0 0
Poctivá domáca pečeňová paštéta

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
1 kg Kuracia pečeň môže byť aj pečeň morčacia
1 ks Cibuľa väčšia cibuľa
70 g Maslo
2 ks Pomaranč väčšie pomaranče
100 ml Šľahačková smotana
0.05 dl Slivovica môže byť aj koňak alebo vodka
Na dochutenie
Soľ podľa chuti
Mleté čierne korenie podľa chuti
Kurkuma štipka
1 ML Kryštálový cukor malá lyžička
Tymián sušený alebo čerstvý, podľa chuti
Na zakonzervovanie
100 ml Husacia masť alebo kačacia masť

Nutričné informácie

1
Pohár
400
kcal

Poctivá domáca pečeňová paštéta

Tip pre vás. Na prípravu chutnej domácej pečeňovej paštéty môžeme zvoliť pečeň kuraciu, ale aj morčaciu, ktorá je ešte jemnejšia. Pečeň nerestujeme pridlho, aby ostala šťavnatá, mohla by aj zhorknúť. Keď necháme pečeňovú paštétu odležať aspoň do druhého dňa, chute sa nádherne prepoja. Pečeňová paštéta bude jemná a delikátna.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • Na dochutenie

  • Na zakonzervovanie

Popis:

Zdieľať

Ak máte radi pečeň, vyskúšajte moju overenú pečeňovú paštétu. Pomaranče, slivovica a tymián dodajú pečeňovej paštéte veľmi zaujímavú chuť. Vyskúšajte, potešte svoje chuťové poháriky. Domáca pečeňová paštéta nám vydrží dlhšie, keď ju navrstvíme do sklenených pohárov a zalejeme roztopenou masťou. Výborná je husacia alebo kačacia masť. Paštétu skladujeme v chladničke.

Dobrá rada. Možno ste nevedeli, ale práve pečeň obsahuje mnoho železa, ktoré vie ľudské telo absorbovať lepšie ako železo z rastlinných potravín. Samozrejme, aj s pečeňou s mierou, pretože obsahuje cholesterol a nasýtené tuky.

4 porcie = 4 menšie zaváraninové poháre (cca 170 ml)

Kroky

1
Hotové

Pečeň (kuraciu alebo morčaciu) umyjeme, dôkladne osušíme a odblaníme.

2
Hotové

Cibuľu (bielu, červenú alebo šalotku) očistíme a nakrájame nadrobno.

3
Hotové

Pomaranč ošúpeme, odstránime kôstky a nakrájame na menšie kocky.

4
Hotové

Na masle (20 g) orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pekne zavonia.

5
Hotové

Pridáme pomaranče a trošku cukru (pre lepšiu chuť). Restujeme 5 minút.

6
Hotové

Vložíme kúsky pečene, väčšie kusy prekrojíme, prilejeme alkohol (napr. slivovica, brandy, vodka).

7
Hotové

Pridáme aj korenie - kurkumu, mleté čierne korenie a tymián. Pečeň solíme až nakoniec.

8
Hotové

Pečeň restujeme za stáleho miešania, aby sa dobre prepiekla, ostala však vo vnútri šťavnatá.

9
Hotové

Pečeň necháme chvíľu vychladnúť a potom ju rozmixujeme v mixéri spolu so smotanou a zvyšným maslom.

10
Hotové

Domácu pečeňovú paštétu rozmixujeme do hladkej konzistencie, môžeme ju ešte dosoliť.

11
Hotové

Pečeňovú paštétu vrstvíme do sklenených pohárov. Masť roztopíme a polejeme ňou paštétu.

12
Hotové

Poháre dobre uzavrieme a uložíme do chladu. Už na druhý deň je pečeňová paštéta fantastická.

Martina

zemiakové lokše
predchádzajúci
Tradičné domáce zemiakové lokše – babičkin recept
Šalát s kuracím mäsom
ďalšií
Fantastický zeleninový šalát s kuracím mäsom
zemiakové lokše
predchádzajúci
Tradičné domáce zemiakové lokše – babičkin recept
Šalát s kuracím mäsom
ďalšií
Fantastický zeleninový šalát s kuracím mäsom

2 Komentáre Skryť komentáre

Pridajte svoj komentár