0 0
Ako sa robia chrumkavé pečené zemiaky v rúre – RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
10 ks Zemiaky stredná veľkosť
5 PL Olivový olej PL/polievková lyžica
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti
1 ML Kurkuma ML/malá lyžička - podľa chuti
1 ML Drvená rasca ML/malá lyžička - podľa chuti
Mletá červená paprika podľa chuti, môže byť aj pálivá
NA DOZDOBENIE
Bylinky podľa chuti - petržlenová vňať, pažítka, jarná cibuľka

Nutričné informácie

1
Porcia
250
kcal

Ako sa robia chrumkavé pečené zemiaky v rúre – RECEPT

Tip pre vás. Na dochutenie pečených zemiakov môžeme pridať aj granulovaný (sušený) cesnak, ktorý dodá vynikajúcu chuť. Kto má rád pálivé, výbornou voľbou je pálivá mletá červená paprika alebo chilli korenie. Pri deťoch pálivé korenie vynecháme.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA DOZDOBENIE

Popis:

Zdieľať

Ako sa robia vynikajúce chrumkavé pečené zemiaky v rúre? Pripravili sme pre vás tento najjednoduchší recept. Chutilo vám? Napíšte prosím komentár pod recept. Spätná väzba je pre Nás veľmi dôležitá a ďakujeme.

Zemiakové prílohy milujeme k omáčkam, rezňom, dusenému, pečenému či grilovanému mäsu, ale aj k rybám, zeleninovým fašírkam. Pečené chrumkavé zemiaky chutia fantasticky k rôznym hlavným jedlám. Fantastické chutia čisté, bez všetkého, napríklad s pohárom acidofilného mlieka.

Dobrá rada. Na prípravu chrumkavých pečených zemiakov je vhodný mastnejší druh zemiakov, nie zemiaky, ktoré sú po uvarení/upečení sypké. Zemiaky pred pečením krájame na kocky, mesiačiky. Menšie kusy upečieme skôr, potrebujeme menej času na ich tepelnú prípravu. Máme mladé – nové zemiaky so šupkou? Nešúpeme ich, iba dôkladne umyjeme a osušíme, tak nakrájame.

Kroky

1
Hotové

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, dôkladne osušíme. Do misky ich nakrájame na menšie kocky (skôr sa upečú), pridáme olej a korenie podľa chuti, dobre premiešame.

2
Hotové

Väčší plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Je to lepšie, pretože tak plech jednoduchšie umyjeme. Na plech rozvrstvíme marinované zemiaky.

3
Hotové

Pripravené zemiaky pečieme pri teplote 190 °C 30-40 minút podľa potreby, druhu a kvality zemiakov. Pečieme ich do peknej zlatistej farby, dochrumkava.

4
Hotové

Hotové pečené zemiaky chutia najlepšie hneď po upečení, sú voňavé a chrumkavé. Môžeme ich dozdobiť petržlenovou vňaťou, pažítkou, jarnou cibuľkou.

Martina

Lososovo mrkvová nátierka
predchádzajúci
Lososovo mrkvová NÁTIERKA – recept na výbornú nátierku
Čokoládová pena
ďalšií
ČOKOLÁDOVÁ pena so štipkou chilli – rýchly recept
Lososovo mrkvová nátierka
predchádzajúci
Lososovo mrkvová NÁTIERKA – recept na výbornú nátierku
Čokoládová pena
ďalšií
ČOKOLÁDOVÁ pena so štipkou chilli – rýchly recept

Pridajte svoj komentár