0 0
Najlepšia domáca majonéza bez vajec, top RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1.5 dl Mlieko nalepšie mlieko plnotučné, izbovej teploty
3 dl Olej kvalitný slnečnicový olej izbovej teploty
NA DOCHUTENIE DOMÁVCEJ MAJONÉZY
2 ML Horčica ML/malá lyžička - alebo podľa chuti
podľa chuti Soľ
podľa chuti Vegeta ak používame, najlepšie vegeta bez soli
podľa chuti Mleté čierne korenie
podľa chuti Citrónová štava
NA ĎALŠIE DOCHUTENIE DOMÁCEJ MAJONÉZY
podľa chuti Cesnak cesnak prelisovaný, môže byť aj cesnak granulovaný
podľa chuti Bylinky nadrobno nakrájané - pažítka, jarná cibuľka alebo petržlenová vňať

Nutričné informácie

1
Porcia
2800
kcal

Najlepšia domáca majonéza bez vajec, top RECEPT

Tip pre Vás. Na prípravu domácej majonézy bez vajec zvolíme najlepšie - mlieko plnotučné a kvalitný slnečnicový olej. Môžeme pridať aj olej olivový, je síce zdravší, rátame však, domáca majonéza bude mať špecifickú chuť po tomto oleji.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE DOMÁVCEJ MAJONÉZY

  • NA ĎALŠIE DOCHUTENIE DOMÁCEJ MAJONÉZY

Popis:

Zdieľať

Najlepšia domáca majonéza bez vajec – top recept. Hľadáte recept na osvedčenú majonézu iba z 2 ingrediencií, ktoré máme bežne doma? Skúste tú našu, dokonalú hustú majonézu. Treba však dodržať jedno dôležité pravidlo. Olej aj mlieko musia mať rovnakú – izbovú teplotu. Vtedy majonéza úžasne zhustne.

Majonéza do šalátov. Ponúkame overený rodinný recept na tradičný zemiakový zemiakový šalát s majonézou , ale aj najlepší zelerový šalát s ananásom. Vyskúšate?

Dobrá rada. Domáca majonéza bez vajec podľa nášho receptu vydrží v chladničke (samozrejme dobre uzavretá) – podľa trvanlivosti mlieka. Na dochutenie majonézy zvolíme horčicu, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, môžeme prelisovaný cesnak či nadrobno nakrájané bylinky (petržlenovú vňať, pažítku či jarnú cibuľku – podľa chuti). Ak pridáme aj cesnak či bylinky, majonézu spotrebujeme skôr, do 5 dní.

množstvo ingrediencií v recepte = 1 pohár (cca 450 ml) domácej majonézy bez vajec

Kroky

1
Hotové

Do vyššej nádoby pridáme najprv mlieko, tak prilejeme opatrne aj olej. Je dôležité, aby sa mlieko s olejom nezmiešali. Nezabúdame, mlieko a olej na domácu majonézu musia mať izbovú teplotu. Tak pripravíme dokonalú hustú - fajnovú majonézu.

2
Hotové

Do nádoby s mliekom a slnečnicovým olejom pomaly vložíme ponorný mixér, úplne na dno nádoby. Ponorným mixérom nehýbeme, majonézu začneme mixovať.. Až keď majonéza na dne hustá, mixér opatrne dvíhame, majonézu domixujeme.

3
Hotové

Trvá to naozaj iba chvíľu. Ak takto postupujeme, domáca majonéza bude úplne hustá. Majonézu bez vajec dochutíme podľa chuti horčicou, soľou, vegetou (ak používame) mletým čierny korením, môžeme i citrónovou šťavou. Majonézu ešte premixujeme.

4
Hotové

Domácu majonézu bez vajec dáme do dobre uzatvárateľnej nádoby. Takto vydrží v chlade dlhšie - podľa trvanlivosti mlieka. Na dochutenie je vhodný aj prelisovaný cesnak, i nadrobno nakrájané čerstvé bylinky. Domácu majonézu však spotrebujeme do 4 dní.

5
Hotové

Naša domáca majonéza bez vajec - skvelá do klasického zemiakového šalátu. Hodí sa i na prípravu obľúbeného vajíčkového, parížskeho alebo cviklového šalátu. Dokonalá majonéza na cestovinové šaláty, skrátka, do rôznych pochúťkových šalátov.

Martina

Burizónové guľky
predchádzajúci
Burizónové guľky – recept so Salkom
Bounty tyčinky bez Salka
ďalšií
Bounty tyčinky bez Salka, domáci RECEPT
Burizónové guľky
predchádzajúci
Burizónové guľky – recept so Salkom
Bounty tyčinky bez Salka
ďalšií
Bounty tyčinky bez Salka, domáci RECEPT

Pridajte svoj komentár