Ingrediencie:
- 15 plátkov Tvrdý syralebo podľa veľkosti - eidam, gouda
- 15 plátkov Šunkaalebo podľa veľkosti, najlepšie kvalitnejšia
-
NA NÁPLŇ
- 300 g Smotanová nátierkažervé alebo Lučina
- 100 g Syrtavený alebo bryndza
- 1 hrsť Kukurica
- 1 ks Paprikafarebná - zelená, žltá alebo červená
- Bylinkypetržlenová vňať, pažítka, kôpor, medvedí cesnak - podľa chuti
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Horčicapodľa chuti
Popis:
Syrová roláda bez vaľkania je fantastická na každú príležitosť. Skrášli sviatočnú misu, žiari farbami aj na Veľkú noc. Možno neláka, kvôli príprave. Nech sa páči, dnes mám pre vás jednoduchý a rýchly recept aj pre začiatočníkov.
Jedlá zo šunky a syra patria k studenej kuchyni. Na Slovensku sú tieto delikatesy veľmi žiadané. Syrová roláda je výbornou voľbou, jej chuť vás určite očarí. Pripravujeme ju so smotanovou nátierkou, syrom či bryndzou, obľúbenou zeleninou – farebnou paprikou, kukuricou, ale aj hráškom. Roládu dochutíme horčicou, chrenová chuť je tiež zaujímavá. Keď mäso nemusíme, šunku vynecháme. Vyskúšate?
Dobrá rada. Hotovú syrovú roládu uložíme do chladu na 2 hodiny vytuhnúť, potom krájame ostrým nožom. Skladujeme v chlade, môžeme ju zabaliť aj do alobalu. Nezabúdame, syr na roládu nepečieme pridlho, ešte teplý rolujeme. Tak získame požadovaný tvar.
1 porcia = 100 g syrovej rolády
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Perfektný rýchly recept. Veľmi ho ocenili aj naši známi. Ďakujem 🤗
Ďakujem za hodnotenie, potešilo.