Ingrediencie:
-
NA CESTO
- 400-450 g Špenátpodľa balenia
- 3 ks Vajceväčšie vajce, ak máme menšie, 4 ks
- 1 PL OlejPL/polievková lyžica, môže byť olivový, slnečnicový či repkový
- 3 PL Hladká múkaPL/polievková lyžica, jemne kopcovitá
- 2 strúčiky Cesnakalebo aj menej, podľa chuti
- 0.5 ML SoľML/malá lyžička
-
NA NÁPLŇ
- 100 g Lososlosos údený
- 300 g Smotanová nátierkaalebo žervé, Lučina, podľa chuti
- Soľpodľa chuti, môžeme aj vynechať
Popis:
Špenátová roláda s údeným losom a lahodnou smotanovou náplňou. Rýchly jednoduchý recept na skvelú roládu, ktorá skrášli každý sviatočný stôl, nie iba ten veľkonočný. Vyskúšajte, chutí fantasticky, určite ohúrite nejednu návštevu.
K Veľkej noci patria jedlá, ktoré hrajú farbami. Niečo zelené? Špenátová roláda s údeným losom je to pravé orechové. Ak budete hľadať ďalšie Veľkonočné recepty, vyskúšajte aj špenátovú roládu so zeleninou, tradičnú veľkonočnú hrudku, recept ako pripraviť veľkonočný chren alebo strúhanú cviklu s chrenom.
Dobrá rada. Špenátovú roládu môžeme pripraviť zo špenátu čerstvého, ale aj mrazeného. Čerstvý špenát (dve plné hrste) a žĺtky rozmixujeme spolu. Tak získame špenátový základ na roládu. Múku pridáme klasickú hladkú, alebo špaldovú, i bezlepkovú. Lahodnú smotanovú náplň dochutíme iba troškou soli, výborne ladí aj strúhaný chren či nadrobno nasekaný čerstvý kôpor.
Kroky
1 Hotové |
|
2 Hotové |
|
3 Hotové |
|
4 Hotové |
|
5 Hotové |