Ingrediencie:
- 250 g Hovädzia sviečkovica
- 1 ks Cibuľamenšia, najlepšie šalotka
- 1 PL Olivový olejPL/polievková lyžica
- 2 ks Žĺtkomôžeme aj vynechať
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Mletá červená paprikapodľa chuti, môže byť aj pálivá
- 1 PL KečupPL/polievková lyžica
- 1 PL HorčicaPL/polievková lyžica
- Worcestrová omáčkapodľa chuti
Popis:
Tatársky biftek – tatarák sa podáva na hrianke z chleba potretej cesnakom. Je to delikatesa, ktorú niektorí obľubujú, iní nie. Ak patríte medzi milovníkov bifteku, nech sa páči, vyskúšajte tento recept. Dobrú chuť vám želám.
Tatársky biftek je jedlo zo surového hovädzieho mäsa, ktoré sa pripravuje zo sviečkovice hlavne v zimných mesiacoch. Jemne naškrabané mäso sa podáva s nakrájanou cibuľou, kečupom, horčicou, dochucuje soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, worchestrovou omáčkou. Spája sa vaječným žĺtkom, môže zjemniť olivovým olejom.
Biftek bez mäsa? Dá sa pripraviť aj z lososa a cukety. Recepty na tieto pochúťky – lososový a cuketový biftek nájdete čoskoro medzi novými receptami.
Dobrá rada. Tatársky biftek pripravujeme vždy čerstvý, pretože je z mäsa surového. Naškrabané mäso ihneď dochutíme, aby nezhnedlo a podávame. Hovädzie mäso na tatarák môžeme kúpiť už aj predpripravené. Samozrejme, vhodnejšie je zvoliť kvalitnejšiu chladenú hovädziu sviečkovicu.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |