0 0
Najlepšia pečená cvikla so syrom – RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
4 ks Cvikla stredná veľkosť
200 g Syr 1 balenie
4 strúčiky Cesnak alebo podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
5 PL Olivový olej PL/polievková lyžica
8 PL Balsamico PL/polievková lyžica alebo podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
180
kcal

Najlepšia pečená cvikla so syrom – RECEPT

Tip pre vás. Pečenú cviklu môžeme pripraviť so syrom balkánskeho typu, ale aj so syrom mozzarella, niva či tvrdým syrom (eidam, gouda). Kto má rád kozí syr, ten je taktiež výbornou voľbou.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Najlepšia pečená cvikla so syrom. Skvelá cvikla na teplo i studeno, ako príloha, hlavné jedlo, alebo šalát. Pridať môžeme aj rukolu alebo zmes zelených šalátov. Dobrú zdravšiu chuť pre celú rodinu.

Cvikla – super zdravá zelenina. Obsahuje vitamín A, C, E, K a vitamíny skupiny B. Minerály – sodík, draslík, horčík a vápnik. Cvikla má aj vysoký obsah kyseliny listovej. Cvikla omladzuje, spevňuje kosti a pokožku, postará sa o peknú pleť, vlasy a nechty.

Do pečenej cvikly so syrom môžeme pridať namiesto klasického cesnaku aj olej s medvedím cesnakom, ktorý je veľmi výživný – tu je recept ODKLIK. Vyskúšajte strúhanú cviklu s chrenom ODKLIK či famózny cviklový tatarák ODKLIK, ktorý si zamilujete.

Dobrá rada. Ak na pečenie zvolíme už cviklu uvarenú, cviklu skôr upečieme, ušetríme čas pri samotnej príprave. Cviklu krájame na plátky či kocky. Na dochutenie potrebujeme soľ, mleté čierne korenie, balsamico a cesnak. Pridať môžeme aj iné bylinky – napríklad kôpor, bazalku, oregano, majoránku i rozmarín. Pečená cvikla so syrom podľa vlastnej chuti.

Kroky

1
Hotové

Na prípravu pečenej cvikly so syrom môžeme zvoliť cviklu predvarenú, ale aj cviklu surovú. Pečenie surovej cvikly však bude trvať oveľa dlhšie. Ja som zvolila cviklu surovú - domácu. Mala nádhernú a zaujímavú farbu. Cviklu ošúpeme, nakrájame na plátky či menšie kocky. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky.

2
Hotové

Zapekaciu misku - pekáč vystelieme alobalom, a to tak, že alobal musí cez pekáč pretŕčať, aby ostala chutná šťava. Na alobal naukladáme kúsky cvikly, prekladáme plátkami cesnaku. Cviklu taktiež striedavo osolíme a okoreníme. Nakoniec cviklu polejeme olejom, najlepšie olivovým a balsamicom (octom).

3
Hotové

Cviklu dobre uzavrieme alobalom z každej strany, aby nevytiekla výborná šťava, ktorá sa pri pečení uvoľní. Cviklu pečieme do zmäknutia približne 45 minút pri teplote 200 st. C. Potom pridáme syr feta a spolu dopečieme, pokiaľ sa syr neroztečie. Syr môžeme pridať aj do hotovej upečenej cvikly, premiešame.

Martina

Zeleninový vývar
predchádzajúci
Silný zeleninový vývar, zdravý RECEPT
Piškótový koláč
ďalšií
Jednoduchý piškótový koláč, babičkin RECEPT
Zeleninový vývar
predchádzajúci
Silný zeleninový vývar, zdravý RECEPT
Piškótový koláč
ďalšií
Jednoduchý piškótový koláč, babičkin RECEPT

Pridajte svoj komentár