediencie zdvojnásobíme, aby sme mali dostatok cesta, ale aj jablkovej náplne.
1 hrnček = 3 dl
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |