Ingrediencie:
- 16 ks Cviklastrednej veľkosti
-
Nálev
- 500 ml Voda
- 2 PL Soľzarovnané polievkové lyžice
- 0.5 ML Celá rascamalá lyžićka
- 4 PL Kryštálový cukorkryštalový alebo trstinový cukor
- 4 guličky Celé čierne korenie
- 7 PL Ocotpodľa chuti
-
Konećné dochutenie
- Chrenčerstvý, sterilizovaný množstvo podľa chuti
Popis:
Klasická strúhaná cvikla s chrenom je tradičná predovšetkým na Veľkú noc, pretože úžasne podporuje trávenie. Výborne ladí s údenou šunkou, klobáskami, vajcami a veľkonočnou hrudkou. Ak neviete ako si ju pripraviť, mám pre vás jednoduchý domáci recept. Nech sa páči. Najlepšia veľkonočná cvikla s chrenom chutí skrátka úžasne. Čo je však dôležité, prospieva nášmu zdraviu. Cvikla je úžasná zelenina, plná vitamínov. Obsahuje vitamíny B, vitamín E a C, ale aj mnoho minerálnych látok. Cviklu na šalát si môžeme uvariť, ale aj upiecť aj v rúre. Upečieme si ju tak, že cviklu obalíme do alobalu, poukladáme na plech. Cviklu pečieme pri teplote 180 oC. Treba však opäť rátať s časom, potrebujeme približne 45 minút
Recept je pre 3 x 0.7dl poháre hotovej cvikle.
1 porcia je braná ako 3 x 0.7dl pohár
Kroky
1 Hotové 45-60 min |
|
2 Hotové 15 min. |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Ďakujem za recept, už viem ochutiť cviklu. Pekný deň
Som rada, že sa podarila. Ďakujem za komentár.