0 0
Kôprová omáčka, NAJLEPŠÍ recept na kôprovku

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 hrsť Kôpor 1 veľká hrsť, ale podľa chuti
50 g Maslo
2 PL Hladká múka 2 kopcovité polievkové lyžice
8 dl Mlieko alebo podľa potreby
1 ks Šľahačková smotana 180-250 ml podľa balenia
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
Kryštálový cukor podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti

Nutričné informácie

1
Porcia
280
kcal

Kôprová omáčka, NAJLEPŠÍ recept na kôprovku

Tip pre vás. Pri verzii bez lepku zvolíme múku bezkepkovú alebo Solamyl. A máme intoleranciu na laktózu, pridáme bezlaktózové maslo, mlieko a smotanu. Kôprová omáčka pre všetkých.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

Popis:

Zdieľať

Kôprová omáčka, hotová za pár minút. Je veľmi jednoduchá. Nech sa páči, najlepší recept na domácu kôprovku. Dobrú chuť želám.

Kôpor je veľmi zdravý, plný minerálov a vitamínov. Obsahuje vitamíny C, F, B, ale aj karotén, minerály – draslík, vápnik, fosfor, železo. Pomáha tráveniu, výborný pri nechutenstve, zavodnení, zníženej imunite a osteoporóze. Má vysoké antibakteriálne účinky, detoxikuje.

Omáčka je úžasná s mäskom z hovädzieho vývaru , plátkom údeného, vajíčkom uvareným natvrdo. Výborná príloha je parená knedľa, šťuchané či mastené zemiaky, chlebík. Omáčku z kôpru riedime aj vývarom (smotana, 1/2 mlieka a 1/2 vývaru), má tak lepšiu – vynikajúcu chuť.

Dobrá rada. Na prípravu kôprovej omáčky používame kôpor čerstvý, môžeme aj kôpor mrazený či sušený. Množstvo kôpru pridávame podľa obľuby. Doladíme hlavne chuť – slanosť, kyslosť a sladkosť. Dokonalá kôprová omáčka.

Kroky

1
Hotové

Na prípravu kôprovej omáčky zvolíme kvalitnejší hrniec. Do hrnca pridáme maslo, necháme roztopiť, prisypeme hladkú múku.

2
Hotové

Stiahneme zo sporáka, múku premiešame. Hrniec vrátime na sporák. Múku opražíme, bude prebublávať, pekne zavonia.

3
Hotové

Trvá to zopár minút. Tak prilejeme studené mlieko a smotanu, za stáleho miešania varíme na miernom stupni 10 minút.

4
Hotové

Omáčka by mala byť hladká, bez hrudiek. Ak je omáčka hustá, prilejeme mlieko. Pridáme nadrobno nakrájaný umytý kôpor.

5
Hotové

Kôpor pridávame podľa obľuby. Kôprovú omáčku ešte dochutíme soľou, citrónovou šťavou, cukrom, a môžeme podávať.

Martina

Hrachová polievka s klobásou
predchádzajúci
Hrachová polievka s klobásou, JEDNODUCHÝ recept
Vajíčková nátierka s mrkvou
ďalšií
Vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby, RECEPT
Hrachová polievka s klobásou
predchádzajúci
Hrachová polievka s klobásou, JEDNODUCHÝ recept
Vajíčková nátierka s mrkvou
ďalšií
Vajíčková nátierka s mrkvou na 2 spôsoby, RECEPT

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár