Ingrediencie:
- 800 g Kuracia pečeňnajlepšie kuracia pečeň chladená, môže byť aj mrazená
- 4 PL OlejPL/polievková lyžica, môže byť aj bravčová masť
- 2 ks Cibuľacibuľa strednej veľkosti
- 3 strúčiky Cesnakalebo cesnak podľa chuti, môžeme aj vynechať
-
NA DOCHUTENIE KURACEJ PEČIENKY
- 1 PL Mletá červená paprikaPL/polievková lyžica alebo podľa chuti
- 1 štipka Mleté čierne koreniealebo podľa chuti
- 1 štipka Mletá rascaalebo podľa chuti
- 1 štipka Kurkumaalebo podľa chuti, kurkuma - fantastická proti zápalom, skvelá na kĺby
- podľa chuti Vegetanajlepšie vegeta bez soli, môžeme aj vynechať
- podľa chuti Soľpečienky solíme až na úplný koniec
Popis:
Šťavnatá kuracia pečienka na cibuli – najlepší recept. Rýchla a jednoduchá minútka aj pre začiatočníkov, samozrejme, ak obľubujeme pečeň. Kuracia pečeň na cibuli výborne ladí s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi i zemiakovými hranolkami. Skvelá pochúťka s chlebíkom a kyslou uhorkou. Zeleninová príloha k pečeni – vynikajúca zdravá voľba.
Vedeli ste? Anémia (chudokrvnosť) znamená zníženie hemoglobínu (železa) v tele. Anémiu sprevádza bledosť, únava, vyčerpanosť, bolesti hlavy. Výborným zdrojom železa – pečeň kuracia, bravčová i hovädzia. Ľudské telo vie absorbovať železo zo zvierat omnoho lepšie ako z rastlinných potravín. S pečeňou však taktiež opatrne, pretože obsahuje cholesterol a nasýtené tuky.
Kuracia pečeň – plná živín a vitamínov. Vitamíny A, B a K, na čo mnohí zabúdajú. Minerály – selén, zinok, meď a fosfor. Pečeň – vynikajúci zdroj železa. Už 100 g pečene pokryje dennú dávku železa.
Kuracia pečeň – recept. Ak hľadáte overené recepty z kuracej pečene, skúste našu poctivú domácu pečeňovú paštétu s pomarančom alebo klasickú paštétu z kuracích pečienok . Čo poviete na kuracie pečeňové halušky do polievky ? Vyskúšajte.
Dobrá rada. Nezabúdame, kuracie pečienky najprv umyjeme, dôkladne osušíme, tak aj odblaníme. Kuraciu pečeň solíme až na úplný koniec, aby nebola tvrdá. Ak máme radi pálivé, k restovaniu pridáme pálivú mletú červenú papriku, chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku.
množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
Kvalitnú panvicu (teflónová alebo panvica s nepriľnavým dnom) rozohrejeme, pridáme olej a pripravenú cibuľu. Cibuľu restujeme na nízkom stupni do sklovita. Keď je pekne voňavá, vložíme kuraciu pečeň, prisypeme i korenie podľa chuti. Nezabúdame, pečeň solíme až na úplný koniec, aby nestvrdla, ostala pekne šťavnatá. |
3 Hotové |
Na ochutenie pečene pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mletú (drvenú) rascu, vegetu (najlepšie vegetu bez soli), kurkumu. Vložíme ešte roztlačený (nastrúhaný cesnak). Pečienky restujeme za stáleho miešania, aby sa prepiekli, ale zároveň nevysušili. Ak sú pečienky vo vnútri hnedasté, vtedy sú hotové. |
4 Hotové |
Tepelná príprava trvá 10-15 minút, podľa veľkosti kúskov. Pečeň dosolíme na úplný koniec. Ak chceme kuracie pečienky na cibuli so šťavou, pečienky podlejeme horúcim vývarom alebo vodou. Keď obľubujeme hustejšiu šťavu, omáčku zahustíme troškou Solamylu, ktorý rozmiešame vo vode. Prevaríme a môžeme podávať. |