• Domov
  • Minútky
  • Tatársky biftek – ako pripraviť domáci „tatarák“
0 0
Tatársky biftek – ako pripraviť domáci „tatarák“

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
250 g Hovädzia sviečkovica
1 ks Cibuľa menšia, najlepšie šalotka
1 PL Olivový olej PL/polievková lyžica
2 ks Žĺtko môžeme aj vynechať
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Mletá červená paprika podľa chuti, môže byť aj pálivá
1 PL Kečup PL/polievková lyžica
1 PL Horčica PL/polievková lyžica
Worcestrová omáčka podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
120
kcal

Tatársky biftek – ako pripraviť domáci „tatarák“

Tip pre vás. Na spojenie tatárskeho bifteku sa pridáva žĺtok. Ak surové vajcia nemusíme, žĺtky vynecháme. Pridáme iba olivový olej na zjemnenie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Tatársky biftek – tatarák sa podáva na hrianke z chleba potretej cesnakom. Je to delikatesa, ktorú niektorí obľubujú, iní nie. Ak patríte medzi milovníkov bifteku, nech sa páči, vyskúšajte tento recept. Dobrú chuť vám želám.

Tatársky biftek je jedlo zo surového hovädzieho mäsa, ktoré sa pripravuje zo sviečkovice hlavne v zimných mesiacoch. Jemne naškrabané mäso sa podáva s nakrájanou cibuľou, kečupom, horčicou, dochucuje soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, worchestrovou omáčkou. Spája sa vaječným žĺtkom, môže zjemniť olivovým olejom.

Biftek bez mäsa? Dá sa pripraviť aj z lososa a cukety. Recepty na tieto pochúťky – lososový a cuketový biftek nájdete čoskoro medzi novými receptami.

Dobrá rada. Tatársky biftek pripravujeme vždy čerstvý, pretože je z mäsa surového. Naškrabané mäso ihneď dochutíme, aby nezhnedlo a podávame. Hovädzie mäso na tatarák môžeme kúpiť už aj predpripravené. Samozrejme, vhodnejšie je zvoliť kvalitnejšiu chladenú hovädziu sviečkovicu.

Kroky

1
Hotové

Mäso umyjeme, osušíme a nožom naškrabeme. Pridáme kečup, horčicu, olej a korenie.

2
Hotové

Ak zvolíme aj žĺtky, pridáme ich k mäsu spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou.

3
Hotové

Tatársky biftek - domáci tatarák dôkladne premiešame a ihneď podávame.

4
Hotové

Tatarák servírujeme na chrumkavej hrianke potretej cesnakom. Chutí úžasne.

Martina

Čokoládové popraskance
predchádzajúci
Čokoládové popraskance (CRINKLES) – recept, ktorý musíte vyskúšať
Pardubické perníky
ďalšií
Pardubické perníky (medovníky) – dokonalé vianočné potešenie
Čokoládové popraskance
predchádzajúci
Čokoládové popraskance (CRINKLES) – recept, ktorý musíte vyskúšať
Pardubické perníky
ďalšií
Pardubické perníky (medovníky) – dokonalé vianočné potešenie

Pridajte svoj komentár