0 0
MÍŠA rezy, recept na obľúbený tvarohový koláč

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA CESTO
6 PL Polohrubá múka PL/polievková lyžica
6 PL Práškový cukor PL/polievková lyžica
6 ks Vajce
2 PL Olej PL/polievková lyžica
3 PL Kakao PL/polievková lyžica
0.5 bal Prášok do pečiva 6 g
NA NÁPLŇ
250 g Maslo min. 82 %
500 g Tvaroh jemný, termizovaný
10 PL Práškový cukor PL/polievková lyžica
NA POLEVU
170 g Čokoláda min. 52 %, najlepšie s vyšším obsahom kakaa
100 g Maslo min. 82 %
2 PL Mlieko PL/polievková lyžica

Nutričné informácie

1
Porcia
220
kcal

MÍŠA rezy, recept na obľúbený tvarohový koláč

Tip pre vás. Tento recept je upravený tak, že nepotrebujeme žiadnu váhu, postačí iba polievková lyžica, ktorá nemá byť ani zarovnaná, ani kopcovitá, ale tak napoly vrchovatá.

Vlastnosti:
  • Ľahko a rýchlo
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA CESTO

  • NA NÁPLŇ

  • NA POLEVU

Popis:

Zdieľať

Míša rezy. Obľúbený tvarohový koláčik, ktorý si vás získa svojou jednoduchosťou a skvelou chuťou. Rezy pre milovníkov tvarohových dobrôt.

Chutné domáce koláče sú fantastické ku kávičke, čaju, na oslavy, keď vás prekvapí návšteva. Míša rezy pripomínajú nanuk Míša, ktorý je plný tvarohu. Rezy sú šťavnaté, svieže, najlepšie chutia na druhý deň, keď sa chute prepoja. Deti ho jednoducho milujú.

Dobrá rada. Ak chceme krém, ktorý má menej tuku, uberieme 150 g masla a maslo nahradíme jemným tvarohom. Koláčik bude ešte lahodnejší. Polevu pripravíme aj tak, že šľahačkovú smotanu zohrejeme, pred bodom varu odstavíme. Zalejeme nalámanú čokoládu, ktorá sa spojí so smotanou do lahodnej polevy ganache. Ešte teplú polevu nalejeme na rezy. Nezabúdame na pomer 1:1, napríklad 150 ml šľahačky a 150 g čokolády.

Kroky

1
Hotové

Je vhodné, aby sme mali suroviny izbovej teploty, a to vajcia, maslo, tvaroh. Najprv si vyšľaháme oddelené bielky do hustej peny.

2
Hotové

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, tak prišľaháme olej, a na menších otáčkach kakao. Múku zmiešame s práškom do pečiva.

3
Hotové

Tak zľahka varechou zapracujeme zmiešanú múku a nakoniec sneh z bielkov. Je to dôležité, aby bolo cesto pekne nadýchané.

4
Hotové

Plech veľkosti cca 35x25 (určite nie väčší) vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom, vysypeme hrubou múkou.

5
Hotové

Na plech rovnomerne rozvrstvíme kakaové cesto, ktoré pečieme pri teplote 180 °C cca 15 minút, podľa veľkosti plechu - potreby.

6
Hotové

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Na prípravu zvolíme aj tvaroh izbovej teploty, tekutinu scedíme.

7
Hotové

Ak by sme mali rozdielne teploty surovín, tvarohový krém by sa nám mohol zraziť. K maslu už IBA varechou primiešame tvaroh.

8
Hotové

Tvaroh je vhodný jemný, termizovaný, nie hrudkovitý. Maslo môžeme aj odobrať a pridať viac tvarohu, ak si strážime kalórie.

9
Hotové

Po upečení stiahneme papier na pečenie a korpus uložíme na nový papier na pečenie, spodnou časťou hore, ktorá je bez kôrky.

10
Hotové

Alebo si "kôrku" z koláča jednoducho ošúpeme príborovým nožom. Tvarohový krém tak lepšie priľne na korpus. Pripravíme polevu.

11
Hotové

Na parou roztopíme čokoládu spolu s maslom, mliekom a ešte teplú rozlejeme po celej ploche koláčika. Zarovnáme stierkou.

12
Hotové

Tvarohové Míša rezy necháme zachladiť, aby poleva stuhla. Chutný koláčik krájame nožom namáčaným v horúcej vode na rezy.

Martina

Maslo z medvedieho cesnaku
predchádzajúci
Maslo z MEDVEDIEHO cesnaku-ako využiť medvedí cesnak
Ghee maslo
ďalšií
Ghee MASLO, recept ako sa robí prepustené maslo
Maslo z medvedieho cesnaku
predchádzajúci
Maslo z MEDVEDIEHO cesnaku-ako využiť medvedí cesnak
Ghee maslo
ďalšií
Ghee MASLO, recept ako sa robí prepustené maslo

Pridajte svoj komentár