0 0
Zdravá kuracia polievka z kuracích pŕs – top RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Kuracie prsia cca 250 g
2 ks Mrkva mrkva strednej veľkosti
1 ks Petržlen petržlen strednej veľkosti
0.5 ks Kaleráb polovica kalerábu strednej veľkosti, alebo 1/4 kalerábu väčšieho
malý kúsok Zeler 1/4 zeleru
1 ks Cibuľa 1 menšia cibuľa alebo malý kúsok póru (cca 5 cm)
1 ML Maslo ML/malá lyžička - pre pekné očká v polievke
NA DOCHUTENIE POLIEVKY
podľa chuti Soľ
podľa chuti Vegeta ak používame, najlepšie poctivá vegeta bez soli
3 guličky Celé čierne korenie
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička - pre peknú farbu, kurkuma je vynikajúca na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE POLIEVKY
podľa chuti Bylinky petržlenová i zelerová vňať, ligurček (maggi)

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

Zdravá kuracia polievka z kuracích pŕs – top RECEPT

Tip pre Vás. Ak si chceme polievočku vylepšiť ešte prírodným antibiotikom, do horúcej kuracej polievky priamo v tanieri pridáme najemno nastrúhaný cesnak podľa chuti. Kto miluje pálivé, výborná je nadrobno nakrájaná chilli paprička. Nezabúdame, všetko s mierou.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE POLIEVKY

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE POLIEVKY

Popis:

Zdieľať

Zdravá kuracia polievka z kuracích pŕs. Top recept na jednoduchú a rýchlu domácu polievku plnú zdravia, nabitú bielkovinami. Naša chutná polievka z kuracích pŕs – veľmi žiadaná, pretože mäso a zeleninu už nemusíme pri podávaní krájať. Všetko na polievku pripravíme vopred. Na samotné varenie polievky potrebujeme aj menej času. Chutí fantasticky po mäsku, vonia po zeleninke – dokonalá polievka pre celú rodinu.

Polievky a vývary, fantastické na obed či večeru. Chutné polievky – grunt pre naše telo, zahrejú na tele, potešia i dušu. Obsahujú mnoho vitamínov aj minerálov. Hľadáte recepty na skvelé domáce polievky? Vyskúšajte náš silný zeleninový vývar  – lacný a jednoduchý. Čím dlhšie ho varíme, tým bude silnejší a kvalitnejší. Úžasný ako liek pri mnohých chorobách. Náš tip – vynikajúci morčací vývar či fajnový hovädzí vývar so zeleninou. Želáme dobrú polievkovú chuť.

Dobrá rada. Na prípravu našej fajnovej polievky môžeme zvoliť i morčacie prsia, ale aj mäsko z vykostených kuracích stehien. Zeleninu pridáme podľa obľuby – mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľu či pór. Ak detičky nemusia napríklad kaleráb či zeler, túto zeleninu krájame na väčšie kusy, pri podávaní vynecháme. Nezabúdame na vňate (petržlenová, zelerová, ligurček), ktoré dodajú na chuti, obsahujú mnoho vitamínu C.

množstvo ingrediencií v recepte = 6 porcií kuracej polievky

 

Kroky

1
Hotové

Kuracie prsia umyjeme, dôkladne osušíme. Zbavíme ich nevhodných častí a krájame na menšie kocky. Koreňovú zeleninu podľa obľuby očistíme, dobre umyjeme. Zeleninu nakrájame na malé kúsky (kocky) - kuracia polievočka sa omnoho skôr uvarí. Keď zvolíme namiesto póru cibuľu, cibuľu iba ošúpeme a rozpolíme, môžeme ju ponechať aj vcelku.

2
Hotové

Do väčšieho hrnca nalejeme studenú vodu cca 2 l - na jednu porciu polievky rátame približne 330 ml tekutiny. Vodu v hrnci necháme zovrieť. Tak opatrne vložíme na kocky nakrájané kuracie prsia. Plameň stiahneme a prsia necháme jemne prebublávať, aby sa vyzrážali bielkoviny - kuracia polievočka tak bude pekne číra, jednoducho dokonalá.

3
Hotové

Postupne sa vytvorí hustá biela pena, ktorú priebežne zbierame sitkom. Ide to celkom rýchlo. Ak máme penu pozbieranú, vložíme nakrájanú zeleninu - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, pór alebo cibuľu. Pridať môžeme aj kelový list či list kapusty. Petržlenová a zelerová vňať, ligurček (takzvané maggi) - bylinky, ktoré doladia chuť každej zdravej polievky.

4
Hotové

Kuraciu polievku so zeleninou a vňaťami necháme jemne prebublávať 1/2-1 hodinu, do zmäknutia pŕs a zeleniny. K vareniu pridáme lyžičku masla pre fajnové polievkové očká. Polievku dochutíme soľou, vegetou (najlepšie bez soli, originál zeleninovú), čiernym korením, kurkumou. Osobitne uvaríme obľúbené cestoviny - rezance, mrvenicu či písmenká.

5
Hotové

Do hodinky je kuracia polievka z kuracích pŕs a zeleniny hotová. Pridáme vodu podľa potreby - hustoty polievky. Prevaríme. Voda môže aj vyvrieť, keď polievka príliš silno vrie. Kuraciu polievku ochutnáme, doladíme chuť (soľou, vegetou), a môžeme podávať. Výhodou tejto úžasnej polievky je, že v tanieri máme polievočku už s kúskami mäsa i zeleniny.

6
Hotové

Domácu kuraciu polievku môžeme tak rovno podávať. Vložíme uvarené cestoviny, pridáme nadrobno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať - doplníme ďalší vitamín C. Vynikajúca kuracia polievka, ktorá poteší všetky chuťové poháriky. Je aj veľmi zdravá - plná minerálov a vitamínov. Fantastická pri chrípke a nachladnutí, skvelá i na každý všedný deň.

Martina

Tekvicové placky
predchádzajúci
Najlepšie tekvicové placky so syrom – TOP recept
Placky zo zvyšných zemiakov
ďalšií
Placky zo zvyšných zemiakov, lacný RECEPT
Tekvicové placky
predchádzajúci
Najlepšie tekvicové placky so syrom – TOP recept
Placky zo zvyšných zemiakov
ďalšií
Placky zo zvyšných zemiakov, lacný RECEPT

Pridajte svoj komentár