Ingrediencie:
- 2 ks Kuracie prsiastredná veľkosť
- 1 pohár Lečocca 350 ml, najlepšie domáce
- 8 PL SolamylPL/polievková lyžica plná - podľa potreby
- 3 ks Vajce2 ks väčšie
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- 0.5 ML KurkumaML/malá lyžička
- 0.5 ML Drvená rascaML/malá lyžička
- 2 PL Worcestrová omáčka
- 3 PL Sójová omáčka
-
NA OPEKANIE
- Olejpodľa potreby
Popis:
Kuracie placky s lečom. Úžasná jednoduchá dobrota, ktorá chutí na teplo, ale aj na studeno. Placky výborne ladia so zeleninovým šalátom, dusenou zeleninou, šťuchanými zemiakmi či zemiakovou kašou, hranolkami, ryžou. Prezradím vám, že aj s chlebom a kyslou uhorkou chutia výborne. Vyskúšajte náš rýchly recept, ktorého prípravu zvládne aj každý začiatočník.
Cestíčko na placky vydrží v chladničke aj 3 dni. Potom stačí šťavnaté placky iba upiecť a môžeme ich ochutnávať. Z tohto množstva pripravíme 16 ks menších placiek, porcie pre 3-4 osoby. Kuracie placky sú bez múky, vhodné aj pri bezlepkovej diéte.
Dobrá rada. Namiesto kuracích pŕs môžeme zvoliť pre kuracie placky s lečom aj prsia morčacie. Ak nemáme strilizované lečo čo s tým ? Žiadny problém spravíme si čerstvé. Recept nájdete v kategórii minútky. Ak zvolíme lečo kupované a bude kyslejšie, na vyváženie chuti pridáme trochu cukru. SOLAMYL primiešame vždy podľa potreby, aby nám vzniklo polotuhé, nie príliš husté cestíčko, placky by mohli byť tuhšie.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |