0 0
Špenátová roláda so zeleninou, TOP recept na Veľkú noc

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA CESTO
450 g Špenát mrazený
3 PL Hladká múka alebo hladká špaldová múka, kopcovité polievkové lyžice
3 ks Vajce väčšie, alebo 4 ks menšie
1 PL Olivový olej alebo olej, PL/polievková lyžica
2 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
0.5 ML Soľ ML/malá lyžička
Mleté čierne korenie podľa chuti, môžeme aj vynechať
NA NÁPLŇ
300 g Smotanová nátierka alebo Lučina, žervé
2 hrste Paprika žltá, červená, zelená
1 hrsť Kukurica sterilizovaná podľa obľuby, môžeme aj vynechať
2 hrste Tvrdý syr gouda, eidam, mozzarella
ĎALŠIE DOCHUTENIE
Bylinky petržlenová vňať, pažítka alebo medvedí cesnak

Nutričné informácie

1
Porcia
150
kcal

Špenátová roláda so zeleninou, TOP recept na Veľkú noc

Tip pre vás. Na prípravu špenátovej rolády môžeme zvoliť aj špenát čerstvý (cca 200 g), ktorý rozmixujeme spolu so žĺtkami a olejom ponorným mixérom.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA CESTO

  • NA NÁPLŇ

  • ĎALŠIE DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Špenátová roláda z mrazeného špenátu, s lahodnou smotanovou náplňou a zeleninou. Úplne jednoduchá roláda na slano, ktorá je úžasne farebná, chutí fantasticky. Vyskúšajte môj rokmi overený recept, inšpirujte sa. Páči sa vám recept? Napíšte prosím komentár. Veľmi pekne ďakujem.

K Veľkej noci patria jednoznačne jedlá, ktoré hrajú farbami – pochúťky z cvikly, chrenu, špenátu, vajec či zeleniny. Dnes mám pre vás novinku, dokonalú špenátovú roládu so sviežou smotanovo zeleninovou náplňou. Zdravšia verzia je s hladkou špaldovou múkou, pri bezlepkovej diéte zvolíme múku bez lepku.

Dobrá rada. Do smotanovej náplne môžeme pridať obľúbenú zeleninu. V mojom recepte to je lahodná červená a žltá paprika, môžeme zvoliť aj kukuricu alebo hrášok, ale aj nadrobno nakrájané listy medvedieho cesnaku. Výraznejšia chuť špenátovej rolády? Do smotanovej náplne môžeme primiešať aj trošku strúhaného chrenu, ak ho máme radi. Takto chuti fantastická špenátová roláda.

Kroky

1
Hotové

Najprv si rozmrazíme špenát, prebytočnú tekutinu zlejeme. Pridáme žĺtky, olivový olej a roztlačený cesnak. Primiešame múku. Špenátové cesto dochutíme soľou, môžeme mletým čierny korením.

2
Hotové

Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Tak bielkovú penu zapracujeme opatrne varechou do špenátového cesta, aby bolo jemné a nadýchané. A jednoduché špenátové cesto na roládu je hotové.

3
Hotové

Plech na pečenie veľkosti cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie. Na papier rozvrstvíme cesto a upečieme pri teplote 170 stupňov Celzia 12 minút. Jemne vychladnuté cesto zrolujeme.

4
Hotové

Pripravíme lahodnú smotanovú náplň. Smotanovú nátierku (Lučinu, žervé) premiešame, aby bola krémová, rozotrieme na cesto. Potom poukladáme osušené a na malé kúsky nakrájané farebné papriky, kukuricu.

5
Hotové

Tak pridáme nastrúhaný syr (eidam, gouda, mozzarella). Roládu pomaly rolujeme, jemne zatláčame, aby bola pekná a pevná. Ukončenie rolády ponecháme dole. Roládu necháme zachladiť.

6
Hotové

Špenátovú roládu s náplňou môžeme podávať aj ihneď, na obrázku je prekrojená po príprave. Je však vhodnejšie, ak ju necháme vytuhnúť, chute sa nádherne prepoja, bude omnoho pevnejšia.

7
Hotové

Vynikajúcu roládu necháme odležať v chlade aspoň 2 hodiny. Ak náplň posypeme nadrobno nakrájanými bylinkami, získa na chuti, doplníme ďalší vitamín C. Nádherne farebná špenátová roláda.

Martina

Šunkové rolky s chrenom
predchádzajúci
Šunkové rolky s chrenom – vynikajúci veľkonočný RECEPT
Sekaná na plechu
ďalšií
SEKANÁ na plechu, najlepší recept z bravčového mäsa
Šunkové rolky s chrenom
predchádzajúci
Šunkové rolky s chrenom – vynikajúci veľkonočný RECEPT
Sekaná na plechu
ďalšií
SEKANÁ na plechu, najlepší recept z bravčového mäsa

Pridajte svoj komentár