0 0
Špenátová roláda s údeným lososom, RECEPT

Zdieľajte to na svojej sociálnej sieti:

Alebo môžete túto adresu URL skopírovať a zdieľať

Ingrediencie:

Upraviť porcie:
NA CESTO
400-450 g Špenát podľa balenia
3 ks Vajce väčšie vajce, ak máme menšie, 4 ks
1 PL Olej PL/polievková lyžica, môže byť olivový, slnečnicový či repkový
3 PL Hladká múka PL/polievková lyžica, jemne kopcovitá
2 strúčiky Cesnak alebo aj menej, podľa chuti
0.5 ML Soľ ML/malá lyžička
NA NÁPLŇ
100 g Losos losos údený
300 g Smotanová nátierka alebo žervé, Lučina, podľa chuti
Soľ podľa chuti, môžeme aj vynechať

Nutričné informácie

1
Porcia
170
kcal

Špenátová roláda s údeným lososom, RECEPT

Tip pre vás. Smotanovú náplň v špenátovej roláde s lososom môžeme dochutiť nastrúhaným chrenom, alebo nadrobno nakrájanými bylinkami. Je vhodné zvoliť aj ochutené smotanové nátierky - podľa obľuby.

Vlastnosti:
  • Ľahko a rýchlo
  • Sezónny recept
  • Večierky a akcie
  • Vegetariánske
Kuchyňa:

Ingrediencie:

  • NA CESTO

  • NA NÁPLŇ

Popis:

Zdieľať

Špenátová roláda s údeným losom a lahodnou smotanovou náplňou. Rýchly jednoduchý recept na skvelú roládu, ktorá skrášli každý sviatočný stôl, nie iba ten veľkonočný. Vyskúšajte, chutí fantasticky, určite ohúrite nejednu návštevu.

K Veľkej noci patria jedlá, ktoré hrajú farbami. Niečo zelené? Špenátová roláda s údeným losom je to pravé orechové. Ak budete hľadať ďalšie Veľkonočné recepty, vyskúšajte aj špenátovú roládu so zeleninou, tradičnú veľkonočnú hrudku, recept ako pripraviť veľkonočný chren  alebo strúhanú cviklu s chrenom.

Dobrá rada. Špenátovú roládu môžeme pripraviť zo špenátu čerstvého, ale aj mrazeného. Čerstvý špenát (dve plné hrste) a žĺtky rozmixujeme spolu. Tak získame špenátový základ na roládu. Múku pridáme klasickú hladkú, alebo špaldovú, i bezlepkovú. Lahodnú smotanovú náplň dochutíme iba troškou soli, výborne ladí aj strúhaný chren či nadrobno nasekaný čerstvý kôpor.

Kroky

1
Hotové

Najprv rozmrazíme špenát, prebytočnú tekutinu zlejeme. (Ak zvolíme špenát chladený, ten rozmixujeme so žĺtkami). Žĺtky od bielkov oddelíme, žĺtky pridáme k špenátu. Do cesta primiešame roztlačený cesnak, soľ, múku podľa výberu. Bielky vyšľaháme spolu so štipkou soli do hustej peny.

2
Hotové

Bielkovú penu zapracujeme opatrne varechou do špenátového cesta. Cesto bude jemné a nadýchané. Plech na pečenie veľkosti cca 28x38 cm vystelieme papierom na pečenie (ja som zvolila fóliu na pečenie), cesto rozotrieme po celej ploche. Roládu pečieme pri teplote 170 stupňov C 12 minút.

3
Hotové

Upečené, jemne vychladnuté cesto oddelíme od papiera (fólie) na pečenie a opatrne zrolujeme. Pripravíme si lahodnú smotanovú náplň. Smotanovú nátierku (Lučinu, žervé) premiešame, aby bola krémová. Ja som zvolila 200 g chrenovej a 100 g smotanovej nátierky, štipku soli - solíme opatrne.

4
Hotové

Údeného lososa nakrájame na tenké prúžky. Na špenátové cesto rozotrieme po celej ploche smotanovú náplň. Hneď na začiatok rozložíme po dĺžke 1/2 údeného lososa. Cesto opatrne rolujeme, dôkladne stláčame, aby bola roláda pevná. V polovici pridáme zvyšného lososa, rolujeme ďalej.

5
Hotové

Špenátovú roládu zrolujeme do konca, jemne pritláčame. Koniec cesta by mal byť na spodnej časti. Tak roládu zo špenátu ešte rukami upevníme, vytvoríme pekný tvar. Špenátovú roládu s údeným losom necháme zachladiť 2 hodiny, chute sa nádherne prepoja, bude sa aj ľahšie krájať.

Martina

Salámová pomazánka
predchádzajúci
Výborná salámová pomazánka, rýchly RECEPT
Banánové lievance
ďalšií
Nadýchané banánové lievance, FIT recept
Salámová pomazánka
predchádzajúci
Výborná salámová pomazánka, rýchly RECEPT
Banánové lievance
ďalšií
Nadýchané banánové lievance, FIT recept

Pridajte svoj komentár