0 0
Šťavnatá kuracia pečienka na cibuli – RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
800 g Kuracia pečeň najlepšie kuracia pečeň chladená, môže byť aj mrazená
4 PL Olej PL/polievková lyžica, môže byť aj bravčová masť
2 ks Cibuľa cibuľa strednej veľkosti
3 strúčiky Cesnak alebo cesnak podľa chuti, môžeme aj vynechať
NA DOCHUTENIE KURACEJ PEČIENKY
1 PL Mletá červená paprika PL/polievková lyžica alebo podľa chuti
1 štipka Mleté čierne korenie alebo podľa chuti
1 štipka Mletá rasca alebo podľa chuti
1 štipka Kurkuma alebo podľa chuti, kurkuma - fantastická proti zápalom, skvelá na kĺby
podľa chuti Vegeta najlepšie vegeta bez soli, môžeme aj vynechať
podľa chuti Soľ pečienky solíme až na úplný koniec

Nutričné informácie

1
Porcia
240
kcal

Šťavnatá kuracia pečienka na cibuli – RECEPT

Tip pre Vás. Restované kuracie pečienky na cibuli podávame s dusenou ryžou, tarhoňou, môžeme zvoliť aj opekané zemiaky alebo zemiakové hranolky. Taká dobrá klasika - s tatárskou omáčkou. Pri FIT verzii pridáme ako prílohu varenú či grilovanú zeleninu, výborne ladí i čerstvý zeleninový šalát. Dobrú chuť.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Lacný recept
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE KURACEJ PEČIENKY

Popis:

Zdieľať

Šťavnatá kuracia pečienka na cibuli – najlepší recept. Rýchla a jednoduchá minútka aj pre začiatočníkov, samozrejme, ak obľubujeme pečeň. Kuracia pečeň na cibuli výborne ladí s dusenou ryžou, opekanými zemiakmi i zemiakovými hranolkami. Skvelá pochúťka s chlebíkom a kyslou uhorkou. Zeleninová príloha k pečeni – vynikajúca zdravá voľba.

Vedeli ste? Anémia (chudokrvnosť) znamená zníženie hemoglobínu (železa) v tele. Anémiu sprevádza bledosť, únava, vyčerpanosť, bolesti hlavy. Výborným zdrojom železa – pečeň kuracia, bravčová i hovädzia. Ľudské telo vie absorbovať železo zo zvierat omnoho lepšie ako z rastlinných potravín. S pečeňou však taktiež opatrne, pretože obsahuje cholesterol a nasýtené tuky.

Kuracia pečeň – plná živín a vitamínov. Vitamíny A, B a K, na čo mnohí zabúdajú. Minerály – selén, zinok, meď a fosfor. Pečeň – vynikajúci zdroj železa. Už 100 g pečene pokryje dennú dávku železa.

Kuracia pečeň – recept. Ak hľadáte overené recepty z kuracej pečene, skúste našu poctivú domácu pečeňovú paštétu s pomarančom alebo klasickú paštétu z kuracích pečienok . Čo poviete na kuracie pečeňové halušky do polievky ? Vyskúšajte.

Dobrá rada. Nezabúdame, kuracie pečienky najprv umyjeme, dôkladne osušíme, tak aj odblaníme. Kuraciu pečeň solíme až na úplný koniec, aby nebola tvrdá. Ak máme radi pálivé, k restovaniu pridáme pálivú mletú červenú papriku, chilli korenie alebo nadrobno nakrájanú chilli papričku.

množstvo ingrediencií v recepte = 4 porcie

Kroky

1
Hotové

Kuracie pečienky umyjeme, dôkladne osušíme a odblaníme. Pečienky krájame na menšie kúsky, môžeme ponechať aj celé kusy - pripravíme ich tak, ako máme radi. Cibule ošúpeme a nakrájame nadrobno, môžeme aj tenučké plátky. Ak krájame cibuľu na plátky, na jej restovanie potrebujeme trošku dlhší čas.

2
Hotové

Kvalitnú panvicu (teflónová alebo panvica s nepriľnavým dnom) rozohrejeme, pridáme olej a pripravenú cibuľu. Cibuľu restujeme na nízkom stupni do sklovita. Keď je pekne voňavá, vložíme kuraciu pečeň, prisypeme i korenie podľa chuti. Nezabúdame, pečeň solíme až na úplný koniec, aby nestvrdla, ostala pekne šťavnatá.

3
Hotové

Na ochutenie pečene pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, mletú (drvenú) rascu, vegetu (najlepšie vegetu bez soli), kurkumu. Vložíme ešte roztlačený (nastrúhaný cesnak). Pečienky restujeme za stáleho miešania, aby sa prepiekli, ale zároveň nevysušili. Ak sú pečienky vo vnútri hnedasté, vtedy sú hotové.

4
Hotové

Tepelná príprava trvá 10-15 minút, podľa veľkosti kúskov. Pečeň dosolíme na úplný koniec. Ak chceme kuracie pečienky na cibuli so šťavou, pečienky podlejeme horúcim vývarom alebo vodou. Keď obľubujeme hustejšiu šťavu, omáčku zahustíme troškou Solamylu, ktorý rozmiešame vo vode. Prevaríme a môžeme podávať.

Martina

Rýchly dezert do pohára
predchádzajúci
Rýchly DEZERT do pohára s pudingom – recept
Cuketa na panvici so slaninou
ďalšií
Cuketa na panvici so slaninou – najlepší RECEPT
Rýchly dezert do pohára
predchádzajúci
Rýchly DEZERT do pohára s pudingom – recept
Cuketa na panvici so slaninou
ďalšií
Cuketa na panvici so slaninou – najlepší RECEPT

Pridajte svoj komentár