Ingrediencie:
- 2 ks Paprikabiela, červená, žltá - stredná veľkosť
- 3 ks Paradajkastredná veľkosť
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- 2 PL Masloalebo olej
- 1 ks Klobása1 nožička strednej veľkosti
- 8 ks Vajce
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
-
NA OZDOBENIE
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka - podľa chuti
Popis:
Domáce lečo s vajcom a klobásou. Jednoduchá a rýchla špecialita na výdatné raňajky, ale aj chutný obed či večeru. Neviete ako pripraviť čerstvé lečo ? Nech sa páči. Tu je podrobný fotorecept. Garantujem vám, že sa podarí.
Lečo. Pochúťka z cibule, paprík a paradajok. Niektorí ho milujú, iní veľmi nie. Domáce, čerstvo pripravené poteší mnohé chuťové poháriky. S klobásou, najlepšie domácou, je pre mužov ako stvorené. Keď pripravené lečo dozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou či jarnou cibuľkou, pridáme aj dávku vitamínu C.
Na prípravu pri FIT verzii zvolíme namiesto klobásy šunku. Hotové lečo s vajcom a klobásou obložíme zeleninou, posypeme čerstvými bylinkami. Klasické lečo s klobásou podávame s chlebom, pečivom, môžeme aj so šťuchanými zemiakmi. Niekomu chutí aj s dusenou ryžou.
Dobrá rada. Ak máme málo času, môžeme zvoliť lečo sterilizované. Stačí na cibuli orestovať nakrájanú klobásku, priliať pohár leča, prehriať, pridať vajcia a nechať ich zraziť do požadovanej hustoty.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |