0 0
Obrátený JABLKOVÝ koláč – najjednoduchší recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
2 hrnčeky Polohrubá múka môže byť aj špaldová či bezlepková
1 hrnček Kryštálový cukor alebo trstinový cukor
1 ks Vanilkový cukor
1 ks Prášok do pečiva
1 hrnček Mlieko mlieko vlažné, nie horúce
0.5 hrnčeka Olej
2 ks Vajce väčšie, alebo 3 ks menšie
NA NÁPLŇ
10 ks Jablká stredná veľkosť, aj vaic
1 ks Vanilkový cukor
Kryštálový cukor alebo trstinový - podľa chuti
Mletá škorica podľa chuti
Citrónová štava podľa chuti
NA POLEVU
100 g Čokoláda na varenie, alebo tmavá alebo mliečna
2 PL Kokosový olej alebo olej

Nutričné informácie

1
Porcia
140
kcal

Obrátený JABLKOVÝ koláč – najjednoduchší recept

Tip pre vás. Namiesto jabĺk môžeme zvoliť aj hrušky. Je dôležité vyvážiť chuť náplne (jablkovej či hruškovej), záleží od kyslosti - sladkosti jabĺčok, hrušiek. Vanilkový a kryštálový cukor, citrónová šťava a škorica vedia veľké chuťové zázraky.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Sladké
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA NÁPLŇ

  • NA POLEVU

Popis:

Zdieľať

Obrátený jablkový koláč – recept. Hľadáte jednoduchý, rýchly a chutný recept z jabĺk? Nech sa páči. Najjednoduchší obrátený jablčník. Sladké maškrtenie pre celú rodinu.

Jablká – plné živín a vitamínov. Sú tradičné, obľúbené, nájdeme ich v každej komore. Jabĺčka prospievajú nášmu zdraviu, nie nadarmo sa hovorí, aspoň jedno jablko denne, aby sme boli zdraví a pekní. Je tu pre Vás recept na obrátený JABLKOVÝ koláč.

Dobrá rada. Ak chceme koláč väčší a vyšší, zdvojnásobíme ingrediencie. Na obrátený jablkový koláčik môžeme rozotrieť vyšľahanú šľahačku, ale aj uvarený puding zmiešaný s kyslou smotanou. Pri verzii bez lepku pridáme múku bezlepkovú, kto používa cukor trstinový, je to tiež dobrá voľba.

ingrediencie: na 1 plech veľkosti cca 34×22 cm

1 hrnček= 3 dl

Kroky

1
Hotové

Jablká ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme citrónovú šťavu, premiešame, necháme postáť. Jablká pustia šťavu, ktorú vytlačíme, aby nebol koláčik príliš "mokrý". Do misky nasypeme suché ingrediencie - múku, cukor, prášok do pečiva, varechou premiešame. Prilejeme vlažné mlieko, olej, pridáme aj vajcia. Všetko spolu dobre spojíme, postačí nám varecha. Vytlačené jablká dochutíme cukrom a mletou škoricou podľa chuti - kyslosti jabĺk. Plech vystelieme papierom na pečenie, rozvrstvíme jablká, na ktoré vylejeme cesto.

2
Hotové

Obrátený jablkový koláč pečieme pri teplote 180 st. C približne 40 minút. Vrch koláča by mal byť jemne hnedastý. Jablkový koláč necháme vychladnúť, tak ho preklopíme na druhú stranu - druhý plech dáme na jablká, a tak koláčik jednoducho otočíme. Hotový koláč s jablkami môžeme poliať čokoládovou polevou (nad parou roztopíme čokoládu spolu s kokosovým olejom, necháme mierne vychladnúť a jablkový koláč polejeme), posypať mandľami, pridať šľahačku, kyslú smotanu osladenú cukrom, alebo, vyskúšajte kopček vanilkovej zmrzliny. Sladké maškrtenie.

Martina

Škvarková pomazánka
predchádzajúci
Škvarková pomazánka od babičky – RECEPT
Vianočná kapustnica
ďalšií
Vianočná kapustnica s hubami a klobásou, jednoduchý RECEPT
Škvarková pomazánka
predchádzajúci
Škvarková pomazánka od babičky – RECEPT
Vianočná kapustnica
ďalšií
Vianočná kapustnica s hubami a klobásou, jednoduchý RECEPT

Pridajte svoj komentár