• Domov
  • Polievky
  • Najlepšia ostrokyslá polievka – veľmi rýchly RECEPT
0 0
Najlepšia ostrokyslá polievka – veľmi rýchly RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1.8 l Vývar silný kurací, morčací, alebo aj hovädzí vývar, ak vývar nemáme, môže byť aj uvarený bujón
250 g Kuracie prsia cca 2 ks, môžu byť aj prsia morčacie alebo vykostené kuracie stehná
450 g Mrazená čínska zelenina podľa výberu - najlepšie s výhonkami a klíčkami
200 g Tofu tofu biele
1 ML Zázvor nastrúhaný čerstvý zázvor - ML/malá lyžička alebo podľa chuti, môže byť aj zázvor sušený
5 ks Sušené huby alebo podľa veľkosti, sušené ázijské huby - môžu byť shitake či judášovo ucho
2 ks Vajce
NA MARIMÁDU MÄSA
1 PL Olej PL/polievková lyžica, môže byť olej olivový, slnečnicový, repkový, najlepšie však sezamový
1 ML Solamyl ML/malá lyžička - kukuričný alebo zemiakový škrob
3 PL Sójová omáčka PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE OSTROKYSLEJ POLIEVKY
50 ml Sójová omáčka alebo podľa chuti
50 ml Ocot najlepšie ryžový, môže byť aj ocot klasický či jablčný
podľa chuti Chilli omáčka pre pikantnú chuť
podľa chuti Chilli papričky pre pikantnú chuť
1 PL Kryštálový cukor alebo podľa chuti
NA KONEČNÉ DOCHUTENIE
podľa chuti Jarná cibulka alebo vňať koriandra
NA ZAHUSTENIE OSTROKYSLEJ POLIEVKY
3 PL Solamyl PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby

Nutričné informácie

1
Porcia
120
kcal

Najlepšia ostrokyslá polievka – veľmi rýchly RECEPT

Tip pre Vás. Namiesto kuracích pŕs je možné použiť aj mäsko z vyskostených kuracích stehien, alebo i morčacie prsia. Mäso je vhodné marinovať aspoň 20 minút, ale aj hodinu, najlepšie do druhého dňa. Pre rýchlu prípravu ostrokyslej polievky zvolíme mrazenú čínsku polievkovú zmes so sójovými klíčkami, bambusovými výhonkami a ázijskými hubami.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA MARIMÁDU MÄSA

  • NA DOCHUTENIE OSTROKYSLEJ POLIEVKY

  • NA KONEČNÉ DOCHUTENIE

  • NA ZAHUSTENIE OSTROKYSLEJ POLIEVKY

Popis:

Zdieľať

Najlepšia ostrokyslá polievka – veľmi rýchly recept. Na túto obľúbenú a žiadanú polievku nájdeme veľké množstvo receptov. Vyskúšajte i ten náš – recept nenáročný a rýchly na prípravu, aj pre začiatočníkov, z dostupných surovín. Nech sa páči.

Ostrokyslá čínska polievka – sýta, nezameniteľná svojou špecifickou chuťou. Ostrokyslú polievku poznáme najmä z ázijských reštaurácií a bistier – skrátka, základ všetkých čínskych reštaurácií na svete. Vedeli ste? Pôvod tejto fantastickej polievky – čínska provincia Sečuán.

Skúsili ste už našu vynikajúcu čínu z kuracieho mäsa ? Patrí medzi najvyhľádavanejšie recepty. Ako na dokonalú ryžu? Máme overené recepty – top recept na dlhozrnnú ryžu alebo výbornú hrnčekovú ryžu . Recepty, ktoré sa vždy podaria.

Dobrá rada. Nemáme mrazenú čínsku polievkovú zmes? Nevadí. Zeleninu – mrkvu, pór, môžeme aj červenú papriku i čínsku kapustu nakrájame na tenké rezančeky. Pridáme ešte sójové klíčky, k tomu bambusové výhonky a ázijské huby, ktoré tiež krájame na rezance. Ingrediencie, ktoré do ostro-kyslej polievky patria. Na zahustenie čínskej polievky – vhodný kukuričný i zemiakový škrob. Skvelú chuť – kyslosť dodá ryžový ocot, môžeme však pridať aj obyčajný ocot. Pre pikantnosť, skvelá – nadrobno nasekaná chilli paprička alebo chilli omáčka. Cukor zasa vyrovná chute ostrokyslej polievky. Vývar. Ak nemáme vývar domáci, pripravíme vývar z bujónovej kocky. A čo dodať na záver? Sójová omáčka, bez ktorej to nejde.

množstvo ingrediencií v recepte = 6 porcií ostrokyslej polievky

Kroky

1
Hotové

Najprv si pripravíme mäso a ázijské huby. Mäso umyjeme, dôkladne osušíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme olej, sójovú omáčku a Solamyl. Spolu premiešame, uložíme do chladu marinovať. Ázijské huby - môžu byť shitake či judášovo ucho zalejeme teplou vodou, aby huby napučali, zmäkli. Potrebujeme približne 20 minút.

2
Hotové

Medzitým si pripravíme aj ostatné ingrediencie na prípravu našej skvelej domácej ostrokyslej polievky. Tofu nakrájame na malé kocky. Čerstvý zázvor očistíme - oškrabeme, najjednoduchšie kávovou lyžičkou, tak ho nastrúhame najemno. Zázvor dodá skvelú pikantnú - tradičnú chuť. Vhodný je aj zázvor sušený, ak čerstvý nemáme.

3
Hotové

Do hrnca pridáme silný domáci vývar (kurací, morčací, hovädzí). Ak vývar nemáme, použijeme bujónové kocky pripravené podľa návodu. Vývar necháme zovrieť, vsypeme mrazenú čínsku zeleninu. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, za stáleho miešania sprudka orestujeme pripravené mäso. Keď je dobre opečené, vložíme ho do polievky.

4
Hotové

Do ostrokyslej pridáme aj zmäknuté ázijské huby, ktoré sme si nakrájali na tenučké rezančeky. Nezabúdame, je potrebné ich vopred namočiť, aby zmäkli. Polievku dochutíme sójovou omáčkou, octom (najlepšie ryžovým), chilli omáčkou či nadrobno nakrájanou chilli papričkou. Chuť vyvážime cukrom. V miske si vidličkou vyšľaháme vajcia.

5
Hotové

Polievku povaríme približne 15 minút. Nakoniec vložíme aj na kocky nakrájané tofu. Ostro-kyslú polievku zahustíme Solamylom, ktorý sme si rozmiešali v troške vody. Pridávame ho za stáleho miešania. Tak do bublajúcej polievky pomaly vlejeme i rozšľahané vajcia, a to z väčšej výšky. Postupne premiešavame, vytvoria sa rezančeky.

6
Hotové

Ostrokyslú polievku chvíľu povaríme a ochutnáme. Doladíme chuť - tá je v ostrokyslej polievke najdôležitejšia. Môžeme pridať sójovú omáčku, ocot či cukor. Ostrokyslá polievka chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Polievku môžeme podávať s nakrájanou jarnou cibuľkou alebo vňaťou koriandru. Dobrú fajnovú čínsku chuť želám.

Martina

Plnka do polievky bez pečienky
predchádzajúci
Plnka do polievky bez pečienky – jednoduchý RECEPT
Fazuľový prívarok
ďalšií
Fazuľový prívarok na kyslo, tradičný RECEPT
Plnka do polievky bez pečienky
predchádzajúci
Plnka do polievky bez pečienky – jednoduchý RECEPT
Fazuľový prívarok
ďalšií
Fazuľový prívarok na kyslo, tradičný RECEPT

Pridajte svoj komentár