0 0
Výborná hovädzia roštenka, TOP recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
800 g Hovädzie mäso hovädzie zadné alebo hovädzí roštenec
3 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa väčšia cibuľa, alebo dve menšie
2-3 strúčiky Cesnak alebo aj viac, podľa chuti
NA DOCHUTENIE
2 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica, 1 PL na dochutenie mäsa, 1 PL k cibuli
Soľ podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie
0.5 ML Mletá rasca ML/malá lyžička
0.5 ML Kurkuma ML/malá lyžička
Vegeta bez soli, podľa chuti, môžeme aj vynechať
1.5 PL Horčica PL/polievková lyžica, alebo podľa chuti
3 PL Kečup PL/polievková lyžica alebo podľa chuti
NA RESTOVANIE CIBULE
1 PL Maslo PL/polievková lyžica
NA KONEČNÉ ZJEMNENIE
1 ML Maslo ML/malá lyžička, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
440
kcal

Výborná hovädzia roštenka, TOP recept

Tip pre vás. Na jednu porciu hovädzej roštenky na prírodno rátame cca 100-150 g surového mäsa. Ak chceme porciu väčšiu, môžeme si roštenku pripraviť aj z 200 g hovädzieho mäsa.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA RESTOVANIE CIBULE

  • NA KONEČNÉ ZJEMNENIE

Popis:

Zdieľať

Výborná hovädzia roštenka, top recept na skvelú roštenku z hovädzieho mäsa. Recept na chutný obed zvládne aj začiatočník, postup je úplne jednoduchý. Tip na skvelé jedlo bez lepku pre celú rodinu. Dobrú chuť želám.

Na prípravu vynikajúcej roštenky zvolíme kvalitnejšie hovädzie mäsko – hovädzí roštenec alebo hovädzie zadné. Čím máme mäsko mladšie, najlepšie z mladého býka, tým bude jemnejšie, mäkšie, po udusení sa rozpadavajúce.

Fajnovú hovädziu roštenku podávame s dusenou ryžou i zemiakovou kašou . Môžeme zvoliť aj opekané zemiaky . Zdravšia verzia prílohy zasa s výživným bulgurom . Pri FIT verzii pridáme čerstvý zeleninový šalát, dusenú či grilovanú zeleninu.

Dobrá rada. Ak hovädzie – jemne naklepané plátky dáme do marinády z oleja a korenia odležať na pár hodín, najlepšie cez noc, hovädzia roštenka bude ešte jemnejšia a delikátnejšia. Na úplný záver, keď roštenky odstavíme zo sporáka, pridáme malú lyžičku masla na zjemnenie úžasnej omáčky bez lepku.

Na jednu porciu rátame 150-200 g mäsa.

Z tohto množstva ingrediencií pripravíme 4-5 porcií – podľa veľkosti.

Kroky

1
Hotové

Hovädzie mäso (hovädzie zadné alebo aj hovädzí roštenec) umyjeme a dôkladne osušíme. Ak máme plátky mäsa, tie jemne naklepeme. Keď máme mäsko vcelku, nakrájame ho na plátky približne 1,5 cm hrubé, ktoré tiež jemne naklepeme. Plátky roštenky ochutíme korením - soľou, vegetou (ak používame, najlepšie bez soli), mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou, mletou rascou, kurkumou. Kvalitnú panvicu rozohrejeme, pridáme olej a plátky hovädzieho mäsa.

2
Hotové

Plátky hovädzieho mäsa - hovädzie roštenky opekáme z každej strany do hnedasta, aby sa "zatiahli" - uzavreli. Takto pripravené mäso na roštenky ostane vo vnútri šťavnaté. Plátky mäsa vyberieme, pridáme polievkovú lyžicu masla a nadrobno nakrájanú cibuľu, ktorú restujeme do sklovita. Tak pridáme roztlačený cesnak, iba chvíľku orestujeme. Cesnaku stačí iba chvíľka, inak by zhorkol. Orestovanú cibuľu s cesnakom zasypeme mletou červenou paprikou - 1 polievkovou lyžicou.

3
Hotové

Spolu premiešame, vložíme odložené plátky hovädzieho mäsa (hovädzie roštenky). Obalíme v cibuľovom základe. Panvicu prikryjeme a mäsko dusíme na jemnom stupni pod pokrievkou približne 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu. Takto získa hovädzia roštenka na ešte lepšej chuti, pustí vlastnú šťavu. Potom pridáme trošku horúcej vody alebo vývaru a prikryté roštenky dusíme do polomäkka. Napokon pridáme horčicu a kečup - podľa chuti a potreby, a dusíme do mäkka.

4
Hotové

Ak je potrebné, roštenky podlejeme horúcou vodou - vývarom, podľa potreby. Mäsko dusíme do mäkka. Hovädzia roštenka chutí úžasne so zemiakovou kašou, dusenou ryžou, tarhoňou, slovenskou ryžou. Ale aj s obyčajným chlebom a kyslou uhorkou je fantastická . Na roštenku môžeme položiť volské oko, pridať praženú cibuľku. Je možné ju zakúpiť, alebo aj pripraviť doma - nadrobno nakrájanú cibuľku restujeme na masle a oleji na jemnom stupni do chrumkava.

Martina

Krupicové halušky
predchádzajúci
Najlepšia paradajková polievka, rýchly RECEPT
Pizza tyčinky
ďalšií
Pizza tyčinky z lístkového cesta, RECEPT
Krupicové halušky
predchádzajúci
Najlepšia paradajková polievka, rýchly RECEPT
Pizza tyčinky
ďalšií
Pizza tyčinky z lístkového cesta, RECEPT

Pridajte svoj komentár