0 0
Plnka do polievky bez pečienky – jednoduchý RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 PL Maslo PL/polievková lyžica
2 PL Olej PL/polievková lyžica
100 g Šunka
4 ks Vajce
4 PL Strúhanka PL/polievková lyžica - plnšie lyžice, alebo podľa potreby
2 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
1 ks Cibuľa cibuľa strednej veľkosti
1 štipka Sóda bikarbóna plnka bude ešte jemnejšia, môžeme aj vynechať
NA DOCHUTENIE PLNKY
podľa chuti Soľ
1 ML Vegeta ML/malá lyžička - najlepšie vegeta bez soli, môžeme aj vynechať
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti
0.5 ML Mletá červená paprika ML/malá lyžička
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička - pre peknú farbu, vynikajúca na kĺby, skvelá proti zápalom
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE PLNKY
podľa chuti Bylinky môže byť nadrobno nakrájaná petržlenová vňať či pažítka (jarná cibuľka)
NA TVAROVANIE PLNKY
1 PL Olej PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
210
kcal

Plnka do polievky bez pečienky – jednoduchý RECEPT

Tip pre Vás. Na prípravu plnky do polievky pri verzii bez lepku použijeme bezlepkovú strúhanku. Ak by sme mali hmotu na plnku do polievky príliš hutnú - tuhú, zjemníme ju vývarom z polievky. Kto má rád pálivé, môže do náplne pridať nadrobno nakrájanú chilli papričku alebo chilli korenie. Každému podľa chuti.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE PLNKY

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE PLNKY

  • NA TVAROVANIE PLNKY

Popis:

Zdieľať

Plnka do polievky bez pečienky. Jednoduchý a rýchly recept na skvelú plnku do polievky, ale i prílohu k varenému, dusenému či pečenému mäsu. Vynikajúca náplň varená v polievke – úspech zaručený. Oplatí sa skúsiť.

Polievky i vývary, fantastické na obed, ale aj na večeru. Chutné polievky – grunt pre naše telo. Zahrejú na tele, potešia i dušu. Obsahujú mnoho vitamínov, aj minerálov. Hľadáte recepty na skvelé domáce polievky? Vyskúšajte náš silný zeleninový vývar  – lacný a jednoduchý. Čím dlhšie ho varíme, tým bude silnejší a kvalitnejší. Úžasný ako liek pri mnohých chorobách. Náš tip – vynikajúci morčací vývar či fajnový hovädzí vývar so zeleninou. Želáme dobrú polievkovú chuť.

Dobrá rada. Tradičnú plnku do polievky s pečeňou, overenú východniarsku „plninu“ nám robievala naša mamka, aj babka. Bola to veľká mňamka. U nás doma pečeň deti nemusia, preto volím šunku alebo šunkovú salámu. Ak chceme plnku tradičnú, s kuracou pečienkou, namiesto šunky zvolíme pečeň. Dva menšie kúsky pečene umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na malé kúsočky. Tak orestujeme ako šunku. Nezabúdame, na 1 vajce počítame plnšiu polievkovú lyžicu strúhanky, prípadne množstvo strúhanky podľa potreby, aby vznikla kompaktná, nie však príliš tuhá hmota.

množstvo ingrediencií v recepte = 5 porcií

1 väčší šúľok alebo 2 menšie šúľky plnky

Kroky

1
Hotové

Šunku (kvalitnú šunkovú salámu) nakrájame na menšie kocky. Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, olej a nakrájanú cibuľu, ktorú chvíľu restujeme. Vložíme aj šunku, spolu orestujeme. Cibuľa by mala byť voňavá, šunka mierne opečená. Nakoniec pridáme cesnak, premiešame, prisypeme strúhanku.

2
Hotové

Zmes na domácu plnku chvíľu opražíme aj so strúhankou, aby strúhanka fajnovo zavoňala. Plnka do polievky získa ešte na lepšej chuti. Hmotu na plnku necháme mierne vychladnúť, pridáme vajcia a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať alebo pažítku (zelené pierka z jarnej cibuľky). Primiešame korenie podľa chuti. Na jedno vajce potrebujeme približne 1 plnšiu polievkovú lyžicu strúhanky.

3
Hotové

Na dochutenie plnky do polievky pridáme soľ, vegetu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a kurkumu, ale i štipku sódy bikarbóny. Doladíme chuť plnky. Polievočka by nám mala už fajnovo prebublávať. Ak by sme mali hmotu na plnku príliš riedku, prisypeme ešte ďalšiu strúhanku, ak by bola zmes príliš tuhá, môžeme pridať vývar na zjemnenie. Hmota by mala byť kompaktná.

4
Hotové

Tak zoberieme pevné mikroténové vrecko (fóliu na varenie). Ruky naolejujeme, hmotu tvarujeme do šúľka, položíme do vrecka. Ak máme fóliu, hmotu uložíme do fólie, zabalíme, konce pomaly sťahujeme, aby sme vytvorili požadovaný tvar. Vrecko alebo fóliu upevníme. Z množstva pripravíme 1-2 šúľky. Plnku opatrne vložíme do bublajúcej polievky, povaríme 20 minút, podľa veľkosti plnky.

5
Hotové

Uvarenú plnku vyberieme z polievky, fólie (vrecko) odstránime. Necháme vychladnúť. Plnku môžeme variť aj bez fólie, musíme však rátať, že sa vývar mierne zakalí. Hotovú plnku krájame na menšie kocky. Tak pripravíme vynikajúcu vložku do polievky. Plnku môžeme krájať aj na plátky - máme skvelú prílohu k pečenému kuriatku so zemiakovou kašou, ale i k dusenej kapuste s lokšami.

Martina

Dusená hlávková kapusta na karameli
predchádzajúci
Dusená hlávková kapusta na karameli NAJ RECEPT
Ostrokyslá polievka
ďalšií
Najlepšia ostrokyslá polievka – veľmi rýchly RECEPT
Dusená hlávková kapusta na karameli
predchádzajúci
Dusená hlávková kapusta na karameli NAJ RECEPT
Ostrokyslá polievka
ďalšií
Najlepšia ostrokyslá polievka – veľmi rýchly RECEPT

Pridajte svoj komentár