0 0
Najjemnejšie jogurtové lievance – top RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
400 g Jogurt hustý biely jogurt
3 ks Vajce
1 štipka Soľ
1 ks Vanilkový cukor 8 g
1 hrnček Hladká múka alebo aj viac, podľa potreby
1 ML Sóda bikarbóna ML/malá lyžička, zmiešame s 1 polievkovou lyžicou teplej vody
NA PEČENIE
6 PL Olej PL/polievková lyžica - alebo podľa potreby
NA NÁPLŇ
Džem podľa chuti
Granko podľa chuti
Nutela podľa chuti
NA DOZDOBENIE
Šľahačková smotana šľahačka - podľa chuti
Tvaroh jemný tvaroh dochutený cukrom - podľa chuti
Ovocie podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
350
kcal

Najjemnejšie jogurtové lievance – top RECEPT

Tip pre vás. Múku môžeme zvoliť aj špaldovú, ovsenú či ražnú. Tieto múky sú hutnejšie, pridávame ich postupne podľa potreby - hustoty cesta, aby neboli lievance príliš tuhé. Pri intolerancii na lepok použijeme vhodnú a osvedčenú bezlepkovú múku.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA PEČENIE

  • NA NÁPLŇ

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Najjemnejšie jogurtové lievance – top recept. Skvelé recepty pre celú rodinu a Recepty pre Vás. Ponuka je bohatá, dobrú chuť želám.

Lievance – sladká maškrta, ktorej ťažko odoláme. Ak nemáte hustý biely jogurt, vyskúšajte lievance z Acidka (kyslého mlieka) , alebo aj nadýchané banánové lievance . Sladké maškrtenie.

Múčne sladké jedlá deti milujú. Skvelé na raňajky, desiatu, obed, olovrant či večeru. Rýchla a jednoduchá príprava – úspech zaručený.

Dobrá rada. Jogurtové lievance plníme (spájame) džemom, najlepšie domácim, nutelou, grankom. Zdobíme šľahačkou, sladkým tvarohom (jemný tvaroh zmiešame s cukrom alebo medom podľa chuti), pridáme aj čerstvé ovocie – banán, čučoriedky, jahody, maliny. Fantastické lievance podľa vlastnej chuti.

1 hrnček 200 ml

Z tohto množstva ingrediencií upečieme 24 lievancov (podľa veľkosti).

Kroky

1
Hotové

K jogurtu primiešame vajcia, štipku soli, vanilkový cukor, postupne primiešame múku. Vymiešame cesto, ktoré by malo byť vláčne, hustejšie však ako cesto na palacinky. Lyžičku sódy bikarbóny vymiešame s polievkovou lyžicou teplej vody, pridáme do cesta.

2
Hotové

Cesto necháme odpočívať 5 minút, sóda bikarbóna sa "naštartuje", lievance budú nadýchané. Kvalitnú panvicu potrieme tenkou vrstvou oleja. Lyžicou ukladáme kôpky, ktoré tvarujeme do tvaru lievančekov, pečieme na jemnom stupni z oboch strán dozlatista.

3
Hotové

Z tohto množstva cesta upečieme približne 24 lievancov - podľa ich veľkosti. Najjemnejšie jogurtové lievance plníme džemom, nutelou, grankom, zdobíme šľahačkou, tvarohom, ovocím. Dokonalá rýchla dobrota pre celú rodinu. Sladké maškrtenie želám.

Martina

Ako sa robí slovenská ryža
predchádzajúci
Ako sa robí slovenská ryža, najlepší RECEPT
Zeleninový vývar
ďalšií
Silný zeleninový vývar, zdravý RECEPT
Ako sa robí slovenská ryža
predchádzajúci
Ako sa robí slovenská ryža, najlepší RECEPT
Zeleninový vývar
ďalšií
Silný zeleninový vývar, zdravý RECEPT

Pridajte svoj komentár