Ingrediencie:
- 2 hrnčeky Acidofilné mliekoAcidko, kyslé mlieko biele, bez príchute
- 3 ks Vajce
- 1,5 hrnčeka Špaldová múkahladká, alebo klasická hladká múka
- 1 štipka Soľ
- 1 ks Vanilkový cukor8 g
- 2 ML Mletá škoricaML/malá lyžička
- 1 ML Sóda bikarbónaML/malá lyžička
-
NA PEČENIE
- 5 PL Olejalebo podľa potreby
-
NA PLNENIE
- Džempodľa chuti
- Nutelapodľa chuti
- Grankopodľa chuti
- Tvarohdosladený medom alebo cukrom
-
NA ZDOBENIE
- Jogurtbiely, podľa chuti
- Šľahačková smotanašľahačka podľa chuti
- Ovociepodľa chuti
Popis:
Lievance z Acidka (kyslého, acidofilného mlieka) urobíme jednoducho a rýchlo, potrebujeme iba hrnček. Za pár minút pripravíme skvelú sladkú dobrotu. Lievančeky plníme a zdobíme obľúbenými pochúťkami – džemom, tvarohom, nutelou, grankom, šľahačkou, jogurtom a ovocím.
Sladké múčne jedlá milujú hlavne deti. Najlepšie lievance z Acidka sú jemnučké, ľahko stráviteľné, so špaldovou múkou ešte výživnejšie. Dnes vám prinášam recept aj pre začiatočníkov, ktorý sa oplatí vyskúšať. Chutí vám? Napíšte komentár pod recept. Ďakujem.
Dobrá rada: Hladkú špaldovú múku pridávame podľa potreby, pretože pohltí viac tekutiny ako klasická hladká múka. Do cesta primiešame aj mletú škoricu, ktorá domáce lievance nádherne prevonia.
1 hrnček = 200 ml
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |