0 0
SYROVÁ ROLÁDA bez vaľkania – jednoduchý a rýchly recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
15 plátkov Tvrdý syr alebo podľa veľkosti - eidam, gouda
15 plátkov Šunka alebo podľa veľkosti, najlepšie kvalitnejšia
NA NÁPLŇ
300 g Smotanová nátierka žervé alebo Lučina
100 g Syr tavený alebo bryndza
1 hrsť Kukurica
1 ks Paprika farebná - zelená, žltá alebo červená
Bylinky petržlenová vňať, pažítka, kôpor, medvedí cesnak - podľa chuti
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Horčica podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
300
kcal

SYROVÁ ROLÁDA bez vaľkania – jednoduchý a rýchly recept

Tip pre vás. Na náplň pridáme smotanovú nátierku (žervé alebo Lučinu) a syr tavený, môžeme však aj bryndzu, tvaroh. Ak chceme náplň tuhšiu, primiešame uvarené vajíčka. Farebná zelenina syrovú roládu nádherne doladí.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA NÁPLŇ

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Syrová roláda bez vaľkania je fantastická na každú príležitosť. Skrášli sviatočnú misu, žiari farbami aj na Veľkú noc. Možno neláka, kvôli príprave. Nech sa páči, dnes mám pre vás jednoduchý a rýchly recept aj pre začiatočníkov.

Jedlá zo šunky a syra patria k studenej kuchyni. Na Slovensku sú tieto delikatesy veľmi žiadané. Syrová roláda je výbornou voľbou, jej chuť vás určite očarí. Pripravujeme ju so smotanovou nátierkou, syrom či bryndzou, obľúbenou zeleninou – farebnou paprikou, kukuricou, ale aj hráškom. Roládu dochutíme horčicou, chrenová chuť je tiež zaujímavá. Keď mäso nemusíme, šunku vynecháme. Vyskúšate?

Dobrá rada. Hotovú syrovú roládu uložíme do chladu na 2 hodiny vytuhnúť, potom krájame ostrým nožom. Skladujeme v chlade, môžeme ju zabaliť aj do alobalu. Nezabúdame, syr na roládu nepečieme pridlho, ešte teplý rolujeme. Tak získame požadovaný tvar.

1 porcia = 100 g syrovej rolády

Kroky

1
Hotové

Na prípravu rolády som zvolila syr plátkový, pretože tento spôsob prípravy je najjednoduchší. Môžeme použiť aj blok tvrdého syra, ktorý povaríme v mikroténovom vrecku vo vode do zmäknutia, a tak vyvaľkáme na tenký obdĺžnik.

2
Hotové

Náplň pripravíme zo smotanovej nátierky, do ktorej primiešame tavený syr, môžeme aj bryndzu, pridáme sterilizovanú kukuricu, bylinky - v mojom recepte je to pažítka. Lahodnú smotanovú náplň dochutíme soľou, horčicou.

3
Hotové

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, poukladáme plátky syra, aby sa trošku prekrývali, pri pečení pekne spojili. Syr vložíme do rúry na 180 stupňov Celzia na 3 minúty, aby iba zmäkol. Ihneď poukladáme plátky šunky.

4
Hotové

Na šunku rozotrieme syrovú náplň po celej ploche, pri konci náplň vynecháme, cca 2 cm, aby nám náplň pri rolovaní nevytiekla. Na syrovú roládu poukladáme na okraj aj tenšie pásiky papriky a roládu začneme pomaly rolovať.

5
Hotové

Robíme to opatrne, jemne zatláčame, aby bola syrová roláda pevná, náplň sa dobre rozložila. Pri rolovaní môžeme pridať ešte jeden rad papriky pre farebnosť. Ak do náplne primiešame aj zelené bylinky, bude úžasne farebná.

Martina

Dusená hlávková kapusta na karameli
predchádzajúci
BRAVČOVÉ mäso na prírodno, jednoduchý základný recept
Plnené vajíčka
ďalšií
Plnené VAJÍČKA na Veľkú noc, recept na 4 náplne
Dusená hlávková kapusta na karameli
predchádzajúci
BRAVČOVÉ mäso na prírodno, jednoduchý základný recept
Plnené vajíčka
ďalšií
Plnené VAJÍČKA na Veľkú noc, recept na 4 náplne

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár