Ingrediencie:
- 5 ks Cviklavarená cvikla strednej veľkosti
- 4 ks Vajceuvarené vajce na tvrdo
- 5 cm Pórodrežeme kúsok póru
- 1 konzerva Kukuricamalá konzerva sterilizovanej kukurice
- 150 g Tvrdý syrnastrúhaný tvrdý syr
- 250 g Jogurthustý biely jogurt alebo kysla smotana
-
Na dochutenie
- Soľpodla chuti
- Mleté čierne koreniepodla chuti
- Citrónová štavapodla chuti
Popis:
Máte radi cviklu? Aj ja. Chutný a výživný cviklový šalát, ktorý zmizne za pár minút? Pripravte si ho so mnou podľa môjho jednoduchého receptu. Cviklový šalát chutí úžasne dobre vychladený, lebo bude lahodnejší, prejdú aj všetky chute. Je skvelý na obed či večeru, skvelou pochúťkou, keď vás prekvapí návšteva. Cvikla (červená repa) má mnoho benefitov pre naše zdravie. Obsahuje mnoho vitamínov a živín. Z vitamínov majú zastúpenie vitamíny skupiny B, vitamín C a E. Minerály tiež nezaháľajú, v cvikle nájdeme sodík, draslík, vápnik a horčík. Cvikla omladzuje, odvodňuje, chráni náš organizmus pred rôznymi chorobami. Je aj skvelým antioxidantom, posilňuje našu imunitu.
Dobrá rada: Varenú cviklu si môžeme zakúpiť aj v obchode, je už bežne dostupná. Ušetríme takmer hodinu pri samotnej príprave cviklového šalátu.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |