Ingrediencie:
- 1 hrsť Kôpor1 veľká hrsť, ale podľa chuti
- 50 g Maslo
- 2 PL Hladká múka2 kopcovité polievkové lyžice
- 8 dl Mliekoalebo podľa potreby
- 1 ks Šľahačková smotana180-250 ml podľa balenia
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- Kryštálový cukorpodľa chuti
- Citrónová štavapodľa chuti
Popis:
Kôprová omáčka, hotová za pár minút. Je veľmi jednoduchá. Nech sa páči, najlepší recept na domácu kôprovku. Dobrú chuť želám.
Kôpor je veľmi zdravý, plný minerálov a vitamínov. Obsahuje vitamíny C, F, B, ale aj karotén, minerály – draslík, vápnik, fosfor, železo. Pomáha tráveniu, výborný pri nechutenstve, zavodnení, zníženej imunite a osteoporóze. Má vysoké antibakteriálne účinky, detoxikuje.
Omáčka je úžasná s mäskom z hovädzieho vývaru , plátkom údeného, vajíčkom uvareným natvrdo. Výborná príloha je parená knedľa, šťuchané či mastené zemiaky, chlebík. Omáčku z kôpru riedime aj vývarom (smotana, 1/2 mlieka a 1/2 vývaru), má tak lepšiu – vynikajúcu chuť.
Dobrá rada. Na prípravu kôprovej omáčky používame kôpor čerstvý, môžeme aj kôpor mrazený či sušený. Množstvo kôpru pridávame podľa obľuby. Doladíme hlavne chuť – slanosť, kyslosť a sladkosť. Dokonalá kôprová omáčka.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Jednoduché, výborné.
Teším sa, ďakujem za hodnotenie.