Ingrediencie:
- 250 g Maslomin. 82 % tuku
- Bylinkypodĺa chuti
Popis:
Ghee maslo, ľudovo nazývané aj prepustené – prečistené maslo. Je to maslo s čistým maslovým tukom, bez laktózy a mliečnej bielkoviny, vhodné teda aj pri týchto intoleranciách. Má jemnú orieškovú chuť, úžasnú vôňu. Čo poviete, vyskúšate?
Čoraz častejšie sa stretávame s ingredienciou ghee maslo. Je to 100 % prírodné maslo, ktoré má vysoký bod zápalnosti – čo znamená, že nedymí a nezhorí. Úžasné na prípravu mnohých jedál, nemá chýbať pri zdravom stravovaní v žiadnej kuchyni. Prepustené maslo má omladzujúce, protizápalové a regeneračné účinky, podporuje trávenie, posilňuje imunitu. Obsahuje vitamíny A, D, E, K2. Nie nadarmo mu hovoríme – elixír života. Ešte veľký benefit nakoniec, a to jeho dlhá trvanlivosť, maslo vydrží aj bez skladovania v chlade.
Dobrá rada. Maslo ghee je hotové vtedy, keď má jemnú orieškovú chuť, nádhernú číru farbu, na dne kastrólika sú hnedasté bielkovinové časti. Rátame, že pri príprave maslo zmenší objem. Ak ho pražíme dlhšie, bude mať ešte intenzívnejšiu chuť. Pri prepúšťaní dávame pozor, aby nám maslo neprihorelo, robíme to iba na jemnom stupni.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
1 Komentárov Skryť komentáre
Používam rajnicu s nepriľnavým povrchom, tam maslo pomaličky prebubláva, penu nezbieram ku koncu vareškou zhŕňam na povrchu ku sebe a ona klesne ku bielkovine čo sa usadila na dne. Horúci tuk, nie vriaci
opatrne bez cedenia prelejem do pohára a všetko je úplne čisté.