1 0
Paštéta z kuracích pečienok – TRADIČNÝ recept

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
500 g Kuracia pečeň
2 PL Olej PL/polievková lyžica
1 ks Cibuľa stredná veľkosť
2 strúčiky Cesnak
40 g Maslo
1-1,5 DL Šľahačková smotana
NA DOCHUTENIE
Soľ podľa chuti
0.5 ML Mleté čierne korenie
0.5 ML Kurkuma fantastická na kĺby a zápaly
0.5 ML Mletá rasca
1 ks Bobkový list
3 guličky Nové korenie
Tymián alebo rozmarín, podľa chuti
Chilli korenie podľa chuti
NA ZALIATIE PAŠTÉTY
6 PL Husacia masť PL/polievková lyžica, alebo kačacia, bravčová masť, maslo

Nutričné informácie

1
Porcia
290
kcal

Paštéta z kuracích pečienok – TRADIČNÝ recept

Tip pre vás. Kuracie pečienky obsahujú veľa železa, ktoré vie naše telo absorbovať omnoho lepšie ako železo z rastlinných potravín. S pečeňou však s mierou, obsahuje cholesterol, aj nasýtené tuky.

Vlastnosti:
  • Bezlepkové
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA DOCHUTENIE

  • NA ZALIATIE PAŠTÉTY

Popis:

Zdieľať

Poctivá domáca paštéta z kuracích pečienok. Rýchly a veľmi chutný, najlepší tradičný recept. Za pár minút pripravíme skvelú delikatesu pre milovníkov kuracej pečene a domácich dobrôt.

Keď pridáme do paštéty z kuracích pečienok čerstvý tymián alebo rozmarín, bylinky paštétu nádherne prevoňajú. Ak používame bylinky čerstvé, vňate pred mixovaním vyberieme. Sušené bylinky rozmixujeme. Máme radi pálivé? Paštétu dochutíme aj chilli korením, alebo chilli papričkami. S pikantným však opatrne, podľa chuti a znášanlivosti. Domácu paštétu necháme v chlade odležať do druhého dňa, bude ešte lepšia, chute sa výborne prepoja.

Dobrá rada. Paštéta z kuracích pečienok, tak tú môžeme pripraviť ale aj z morčacej pečene, ktorá je ešte jemnejšia. Nezabúdame, pečeň nerestujeme pridlho, aby ostala šťavnatá a nebola horká. Paštétu z pečienok skladujeme v chladničke.

3 porcie = 3 malé (140 g) paštétové poháre

Kroky

1
Hotové

Kuracie pečienky dobre umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame ne menšie kusy. Kvalitnú panvicu rozpálime, pridáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do sklovita.

2
Hotové

Keď je cibuľa sklovitá, vložíme aj očistený rozpolený cesnak, ktorý chvíľu orestujeme, aby pekne zavoňal. Tak pridáme nakrájané kuracie pečienky a korenie podľa vlastnej chuti.

3
Hotové

Kuracie pečienky opekáme na strednom stupni, za stáleho miešania 8-10 minút, aby ostali kuracie pečienky vo vnútri šťavnaté, nie však surové. Pečeň nikdy nerestujeme pridlho.

4
Hotové

Dlho restovaná pečeň zhorkne, bude aj tvrdšia. Hotové pečienky necháme s korením odležať 30 minút, aby pohltili chuť korenia. Potom odstránime nové korenie a bobkový list.

5
Hotové

Pripravenú pečeň rozmixujeme ponorným mixérom (v robote) spolu s maslom a šľahačkovou smotanou do jemnej konzistencie. Pečeňovú paštétu dosolíme, ak je to potrebné.

6
Hotové

Šľahačkovú smotanu pridávame podľa potreby, 1-1,5 dl. Keď pridáme viac smotany, paštéta bude lahodnejšia. Ak sa nám zdá redšia, netreba mať obavy, paštéta stuhne.

7
Hotové

Menšie šrubovacie poháre a viečka na paštétu dôkladne umyjeme a osušíme. Poháre naplníme skvelou domácou pečeňovou paštétou 0,5 cm pod okraj pohára.

8
Hotové

Tuk (husaciu, kačaciu, bravčovú masť alebo maslo) zahrejeme, musí byť horúci. Paštétu zalejeme tukom podľa výberu. Sklenené poháre uzavrieme dôkladne viečkom.

9
Hotové

Tuk paštétu konzervuje. Keď si pripravujeme paštétu z pečene na rýchle konzumovanie, nemusíme ju vôbec zalievať tukom, stačí poháre dobre uzavrieť a uložiť do chladu.

10
Hotové

Domáca paštéta z kuracích pečienok je veľmi chutná a delikátna. Ak pridáme chilli korenie, bude pikantnejšia. Jednoduchá a rýchla domáca paštéta, úspech zaručený.

Martina

Hovädzie kocky na hrášku
predchádzajúci
Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý fit RECEPT
Ako sa varí BULGUR
ďalšií
Ako sa varí BULGUR, recept na zdravú prílohu
Hovädzie kocky na hrášku
predchádzajúci
Hovädzie kocky na hrášku, jednoduchý fit RECEPT
Ako sa varí BULGUR
ďalšií
Ako sa varí BULGUR, recept na zdravú prílohu

Pridajte svoj komentár