Ingrediencie:
- 1 kg Kuracia pečeňmôže byť aj pečeň morčacia
- 1 ks Cibuľaväčšia cibuľa
- 70 g Maslo
- 2 ks Pomarančväčšie pomaranče
- 100 ml Šľahačková smotana
- 0.05 dl Slivovicamôže byť aj koňak alebo vodka
-
Na dochutenie
- Soľpodľa chuti
- Mleté čierne koreniepodľa chuti
- Kurkumaštipka
- 1 ML Kryštálový cukormalá lyžička
- Tymiánsušený alebo čerstvý, podľa chuti
-
Na zakonzervovanie
- 100 ml Husacia masťalebo kačacia masť
Popis:
Ak máte radi pečeň, vyskúšajte moju overenú pečeňovú paštétu. Pomaranče, slivovica a tymián dodajú pečeňovej paštéte veľmi zaujímavú chuť. Vyskúšajte, potešte svoje chuťové poháriky. Domáca pečeňová paštéta nám vydrží dlhšie, keď ju navrstvíme do sklenených pohárov a zalejeme roztopenou masťou. Výborná je husacia alebo kačacia masť. Paštétu skladujeme v chladničke.
Dobrá rada. Možno ste nevedeli, ale práve pečeň obsahuje mnoho železa, ktoré vie ľudské telo absorbovať lepšie ako železo z rastlinných potravín. Samozrejme, aj s pečeňou s mierou, pretože obsahuje cholesterol a nasýtené tuky.
4 porcie = 4 menšie zaváraninové poháre (cca 170 ml)
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |
|
11 Hotové |
|
12 Hotové |
2 Komentáre Skryť komentáre
Skúšali sme, naozaj sa oplatí. Domáca je domáca.
Teší ma a ďakujem.