Ingrediencie:
- 500 g Kuracia pečeň
- 2 PL OlejPL/polievková lyžica
- 1 ks Cibuľastredná veľkosť
- 2 strúčiky Cesnak
- 40 g Maslo
- 1-1,5 DL Šľahačková smotana
-
NA DOCHUTENIE
- Soľpodľa chuti
- 0.5 ML Mleté čierne korenie
- 0.5 ML Kurkumafantastická na kĺby a zápaly
- 0.5 ML Mletá rasca
- 1 ks Bobkový list
- 3 guličky Nové korenie
- Tymiánalebo rozmarín, podľa chuti
- Chilli koreniepodľa chuti
-
NA ZALIATIE PAŠTÉTY
- 6 PL Husacia masťPL/polievková lyžica, alebo kačacia, bravčová masť, maslo
Popis:
Poctivá domáca paštéta z kuracích pečienok. Rýchly a veľmi chutný, najlepší tradičný recept. Za pár minút pripravíme skvelú delikatesu pre milovníkov kuracej pečene a domácich dobrôt.
Keď pridáme do paštéty z kuracích pečienok čerstvý tymián alebo rozmarín, bylinky paštétu nádherne prevoňajú. Ak používame bylinky čerstvé, vňate pred mixovaním vyberieme. Sušené bylinky rozmixujeme. Máme radi pálivé? Paštétu dochutíme aj chilli korením, alebo chilli papričkami. S pikantným však opatrne, podľa chuti a znášanlivosti. Domácu paštétu necháme v chlade odležať do druhého dňa, bude ešte lepšia, chute sa výborne prepoja.
Dobrá rada. Paštéta z kuracích pečienok, tak tú môžeme pripraviť ale aj z morčacej pečene, ktorá je ešte jemnejšia. Nezabúdame, pečeň nerestujeme pridlho, aby ostala šťavnatá a nebola horká. Paštétu z pečienok skladujeme v chladničke.
3 porcie = 3 malé (140 g) paštétové poháre
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |
|
6 Hotové |
|
7 Hotové |
|
8 Hotové |
|
9 Hotové |
|
10 Hotové |