0 0
LIEVANCE z Acidka (acidofilného mlieka) – hrnčekový recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 hrnčeky Acidofilné mlieko Acidko, kyslé mlieko biele, bez príchute
3 ks Vajce
1,5 hrnčeka Špaldová múka hladká, alebo klasická hladká múka
1 štipka Soľ
1 ks Vanilkový cukor 8 g
2 ML Mletá škorica ML/malá lyžička
1 ML Sóda bikarbóna ML/malá lyžička
NA PEČENIE
5 PL Olej alebo podľa potreby
NA PLNENIE
Džem podľa chuti
Nutela podľa chuti
Granko podľa chuti
Tvaroh dosladený medom alebo cukrom
NA ZDOBENIE
Jogurt biely, podľa chuti
Šľahačková smotana šľahačka podľa chuti
Ovocie podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
350
kcal

LIEVANCE z Acidka (acidofilného mlieka) – hrnčekový recept

Tip pre vás. Pri bezlepkovej verzii použijeme múku bez lepku. Jednoduché a rýchle domáce lievance pre celú rodinu. Sladké maškrtenie želám.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA PEČENIE

  • NA PLNENIE

  • NA ZDOBENIE

Popis:

Zdieľať
Lievance z Acidka  (kyslého, acidofilného mlieka) urobíme jednoducho a rýchlo, potrebujeme iba hrnček. Za pár minút pripravíme skvelú sladkú dobrotu. Lievančeky plníme a zdobíme obľúbenými pochúťkami – džemom, tvarohom, nutelou, grankom, šľahačkou, jogurtom a ovocím.
Sladké múčne jedlá milujú hlavne deti. Najlepšie lievance z Acidka sú jemnučké, ľahko stráviteľné, so špaldovou múkou ešte výživnejšie. Dnes vám prinášam recept aj pre začiatočníkov, ktorý sa oplatí vyskúšať. Chutí vám? Napíšte komentár pod recept. Ďakujem.
Dobrá rada: Hladkú špaldovú múku pridávame podľa potreby, pretože pohltí viac tekutiny ako klasická hladká múka. Do cesta primiešame aj mletú škoricu, ktorá domáce lievance nádherne prevonia.
 
1 hrnček = 200 ml
 

Kroky

1
Hotové

K neochutenému Acidku (acidofilnému, kyslému mlieku)primiešame vajcia, vanilkový cukor a štipku soli.

2
Hotové

Postupne zapracujeme múku, cca 1,5 hrnčeka, podľa potreby. Cesto má byť hustejšie ako na palacinky.

3
Hotové

Primiešame mletú škoricu, nakoniec aj sódu bikarbónu, ktorú sme si zmiešali s trochou teplej vody.

4
Hotové

Cesto necháme odležať 10 minút, aby sa sóda "naštartovala". Kvalitnú panvicu dobre rozohrejeme.

5
Hotové

Panvicu potrieme trochou oleja. Lyžicou tvarujeme malé lievance, ktoré pečieme z oboch strán.

6
Hotové

Lievance pečieme dozlata. Na pečenie môžeme zvoliť aj originálnu panvicu na lievance (volské oká).

7
Hotové

Hotové lievance môžeme spájať rôznymi náplňami, podľa obľuby. Výborný je džem, nutela, granko.

8
Hotové

Výbornou náplňou je aj tvaroh, ktorý môžeme dosladiť medom, cukrom. Lievance dozdobíme.

9
Hotové

Výborná je šľahačka alebo biely jogurt, čerstvé obľúbené ovocie, granko, podľa chuti a fantázie.

10
Hotové

Z tohto množstva ingrediencií upečieme približne 24 chutných lievancov, množstvo pre 4 osoby.

Martina

Mrkvovo zemiakové pyré
predchádzajúci
Mrkvovo zemiakové pyré pre dojčatá – recept pre DETI
Hovädzie kocky na hrášku
ďalšií
Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý fit RECEPT
Mrkvovo zemiakové pyré
predchádzajúci
Mrkvovo zemiakové pyré pre dojčatá – recept pre DETI
Hovädzie kocky na hrášku
ďalšií
Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý fit RECEPT

Pridajte svoj komentár