• Domov
  • Šaláty
  • Klasická cvikla s chrenom veľmi jednoduchý recept pre každého
0 0
Klasická cvikla s chrenom veľmi jednoduchý recept pre každého

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
16 ks Cvikla strednej veľkosti
Nálev
500 ml Voda
2 PL Soľ zarovnané polievkové lyžice
0.5 ML Celá rasca malá lyžićka
4 PL Kryštálový cukor kryštalový alebo trstinový cukor
4 guličky Celé čierne korenie
7 PL Ocot podľa chuti
Konećné dochutenie
Chren čerstvý, sterilizovaný množstvo podľa chuti

Nutričné informácie

1
Pohár
280
kcal

Klasická cvikla s chrenom veľmi jednoduchý recept pre každého

Ak máte málo času, cviklu si môžete kúpiť už uvarenú a ošúpanú. Je dostupná v mnohých obchodoch.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Liečivé
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Nálev

  • Konećné dochutenie

Popis:

Zdieľať

Klasická strúhaná cvikla s chrenom je tradičná predovšetkým na Veľkú noc, pretože úžasne podporuje trávenie. Výborne ladí s údenou šunkou, klobáskami, vajcami a veľkonočnou hrudkou. Ak neviete ako si ju pripraviť, mám pre vás jednoduchý domáci recept. Nech sa páči. Najlepšia veľkonočná cvikla s chrenom chutí skrátka úžasne. Čo je však dôležité, prospieva nášmu zdraviu. Cvikla je úžasná zelenina, plná vitamínov. Obsahuje vitamíny B, vitamín E a C, ale aj mnoho minerálnych látok. Cviklu na šalát si môžeme uvariť, ale aj upiecť aj v rúre. Upečieme si ju tak, že cviklu obalíme do alobalu, poukladáme na plech. Cviklu pečieme pri teplote 180 oC. Treba však opäť rátať s časom, potrebujeme približne 45 minút

Recept je pre 3 x 0.7dl poháre hotovej cvikle.

1 porcia je braná ako 3 x 0.7dl pohár

Kroky

1
Hotové
45-60 min

Cviklu uvaríme. Trvá to približne 45-60 minút, záleží od veľkosti. Hotovú cviklu necháme vychladnúť

2
Hotové
15 min.

Pripravíme si nálev. Do vody (500 ml) pridáme soľ, rascu, cukor, korenie, ocot. Povaríme 15 minút.

3
Hotové

Cviklu očistíme a nastrúhame na rezančeky – tenšie alebo hrubšie. Tak pridáme vychladnutý nálev

4
Hotové

Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme ešte chrenom. S čerstvým však opatrne, je výrazný

5
Hotové

Hotovú veľkonočnú strúhanú cviklu s chrenom uložíme do chladu na pár hodín odstáť, aby sa chute previazali.

Martina

čaj z čerstvých fialiek
predchádzajúci
Domáci recept na liečivý čaj z čerstvých fialiek
kuraci gulas na tanieri
ďalšií
Jednoduchý recept na skvelý kurací guláš
čaj z čerstvých fialiek
predchádzajúci
Domáci recept na liečivý čaj z čerstvých fialiek
kuraci gulas na tanieri
ďalšií
Jednoduchý recept na skvelý kurací guláš

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár