0 0
LEČO s vajcom a klobásou – domáci recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Paprika biela, červená, žltá - stredná veľkosť
3 ks Paradajka stredná veľkosť
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
2 PL Maslo alebo olej
1 ks Klobása 1 nožička strednej veľkosti
8 ks Vajce
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
NA OZDOBENIE
Bylinky petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka - podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
310
kcal

LEČO s vajcom a klobásou – domáci recept

Tip pre vás. Namiesto klobásky môžeme pridať údenú šunku, mäkkú salámu, alebo aj prerastanú slaninu. Domáce lečo podľa vlastnej chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA OZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Domáce lečo s vajcom a klobásou. Jednoduchá a rýchla špecialita na výdatné raňajky, ale aj chutný obed či večeru. Neviete ako pripraviť čerstvé lečo ? Nech sa páči. Tu je podrobný fotorecept. Garantujem vám, že sa podarí.

Lečo. Pochúťka z cibule, paprík a paradajok. Niektorí ho milujú, iní veľmi nie. Domáce, čerstvo pripravené poteší mnohé chuťové poháriky. S klobásou, najlepšie domácou, je pre mužov ako stvorené. Keď pripravené lečo dozdobíme petržlenovou vňaťou, pažítkou či jarnou cibuľkou, pridáme aj dávku vitamínu C.

Na prípravu pri FIT verzii zvolíme namiesto klobásy šunku. Hotové lečo s vajcom a klobásou obložíme zeleninou, posypeme čerstvými bylinkami. Klasické lečo s klobásou podávame s chlebom, pečivom, môžeme aj so šťuchanými zemiakmi. Niekomu chutí aj s dusenou ryžou.

Dobrá rada. Ak máme málo času, môžeme zvoliť lečo sterilizované. Stačí na cibuli orestovať nakrájanú klobásku, priliať pohár leča, prehriať, pridať vajcia a nechať ich zraziť do požadovanej hustoty.

Kroky

1
Hotové

Papriky podľa výberu umyjeme, zbavíme semienok a stonky, nakrájame na malé rezančeky. Paradajky ošúpeme. Šupka v leči by bola tvrdšia. Ako zbavíme paradajky šupky? Do hrnca pridáme vodu, necháme zovrieť.

2
Hotové

Paradajky na vrchu narežeme do kríža, vo vode chvíľu povaríme, šupka sa začne oddeľovať. Paradajky vyberieme, necháme mierne vychladnúť. Klobásu, najlepšie kvalitnejšiu, nakrájame na menšie kúsky.

3
Hotové

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Kvalitnejšiu panvicu rozohrejeme, pridáme maslo alebo olej a cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Vložíme nakrájanú klobásu, opekáme na jemnom stupni 10 minút.

4
Hotové

Klobása pustí šťavu, bude jemne opečená. Dodá skvelú chuť. Pridáme papriky, spolu pražíme 5 minút. Potom vložíme ošúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Pridáme soľ a mleté korenie podľa chuti.

5
Hotové

Lečo s klobásou restujeme, premiešavame, pokiaľ zelenina nezmäkne. Trvá to 15 minút. Nakoniec prilejeme vidličkou rozšľahané vajcia. Za stáleho miešania necháme vajcia zraziť, dosolíme, pridáme bylinky.

Martina

Tvarohovo špenátová FIT nátierka
predchádzajúci
Tvarohovo špenátová FIT nátierka – obľúbený recept
Batátové zemiaky v rúre
ďalšií
Batátové zemiaky v rúre – recept na batátové PLACKY
Tvarohovo špenátová FIT nátierka
predchádzajúci
Tvarohovo špenátová FIT nátierka – obľúbený recept
Batátové zemiaky v rúre
ďalšií
Batátové zemiaky v rúre – recept na batátové PLACKY

Pridajte svoj komentár