Ingrediencie:
-
NA CESTO
- 450 g Špenátmrazený
- 3 PL Hladká múkaalebo hladká špaldová múka, kopcovité polievkové lyžice
- 3 ks Vajceväčšie, alebo 4 ks menšie
- 1 PL Olivový olejalebo olej, PL/polievková lyžica
- 2 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
- 0.5 ML SoľML/malá lyžička
- Mleté čierne koreniepodľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA NÁPLŇ
- 300 g Smotanová nátierkaalebo Lučina, žervé
- 2 hrste Paprikažltá, červená, zelená
- 1 hrsť Kukuricasterilizovaná podľa obľuby, môžeme aj vynechať
- 2 hrste Tvrdý syrgouda, eidam, mozzarella
-
ĎALŠIE DOCHUTENIE
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka alebo medvedí cesnak
Popis:
Špenátová roláda z mrazeného špenátu, s lahodnou smotanovou náplňou a zeleninou. Úplne jednoduchá roláda na slano, ktorá je úžasne farebná, chutí fantasticky. Vyskúšajte môj rokmi overený recept, inšpirujte sa. Páči sa vám recept? Napíšte prosím komentár. Veľmi pekne ďakujem.
K Veľkej noci patria jednoznačne jedlá, ktoré hrajú farbami – pochúťky z cvikly, chrenu, špenátu, vajec či zeleniny. Dnes mám pre vás novinku, dokonalú špenátovú roládu so sviežou smotanovo zeleninovou náplňou. Zdravšia verzia je s hladkou špaldovou múkou, pri bezlepkovej diéte zvolíme múku bez lepku.
Dobrá rada. Do smotanovej náplne môžeme pridať obľúbenú zeleninu. V mojom recepte to je lahodná červená a žltá paprika, môžeme zvoliť aj kukuricu alebo hrášok, ale aj nadrobno nakrájané listy medvedieho cesnaku. Výraznejšia chuť špenátovej rolády? Do smotanovej náplne môžeme primiešať aj trošku strúhaného chrenu, ak ho máme radi. Takto chuti fantastická špenátová roláda.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |