0 0
Jednoduchý piškótový koláč, babičkin RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA PIŠKÓTOVÉ CESTO
5 ks Vajce väčšie kusy, alebo 6 ks vajec menších
1 štipka Soľ na šľahanie snehu z bielkov
250 g Práškový cukor
1.5 dl Olej slnečnicový či repkový
1.5 dl Voda horúca voda
250 g Hladká múka môže byť aj múka špaldová, pridáme jej však trošku menej, lebo je hutnejšia
1 ks Prášok do pečiva 12 g
NA NÁPLŇ
1 pohár Džem
6 ks Banán
400 ml Šľahačková smotana podľa balenia, môže byť aj 500 ml
NA DOZDOBENIE
Granko podľa chuti
Čokoláda nastúhaná čokoláda podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
250
kcal

Jednoduchý piškótový koláč, babičkin RECEPT

Tip pre vás. Namiesto banánov môžeme zvoliť aj iné čerstvé ovocie, napríklad maliny, čučoriedky, jahody. Piškótový koláčik posypeme Grankom alebo nastrúhanou čokoládou tmavou, mliečnou i bielou. Sladké maškrtenie.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA PIŠKÓTOVÉ CESTO

  • NA NÁPLŇ

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Jednoduchý piškótový koláč. Najlepší babičkin recept na koláčik, ktorý zmizne zo stola veľmi rýchlo. Sladká dobrota pre celú rodinu.

Rýchle piškótové koláče – obľúbené a žiadané. Viete ako správne pripraviť nadýchaný piškótový koláč? Tu je recept na skvelý chutný koláč s banánmi a šľahačkou.

Keď milujete rýchle hrnčekové koláče, vyskúšajte recept  na božský koláč s tvarohom a ovocím. Výborné sú Míša rezy , ale aj obyčajný klasický obrátený jablkový koláč .

Dobrá rada. Ak by bol pre vás koláčik veľký, postačí znížiť dávku ingrediencií Samozrejeme, na pečenie zvolíme menší plech. Šľahačku pridáme živočíšnu, alebo aj rastlinnú. Keď máme radi sladšie, šľahačku dochutíme cukrom. Lahodnejšia šľahačka? Polovicu šľahačky zameníme za hustý biely jogurt, ktorý primiešame k hotovej šľahačke až na úplný koniec. Pri bezlepkovej verzii vyberieme vhodnú osvedčenú múku bez lepku.

Kroky

1
Hotové

Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do hustej (tuhej) peny. V druhej väčšej miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do žĺtkovej peny. Potom postupne, po menších častiach zašľaháme horúcu vodu. Tak pomaly zašľaháme aj olej. Hladkú múku zmiešame spolu s práškom do pečiva. Môžeme ju preosiať, bude prevzdušnená.

2
Hotové

Do cesta prišľaháme, ale už len na nízkych otáčkach pripravenú múku s práškom do pečiva. Nakoniec už len stierkou alebo varechou primiešame hustý sneh z bielkov. Ak si najprv vyšľaháme bielky, metličky už nemusíme umývať a pokojne môžeme vyšľahať žĺtky s cukrom. Nezabúdame, na šľahanie bielkov musíme mať vždy čisté metličky - hák.

3
Hotové

Plech na pečenie veľkosti cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie. Rozvrstvíme piškótové cesto po celej ploche, ktoré pečieme pri teplote 175 st. približne 20-25 minút, bude mať jemný zlatistý nádych. Necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Môžeme ju osladiť, keď máme radi sladšie. Na cesto natrieme džem, ukladáme banány.

4
Hotové

Džem môžeme zvoliť jahodový, marhuľový, čučoriedkový - ten som zvolila aj ja. Banány (potrebujeme cca 6 ks) krájame na tenké plátky. Na ovocie rozvrstvíme vyšľahanú šľahačku po celom koláči. Piškótový koláč s banánmi a šľahačkou posypeme Grankom, môžeme aj nastrúhanou čokoládou - tmavou, mliečnou, bielou. Deti milujú aj cukrové perličky.

5
Hotové

Piškótový koláč necháme dobre zachladiť, fajnovo prejdú chute. Tento najlepší koláčik nám pravidelne v nedeľu piekla naša mamka. Domáci jahodový džem mu dodal úžasnú chuť. Banány sme niekedy aj vynechali. Úplne jednoduchý piškótový koláč s domácim obľúbeným džemom a šľahačkou je úžasnou rýchlou pochúťkou pre milovníkov sladkého.

Martina

Pečená cvikla so syrom
predchádzajúci
Najlepšia pečená cvikla so syrom – RECEPT
Parížska šľahačka
ďalšií
Parížska šľahačka RECEPT do tort, koláčov
Pečená cvikla so syrom
predchádzajúci
Najlepšia pečená cvikla so syrom – RECEPT
Parížska šľahačka
ďalšií
Parížska šľahačka RECEPT do tort, koláčov

Pridajte svoj komentár