0 0
Dusený kaleráb – recept na zdravú prílohu

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 ks Kaleráb kaleráb strednej veľkosti, ak sú menšie pridáme 3-4 kusy
NA RESTOVANIE
2 PL Maslo PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa cibuľa strednej veľkosti
NA DOCHUTENIE
podľa chuti Soľ
1 štipka Mleté čierne korenie
1 štipka Kurkuma výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo
1 štipka Drvená rasca môže byť ak rasca mletá
1 ML Mletá červená paprika ML/malá lyžička

Nutričné informácie

1
Porcia
70
kcal

Dusený kaleráb – recept na zdravú prílohu

Dusený strúhaný kaleráb - recept na zdravú prílohu. Kaleráb - super zdravá zelenina plná živín a vitamínov. Má jemnú maslovú chuť, je rýchly a jednoduchý na prípravu. Restovaný kaleráb -vynikajúci k mnohým mäsovým či zeleninovým jedlám.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Sezónny recept
  • Vegetariánske

Ingrediencie:

  • NA RESTOVANIE

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Dusený kaleráb – recept. Jednoduchý strúhaný kaleráb – výborný k mäsovým či iným obľúbeným jedlám, fantastický pri delenej strave. Úžasne chutí s volským okom, strateným či vareným vajcom, ale i s obyčajným chlebom či pečivom. Super rýchla príloha plná zdravia, prípravu zvládnu aj začiatočníci. Postačí iba zopár minút. Nech sa páči, oplatí sa vyskúšať.

Kaleráb – super zdravá zelenina. Má vysoký obsah vitamínov skupiny B, obsahuje aj vitamín C, A, K. Nájdeme v ňom i vlákninu, kyselinu nikotínovú, pantoténovú, listovú, ale aj zdraviu prospešnú vlákninu. Minerály – jód, železo, horčík, draslík, vápnik, meď. Kaleráb posilňuje imunitu, podporuje zdravé srdce, pomáha predchádzať infekciám, zlepšuje náladu. Výborný proti stresu, skvelý, ak si strážime kalórie. Dusený kaleráb – recept na zdravú prílphu k jedlám.

Hľadáte ďalšie overené zeleninové recepty? Skúste tie naše z cukety – jednoduchá cuketová polievka s haluškami  alebo výborná mixovaná cuketová polievka bez smotany . Cuketový slaný koláč na plech, cestoviny s cuketou  i cuketové placky . A čo poviete na obyčajnú, pritom lahodnú praženicu s cuketou ? Stačí si iba vybrať.

Dobrá rada. Na prípravu našej prílohy plnej živín a vitamínov je vhodný mladý maslový kaleráb bez vlásočníc (drevnatých častí). Možno ste nevedeli, ale všetky časti kalerábu sú vhodné na konzumáciu – i surové, ale aj varené. Kaleráb – vynikajúci dusený, pečený, plnený, úžasný do polievok. Listy (tepelne upravené) majú dokonca omnoho viac vitamínu C a vápnika ako samotná hľuza. Mimochodom, domáci kaleráb, ktorý som použila v recepte bol od našej zlatej tety Marienky. Úžasný a zdravý BIO kúsok, šťavnatý, jemnej chuti. Ďakujeme.

množstvo ingrediencií v recepte = 2 porcie

na 1 osobu rátame 1 kaleráb strednej veľkosti, prípadne 2 menšie kusy

Kroky

1
Hotové

Mladý kaleráb (maslový, bez drevnatých častí) ošúpeme a dobre umyjeme. Tak ho nastrúhame na hrubšie rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno.

2
Hotové

Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, ďalej nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme na nízkom stupni do sklovita. Keď pekne zavonia, pridáme kaleráb.

3
Hotové

Kaleráb dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou, rascou drvenou či mletou, pridáme aj mletú červenú papriku. Kaleráb restujeme približne 10 minút.

4
Hotové

Ak kaleráb pripravujeme pre malé deti, ako príkrm je vhodný od ukončeného 5. mesiaca, dusená cibuľa zasa od ukončeného 8. mesiaca. Korenie vynecháme.

5
Hotové

Dusený strúhaný kaleráb chutí najlepšie ak je jemne chrumkavý. Výborne ladí s duseným, grilovaným či pečeným mäsom, ako príloha k mnohým obľúbeným jedlám.

Martina

Slivkový likér z kôstok
predchádzajúci
Slivkový likér z kôstok – delikátny recept
Krémové cuketové rizoto
ďalšií
Krémové cuketové rizoto s kuracím mäsom RECEPT
Slivkový likér z kôstok
predchádzajúci
Slivkový likér z kôstok – delikátny recept
Krémové cuketové rizoto
ďalšií
Krémové cuketové rizoto s kuracím mäsom RECEPT

Pridajte svoj komentár