0 0
Zelená krémová polievka – RECEPT na šalátovú polievku

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 ks Hlávkový šalát alebo 3 plné hrste inej listovej zeleniny
3 ks Zemiaky stredná veľkosť
3 strúčiky Cesnak alebo aj viac, podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie
1 štipka Mletá rasca
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby a zápaly
NA ZJEMNENIE POLIEVKY
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
VLOŽKA DO POLIEVKY
2 PL Olej PL/polievková lyžica
2 ks Pečivo alebo 2 krajce chleba
NA DOZDOBENIE
4 PL Syr strúhaný, napríklad parmezán, eidam
Bylinky podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
120
kcal

Zelená krémová polievka – RECEPT na šalátovú polievku

Tip pre vás. Ak chceme polievku z listovej zeleniny ešte jemnejšiu, nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu podľa potreby, povaríme 5 minút. Zelená polievka bude lahodná a krémová.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZJEMNENIE POLIEVKY

  • VLOŽKA DO POLIEVKY

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Zelená krémová polievka, ktorá sa dá pripraviť z ľubovoľnej listovej zeleniny – rôznych druhov šalátov, rukoly, ale aj špenátu. Keď sa robí šalát z listovej zeleniny, častokrát sa zvýši. Určite túto zeleninu nabitú vitamínmi a živinami nevyhadzujte, pripravte si jednoduchú polievku podľa nášho receptu. Je naozaj veľmi chutná.

Vedeli ste? Konzumácia listovej zeleniny podporuje trávenie, zdravé srdce, chráni aj náš zrak. Zelená listová zelenina obsahuje vitamíny C, E, K, A/beta-karotén, vitamíny skupiny B, veľké množstvo chlorofylu, kyselinu listovú a vlákninu. Poskytuje tiež poriadnu dávku draslíka, železa, horčíka a vápnika.

Chutná domáca polievka zasýti a zahreje. Zelená krémová polievka je rýchla a jednoduchá na prípravu, plná vitamínov a živín. Inšpirujte sa.

Dobrá rada. Viete ako sa správne skladuje listová zelenina? Nádobu s listovou zeleninou prikryjeme utierkou, ktorú sme namočili do studenej vody, uložíme do chladu. Takéto skladovanie zabezpečí listom vlhkosť a čerstvosť.

Kroky

1
Hotové

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Dáme ich do väčšieho hrnca a zalejeme vodou, 2 cm nad ich okraj.

2
Hotové

Tak ich prikryjeme, varíme do mäkka. Šalát dobre umyjeme. Ak máme väčší druh listovej zeleniny, nakrájame ho na menšie kusy.

3
Hotové

K vareniu zemiakov pridáme soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, kurkumu a roztlačený alebo nadrobno nakrájaný cesnak.

4
Hotové

Keď sú zemiaky mäkké, pridáme obľúbený šalát. Na prípravu našej zelenej polievky je vhodný akýkoľvek druh listovej zeleniny.

5
Hotové

Zelený šalát so zemiakmi chvíľu povaríme, iba krátko, stačí keď zvädne. Je to dôležité, aby si polievka zachovala čo najviac živín.

6
Hotové

Šalátovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Podľa potreby zriedime vodou alebo vývarom do obľúbenej hustoty.

7
Hotové

Zelenú polievku prevaríme. Môžeme ešte dochutiť, ak je to potrebné. Nakoniec pridáme na zjemnenie maslo, polievku premiešame.

8
Hotové

Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej. Staršie pečivo nakrájame a na jemnom stupni opečieme z oboch strán do zlatista.

9
Hotové

Polievku podávame s opečeným chrumkavým pečivom alebo chlebíkom, nastrúhaným parmezánom, môžeme pridať aj bylinky.

Martina

Placky zo zvyšného kuracieho mäsa
predchádzajúci
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa, LACNÝ recept
Tvarohové ŠIŠKY
ďalšií
Tvarohové ŠIŠKY pečené v rúre, recept bez kysnutia
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa
predchádzajúci
Placky zo zvyšného kuracieho mäsa, LACNÝ recept
Tvarohové ŠIŠKY
ďalšií
Tvarohové ŠIŠKY pečené v rúre, recept bez kysnutia

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár