• Domov
  • Šaláty
  • Vynikajúci lahodný cviklový šalát, ktorý si zamilujete
0 0
Vynikajúci lahodný cviklový šalát, ktorý si zamilujete

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
5 ks Cvikla varená cvikla strednej veľkosti
4 ks Vajce uvarené vajce na tvrdo
5 cm Pór odrežeme kúsok póru
1 konzerva Kukurica malá konzerva sterilizovanej kukurice
150 g Tvrdý syr nastrúhaný tvrdý syr
250 g Jogurt hustý biely jogurt alebo kysla smotana
Na dochutenie
Soľ podla chuti
Mleté čierne korenie podla chuti
Citrónová štava podla chuti

Nutričné informácie

1
porcia
330
kcal

Vynikajúci lahodný cviklový šalát, ktorý si zamilujete

Tip pre vás: Cviklu môžeme upiecť aj v rúre, a to tak, že si cviklu obalíme do alobalu, uložíme na plech a pečieme pri teplote 180 °C približne 45 minút.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

Popis:

Zdieľať

Máte radi cviklu? Aj ja. Chutný a výživný cviklový šalát, ktorý zmizne za pár minút? Pripravte si ho so mnou podľa môjho jednoduchého receptu. Cviklový šalát chutí úžasne dobre vychladený, lebo bude lahodnejší, prejdú aj všetky chute. Je skvelý na obed či večeru, skvelou pochúťkou, keď vás prekvapí návšteva. Cvikla (červená repa) má mnoho benefitov pre naše zdravie. Obsahuje mnoho vitamínov a živín. Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny skupiny B, vitamín C a E. Minerály tiež nezaháľajú, v cvikle nájdeme sodík, draslík, vápnik a horčík. Cvikla omladzuje, odvodňuje, chráni náš organizmus pred rôznymi chorobami. Je aj skvelým antioxidantom, posilňuje našu imunitu.

Dobrá rada: Varenú cviklu si môžeme zakúpiť aj v obchode, je už bežne dostupná. Ušetríme takmer hodinu pri samotnej príprave cviklového šalátu.

Kroky

1
Hotové

Cviklu si uvaríme vopred, treba rátať, že to trvá približne 1 hodinu. Musí ešte aj vychladnúť. Vajcia taktiež uvaríme, potrebujeme ich na tvrdo. Od bodu varu ich varíme 10 minút.

2
Hotové

Vajcia necháme schladiť vo vodnom kúpeli. Potom ich ošúpeme. Vo väčšej miske si nastrúhame cviklu na hrubšom strúhadle. Primiešame hustý biely jogurt alebo kyslú smotanu.

3
Hotové

Do cviklového šalátu pridáme sterilizovanú kukuricu, na tenké pásiky nakrájaný pór a vajcia, ktoré si nakrájame nadrobno alebo pretlačíme cez koliesko na zemiakový šalát.

4
Hotové

Do šalátu nakoniec pridáme aj nastrúhaný tvrdý syr. Všetko spolu dobre premiešame, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, chuť doladíme aj citrónovou šťavou. Šalát zachladíme.

Martina

hokkaido polievka z tekvice
predchádzajúci
Lahodná krémová polievka z Hokkaido tekvice
orechove sulance
ďalšií
Najlepšie tradičné šúľance (kokošky), recept starej mamy
hokkaido polievka z tekvice
predchádzajúci
Lahodná krémová polievka z Hokkaido tekvice
orechove sulance
ďalšií
Najlepšie tradičné šúľance (kokošky), recept starej mamy

Pridajte svoj komentár