Ingrediencie:
- 10 ks Zemiakystredná veľkosť
- 5 PL Olivový olejPL/polievková lyžica
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- 1 štipka Mleté čierne koreniealebo podľa chuti
- 1 ML KurkumaML/malá lyžička - podľa chuti
- 1 ML Drvená rascaML/malá lyžička - podľa chuti
- Mletá červená paprikapodľa chuti, môže byť aj pálivá
-
NA DOZDOBENIE
- Bylinkypodľa chuti - petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka
Popis:
Ako sa robia vynikajúce chrumkavé pečené zemiaky v rúre? Pripravili sme pre vás tento najjednoduchší recept. Chutilo vám? Napíšte prosím komentár pod recept. Spätná väzba je pre Nás veľmi dôležitá a ďakujeme.
Zemiakové prílohy milujeme k omáčkam, rezňom, dusenému, pečenému či grilovanému mäsu, ale aj k rybám, zeleninovým fašírkam. Pečené chrumkavé zemiaky chutia fantasticky k rôznym hlavným jedlám. Fantastické chutia čisté, bez všetkého, napríklad s pohárom acidofilného mlieka.
Dobrá rada. Na prípravu chrumkavých pečených zemiakov je vhodný mastnejší druh zemiakov, nie zemiaky, ktoré sú po uvarení/upečení sypké. Zemiaky pred pečením krájame na kocky, mesiačiky. Menšie kusy upečieme skôr, potrebujeme menej času na ich tepelnú prípravu. Máme mladé – nové zemiaky so šupkou? Nešúpeme ich, iba dôkladne umyjeme a osušíme, tak nakrájame.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |