Ingrediencie:
- 4 ks Cviklastredná veľkosť
- 200 g Syr1 balenie
- 4 strúčiky Cesnakalebo podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- 5 PL Olivový olejPL/polievková lyžica
- 8 PL BalsamicoPL/polievková lyžica alebo podľa chuti
Popis:
Najlepšia pečená cvikla so syrom. Skvelá cvikla na teplo i studeno, ako príloha, hlavné jedlo, alebo šalát. Pridať môžeme aj rukolu alebo zmes zelených šalátov. Dobrú zdravšiu chuť pre celú rodinu.
Cvikla – super zdravá zelenina. Obsahuje vitamín A, C, E, K a vitamíny skupiny B. Minerály – sodík, draslík, horčík a vápnik. Cvikla má aj vysoký obsah kyseliny listovej. Cvikla omladzuje, spevňuje kosti a pokožku, postará sa o peknú pleť, vlasy a nechty.
Do pečenej cvikly so syrom môžeme pridať namiesto klasického cesnaku aj olej s medvedím cesnakom, ktorý je veľmi výživný – tu je recept ODKLIK. Vyskúšajte strúhanú cviklu s chrenom ODKLIK či famózny cviklový tatarák ODKLIK, ktorý si zamilujete.
Dobrá rada. Ak na pečenie zvolíme už cviklu uvarenú, cviklu skôr upečieme, ušetríme čas pri samotnej príprave. Cviklu krájame na plátky či kocky. Na dochutenie potrebujeme soľ, mleté čierne korenie, balsamico a cesnak. Pridať môžeme aj iné bylinky – napríklad kôpor, bazalku, oregano, majoránku i rozmarín. Pečená cvikla so syrom podľa vlastnej chuti.
Kroky
1 Hotové |
Na prípravu pečenej cvikly so syrom môžeme zvoliť cviklu predvarenú, ale aj cviklu surovú. Pečenie surovej cvikly však bude trvať oveľa dlhšie. Ja som zvolila cviklu surovú - domácu. Mala nádhernú a zaujímavú farbu. Cviklu ošúpeme, nakrájame na plátky či menšie kocky. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky. |
2 Hotové |
|
3 Hotové |
Cviklu dobre uzavrieme alobalom z každej strany, aby nevytiekla výborná šťava, ktorá sa pri pečení uvoľní. Cviklu pečieme do zmäknutia približne 45 minút pri teplote 200 st. C. Potom pridáme syr feta a spolu dopečieme, pokiaľ sa syr neroztečie. Syr môžeme pridať aj do hotovej upečenej cvikly, premiešame. |